Autor Wątek: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020  (Przeczytany 403270 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pawelt

• Początkujący
Odp: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #390 dnia: 10 Listopada 2020, 14:41:32 »
Ktoś jeszcze ma może auto na statku koło Egiptu od tygodnia, z przewidywaną datą na 16.11? Jakiś trop co to za statek i kiedy może dobić do celu? :)

Spróbuj tak:
Trasa od portu do Mszczonowa to kilka dni.
Sprawdź co w okolicach 10-11 listopada (czyli dziś) wpływa do portu https://portofzeebrugge.be/en/arrivals-timetable?page=0
A następnie na marinetraffic czy vesselfinder poszukaj gdzie są te statki, raczej będzie jeden pasować, powinno pomóc:)

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #391 dnia: 10 Listopada 2020, 14:45:59 »
Ktoś jeszcze ma może auto na statku koło Egiptu od tygodnia, z przewidywaną datą na 16.11? Jakiś trop co to za statek i kiedy może dobić do celu? :)

Spróbuj tak:
Trasa od portu do Mszczonowa to kilka dni.
Sprawdź co w okolicach 10-11 listopada (czyli dziś) wpływa do portu https://portofzeebrugge.be/en/arrivals-timetable?page=0
A następnie na marinetraffic czy vesselfinder poszukaj gdzie są te statki, raczej będzie jeden pasować, powinno pomóc:)

Dokładnie to miałem zasugerować. Jest np. taki https://www.vesselfinder.com/pl/vessels/AMBER-ARROW-IMO-9277826-MMSI-311695000, który płynie portu w Nagoya.

Czesc diesel, jak tam twoj status ?Moj dalej pokazuje "przeladunek"

U mnie tak samo.

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #392 dnia: 10 Listopada 2020, 17:00:30 »

ja mam podobnie - statek przy egipcie od tygodnia, ale mam dostawę na 1 grudnia..
ogólnie wydaje mi się, że śledzenie zamówienia jest sporo opóźnione..
również obstawiałem
https://www.vesselfinder.com/pl/vessels/AMBER-ARROW-IMO-9277826-MMSI-311695000
bo daty mniej więcej się zgadzają, ale ja mam dostawę niby na 1 grudnia...

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #393 dnia: 10 Listopada 2020, 18:26:01 »
ja mysle ze jest tak jakos 2-3 dni opoznienia, my mamy termin na 16 i niby jest w przeladunku. Mysle ze moj moze dojechal wczoraj lub dzisiaj ale nie ma mnie kto powiadomic bo na urlopie...

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #394 dnia: 10 Listopada 2020, 23:06:04 »
no tak, ale 2-3 dni opóźnienia + odświeżanie statusu co tydzień/półtora i nie wiadomo gdzie jest samochód :D

a co do przeładunku - mój sprzedawca wspominał, że po dopłynięciu do UE samochody mają robioną homologację, nie wiem jak dokładnie wygląda procedura, ale pewnie trochę czasu to dodaje do całego procesu...

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #395 dnia: 11 Listopada 2020, 00:26:53 »
Ci sprzedawcy to mają różne teorie. Homologuje się model jednorazowo. W przeciwnym wypadku urzędy byłyby zajęte homologowaniem i niczym innym. Tak samo teoria z salonu: numer VIN jest nadawany w Europie

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

Offline many

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #396 dnia: 11 Listopada 2020, 08:59:29 »
mój już w przeładunku, termin dostawy 16/11-01/12.... więc kto wie, może się wyrobią
« Ostatnia zmiana: 11 Listopada 2020, 09:15:45 wysłana przez many »

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #397 dnia: 11 Listopada 2020, 09:18:29 »
Ja jak miałem po przeładunku to myślałem, że też wolno będzie szło. Ale zdziwiłem się i zaraz był na miejscu więc banan na twarzy  :cheesy:
Pewnie i tak będzie u Ciebie  :good:

Offline gabel

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #398 dnia: 11 Listopada 2020, 09:58:32 »
Hi,

Ja chcialem zapytac o oferte jaka dostalem na auto. Czy moglibyscie ja ocenic: comfort + style, 4x4, lakier royal grey, hak wypinany, kola zimowe 18", przednie czujniki parkowania, zabezpieczenie BLE, dywaniki gumowe, wykladzina bagaznika, chalpacze za cene 159tys. (pierwszy przeglad w cenie auta). Zakup za gotowke.
Mam mieszane uczucia, co do tej oferty. Prosze o Wasza opinie.

Pozdr

Offline Podolec

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #399 dnia: 11 Listopada 2020, 10:01:32 »
Na trackingu auto pojawiło się w Gibraltarze. Dostawę mam też na 6.11. do 1.12.

@gabel Nie wiem czy to dobra oferta, ja z tymi samymi cudami, pomijając przegląd, mam na cenniku 170 000 za wersję Selection 4×4 hybryda.

Offline gabel

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #400 dnia: 11 Listopada 2020, 10:14:21 »

@gabel Nie wiem czy to dobra oferta, ja z tymi samymi cudami, pomijając przegląd, mam na cenniku 170 000 za wersję Selection 4×4 hybryda.

Leasing/kredyt czy gotowka?
Zauwazylem ze za gotowke oferty sa mniej atrakcyjne. Dodatkowo to auto ze stocku.
W sumie dostalem ok 23 tys rabatu.
Rozwazalem tez wersje Selection i Exe ale u mnie skora/eko-skora nie wchodzi w gre.
Nie wiem co robic? Czy szukac dalej, czy czekac? Troche mnie to juz meczy.
Slyszalem ze po Nowym Roku Rav4 maja zdrozec o ok 2,5-3tys...czy to prawda?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #401 dnia: 11 Listopada 2020, 10:23:09 »
Hi,

Ja chcialem zapytac o oferte jaka dostalem na auto. Czy moglibyscie ja ocenic: comfort + style, 4x4, lakier royal grey, hak wypinany, kola zimowe 18", przednie czujniki parkowania, zabezpieczenie BLE, dywaniki gumowe, wykladzina bagaznika, chalpacze za cene 159tys. (pierwszy przeglad w cenie auta). Zakup za gotowke.
Mam mieszane uczucia, co do tej oferty. Prosze o Wasza opinie.

Pozdr
Cena  z uwzględnieniem tylko rabatu z cennika + normalne ceny na akcesoria, bez jakiegokolwiek  rabatu dealera, ale na te raczej w przyszłym roku i to bliżej końca wyprzedaży należy liczyć.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #402 dnia: 11 Listopada 2020, 10:34:33 »

Leasing/kredyt czy gotowka?
Zauwazylem ze za gotowke oferty sa mniej atrakcyjne. Dodatkowo to auto ze stocku.
W sumie dostalem ok 23 tys rabatu.
Rozwazalem tez wersje Selection i Exe ale u mnie skora/eko-skora nie wchodzi w gre.
Nie wiem co robic? Czy szukac dalej, czy czekac? Troche mnie to juz meczy.
Slyszalem ze po Nowym Roku Rav4 maja zdrozec o ok 2,5-3tys...czy to prawda?

generalnie po nowym roku wszystko może zdrożeć - nie tylko rav4 i nie tylko toyota...  a wszystko przez to, że producenci będą musieli dopłacać do każdego samochodu za 1g CO2 wyemitowane ponad 95g/km; może coś tu się uda jeszcze ugrać producentom samochodów a może nie...
generalnie jak ktoś już tyle czeka to pewnie lepiej poczekać, ja koniecznie chciałem kupić w tym roku (nie chciałem ryzykować ze wzrostem cen) i, jak już odrzuciłem plugin'y, to miałem mały wybór - rav4, cr-v, sorento a w 2021 trochę się zmienia - choćby jeszcze kuga hybrid dochodzi... generalnie kolejna graniczna data to 2022, gdzie samochody będą miały te irytujące ograniczniki "zachęcające" do jazdy zgodnej z ograniczeniami prędkości...

Ci sprzedawcy to mają różne teorie. Homologuje się model jednorazowo. W przeciwnym wypadku urzędy byłyby zajęte homologowaniem i niczym innym. Tak samo teoria z salonu: numer VIN jest nadawany w Europie

to też zauważyłem, bo też mi opowiadał o tym VINie :D
mówiłem mu, że to raczej nie tak działa i samochód musi wyjechać z wbitym VINem, ale dopiero jak mu przyniosłem mój VIN to przyznał, że po prostu w systemie im się pojawia jak trafi do Belgii, więc myślę, że z tą homologacją to jakoś podobnie - skrót myślowy na wystawienie papierów do danego modelu (to z czym się idzie do urzędu); zapewne jest tu tak samo jak z każdym innym produktem sprowadzanym spoza EU - po rozładunku są weryfikowane dokumenty producenta i wystawiane odpowiednie papiery na EU...

Offline gabel

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #403 dnia: 11 Listopada 2020, 10:38:01 »
Cena  z uwzględnieniem tylko rabatu z cennika + normalne ceny na akcesoria, bez jakiegokolwiek  rabatu dealera, ale na te raczej w przyszłym roku i to bliżej końca wyprzedaży należy liczyć.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Ile rabatu moze dac dealer?
Dostalem tylko jakies symboliczne znizki: na kola 400pln, dywaniki caloroczne i mata bagaznika gratis. Poza tym ceny za: czujniki parkowania przednie - 800pln, chlapacze - 400pln, hak - 2800 (u innego dealera chcieli 5000pln).
Nie pali mi sie z tym autem, ale w sumie chcialbym je juz kupic i miec to z glowy. Z drugiej strony jesli bylaby szansa zaoszczedzenia 5-10tys to wolalbym poczekac...

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #404 dnia: 11 Listopada 2020, 10:46:10 »
@Czeresnia

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl