Autor Wątek: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje  (Przeczytany 794746 razy)

Offline troublemaker

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 MY23
Odp: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje
« Odpowiedź #3420 dnia: 29 Maja 2024, 20:09:10 »
Mi klimę już w ASO poprawili... ale wtedy zgłosiłem tylko niedziałające odpalanie klimy z apki ;) Jak widać, jak nie zgłosisz każdej rzeczy z osobna, to nie naprawią wszystkiego naraz ;)

Offline sig.segv

• Toyot Pełzający
  • **
    • Paweł Online
  • Samochód:: 2024 RAV4 Adv
« Odpowiedź #3421 dnia: 05 Czerwca 2024, 11:44:43 »
A działa Wam zdalne otwieranie lub zamykanie samochodu z aplikacji jak macie Cobre?
Mam MY23 i w apce za każdym razem wyskakuje błąd zarówno przy otwieraniu jak i zamykaniu.

mi działa wszystko w apce, zamykanie, otwieranie. Teraz w te upały regularnie korzystam z odpalania klimy z wentylacją foteli. Mój model z października 2023, wersja Exe + Sky View. Raz zaparkowałem w garażu w domu, wlazłem na górę i po minucie powiadomienie, że nie zamknąłem drzwi. Fakt, nie wiem  jak, ale zapomniałem. Fajny patent jednak ta apka.

Ja ostatnio sprawdziłem, u mnie wszystko poza klimą działa zdalnie i tak jak powinno. Powiadomienia również. Zobaczę czy w środę ASO poradzi sobie z klimą ;)

p,paw

Wróciłem z ASO - problem podobno rozwiązany, źle podłączone wiązki do BLE42. Trzeba było się dogrzebać do centralki.
Zimno było rano więc ciężko powiedzieć czy klima działa - w każdym razie kokpit zdalnie się włączył a klima pokazywała ustawiona temperaturę.
Sprawdzę jak będzie cieplej.

p,paw

Offline King66

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: MONDEO MKIV
« Odpowiedź #3422 dnia: 05 Czerwca 2024, 16:51:23 »
A ja dziś odebrałem szarego samuraja :)
Klimatyzacja z aplikacji działa.  Domyślnie 20min. Tel sparowany bez problemu. Fajnie przyśpiesza. Duża walizka weszła. Tego się obawiałem. Ale bez roletki. Odszedłem od auta i powiadomienie o nie zamkniętę szybie. Małe a cieszy. W środku jak dla mnie cicho. Fotel dobrze można pod siebie dopasować. Drażni niepotrzebny korek paliwa.  Nie rozpracowałem jeszcze jak działa ten asystent pasa. Raz trzyma. Raz na boki robi. Generalnie dla mnie przeskok o dekadę.
14.02.2024 zamówienie 15.02.2024 przetwarzanie
21.02.2024 produkcja samochodu
29.02.2024 opuszczenie fabryki
15.04.2024 w transporcie ZEEBRUGGE
 25.05.2024 u dealera

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3423 dnia: 06 Czerwca 2024, 09:16:31 »
Też jestem po odbiorze :-)
Niestety już od początku wkurza mnie konfiguracja telefon - samochód, sparowałem wszystko w salonie, potem w domu auto mnie nie widziało, cały czas byłem jako gość. Dopiero po iluś tam próbach i kolejnym odpaleniu nie musiałem klikać zgód i samochód rozpoznał mój telefon jako głównego kierowcę. Zobaczymy jak będzie dzisiaj, w salonie powiedzieli mi żebym najlepiej w ogóle nie wyłączał BT w telefonie - trochę paranoja.

A poza tym to zobaczymy :-) Swoją drogą wyświetla mi informację o ciśnieniu w kołach - wydawało mi się, że mówiliście, że jest do tego potrzebny jakiś moduł. Coś musieli pozmieniać.
To co mnie jeszcze zdziwiło to konieczność ustawiania parametrów dźwięku (basy, wysokie tony itp.) odrębnie dla każdego źródła dźwięku - po co?

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3424 dnia: 06 Czerwca 2024, 09:18:45 »
Gratki i szerokości :)
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #3425 dnia: 06 Czerwca 2024, 13:20:42 »
Też jestem po odbiorze :-)
Niestety już od początku wkurza mnie konfiguracja telefon - samochód, sparowałem wszystko w salonie, potem w domu auto mnie nie widziało, cały czas byłem jako gość. Dopiero po iluś tam próbach i kolejnym odpaleniu nie musiałem klikać zgód i samochód rozpoznał mój telefon jako głównego kierowcę. Zobaczymy jak będzie dzisiaj, w salonie powiedzieli mi żebym najlepiej w ogóle nie wyłączał BT w telefonie - trochę paranoja.

A poza tym to zobaczymy :-) Swoją drogą wyświetla mi informację o ciśnieniu w kołach - wydawało mi się, że mówiliście, że jest do tego potrzebny jakiś moduł. Coś musieli pozmieniać.
To co mnie jeszcze zdziwiło to konieczność ustawiania parametrów dźwięku (basy, wysokie tony itp.) odrębnie dla każdego źródła dźwięku - po co?
A to ciekawe. A masz PHEV? Bo w plugin ciśnienie wyświetlało a w HEV nie. Może coś zmienili.

Offline westsajd

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: .
« Odpowiedź #3426 dnia: 06 Czerwca 2024, 13:27:21 »
FHEV MY 24 wyświetla ciśnienie na zegarach.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #3427 dnia: 06 Czerwca 2024, 14:03:02 »
Jeszcze sprawdź czy Android Auto  bez kabla śmiga...
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #3428 dnia: 06 Czerwca 2024, 14:52:52 »
No to ciekawe co zmienili i czy to kwestia aktualizacji, choć  chyba nie... jutro zobaczę w moim czy może przybyła ta opcja i ciekawe czy przy przekładce jakoś będzie to rozpoznawał, pewnie nie..

Offline sig.segv

• Toyot Pełzający
  • **
    • Paweł Online
  • Samochód:: 2024 RAV4 Adv
« Odpowiedź #3429 dnia: 06 Czerwca 2024, 14:57:20 »

Wróciłem z ASO - problem podobno rozwiązany, źle podłączone wiązki do BLE42. Trzeba było się dogrzebać do centralki.
Zimno było rano więc ciężko powiedzieć czy klima działa - w każdym razie kokpit zdalnie się włączył a klima pokazywała ustawiona temperaturę.
Sprawdzę jak będzie cieplej.

p,paw

Dziś potwierdzone - zdalna klima po naprawie ASO działa. Tak więc wygląda na to, że auto w pełni funkcjonalne ;)
Mam już przejechane ponad 3500km to pewnie w moim wątku zrobię jakieś wstępne podsumowanie :)

ps. piszecie o ciśnieniu na zegarach czy w apce?

p,paw

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3430 dnia: 06 Czerwca 2024, 15:00:24 »
U mnie bez zmian…
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline westsajd

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: .
« Odpowiedź #3431 dnia: 06 Czerwca 2024, 15:06:02 »
Jeszcze sprawdź czy Android Auto  bez kabla śmiga...
Z moim telefonem nie, tylko kabelek.

Offline m___s

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #3432 dnia: 06 Czerwca 2024, 23:00:58 »
Czy miał ktoś problem ze skrzypiącą klapą bagażnika podczas zamykania? Od dwóch tygodni słyszę skrzypienie podczas zamykania klapy, akurat ostatnio byłem w ASO na przeglądzie, niby to wyczyścili i nasmarowali, ale po 3 dniach znowu to samo i zastanawiam się czy to jest właśnie tylko kwestia dobrego nasmarowania.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #3433 dnia: 06 Czerwca 2024, 23:03:21 »
W Toyocie to chyba tylko wszystko smarują, zamiast naprawiać. Widocznie mają dużo smaru, a mało części zamiennych.  :grin:

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #3434 dnia: 07 Czerwca 2024, 06:19:12 »
Bo to trzeba wstępne wnioski pisać by uzyskać zgodę na sakramencko-drogie amortyzatory klapy, papierkowa robota, zdjęcia, nagrania....

To lepiej nasmarować i polać wodę na uszy Klienta, niech traci czas na kolejne dojazdy i umawiania terminów
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl