Autor Wątek: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020  (Przeczytany 403189 razy)

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #435 dnia: 14 Listopada 2020, 19:57:25 »
Pamiętam czasy zaraz po komunie, jak kupiłem cinquecento nówka sztuka i modne wtedy było znakowanie szyb lamp itp :)

Ogolnie te zabezpieczenia to joke...jak juz auto ci buchna jak nie znajdziesz do paru tyg to albo na czesci rorzucone po swiecie albo u ruskich na przebitych jezdzi....nikt z policji nie bedzie scigal i szukal ultrafioletem pojedynczych czesci zwlaszcza poza granicami panstwa...jedyne co sie to przyda to moze do rozbijania calych mafii i szukania dowodow.

Offline Podolec

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #436 dnia: 15 Listopada 2020, 12:39:43 »
Jaj, moja już w transporcie do PL. Biorąc pod uwagę, że kupuję jako osoba fizyczna, żadne leasingi tylko częściowe finansowanie z kredytu, a rejestracja po mojej stronie chyba niedługo kres oczekiwania?

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #437 dnia: 15 Listopada 2020, 13:45:55 »
Jaj, moja już w transporcie do PL. Biorąc pod uwagę, że kupuję jako osoba fizyczna, żadne leasingi tylko częściowe finansowanie z kredytu, a rejestracja po mojej stronie chyba niedługo kres oczekiwania?
Jak auto będzie w Mszczonowie, to dealer musi za niego zapłacić. Jak zapłaci to TMP wysyła fakturę do dealera. W międzyczasie organizowany jest transport, oczywiście pod warunkiem, że co miało być zrobione w Mszczonowie zostało zrobione (np. immobilizer BLE). Po dostarczeniu auta do dealera przygotowują je do wydania i trzeba go zarejestrować. Czas rejestracji jest teraz różny że względu na koronę. U mnie ocenili to na odbiór po 23.11, a samochód jest w Pl od 10.11.

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #438 dnia: 15 Listopada 2020, 18:57:47 »
immo BLE mi w salonie w ciagu dnia zrobili ..
Moja 12.10 byla w Belgii . W salonie byla od 17.10; 16.10 dzwonilem do starostwa i termin rejestracji na 5.11 dopiero mialem, aa od 9.11 juz 'kopertowo' tylko przyjmuj?.
Tez prywatnie brałem.
Sprawdz jak jest u Ciebie z rejestracj? - szkoda,ze wczesniej sobie nie sprawdziles

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #439 dnia: 15 Listopada 2020, 21:14:54 »
Znowu brak logiki w tym co robią/mówią dealerzy - u mnie powiedzieli, że BLE tylko Mszczonów...

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #440 dnia: 15 Listopada 2020, 21:55:10 »
Znowu brak logiki w tym co robią/mówią dealerzy - u mnie powiedzieli, że BLE tylko Mszczonów...

Moze Ty od poczatku byles na niego zdecydowany (?)
..ja to wzialem juz jak auto jechalo z Belgii do salonu, ze wzgledu na Hestie by byly 2 zabezpieczenia anty
Ai w sumie zapomnieli potem doliczyč mi to BLE do rachunku

Teraz tylko czekam na papierow? Instrukcje (drukuj?) (aauto mam od 5.11) + z bonu za 1k czekam na czujniki TPMS (800pln) i chlapacze (400pl) i doplace tylko 200 .. wiec wydaje mi sie,ze dobry deal.  (na lato kupuje felgi,wiec czujniki potrzebuje)

Pakietu 'protection' nie bralem. bo taniej na allegro np dywaniki gumpwe+mata do bagaznika.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #441 dnia: 15 Listopada 2020, 23:15:45 »
Zdecydowałem się na niego 3 dni temu... Handlowiec stwierdził, że skontaktuje się z Mszczonowem i może się jeszcze uda zamontować, ale to tylko tam, bo w salonie tego nie montują.

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #442 dnia: 17 Listopada 2020, 17:28:46 »
@diesel

Moj ojciec podobno widzial Transport Toyot lacznie z 1 Ravka biala jadaca na A4 pomiedzy brzegiem a Wro jadaca w strone Wro, czyzby z Mszcznowa lecialo to pociagiem do Kato a z Kato do Wro TIRem ?

Masz juz jakies newsy od swojego salonu ? ja mysle ze lada dzien bede jechal oddac kamerke wiec moze jutro sie odezwa ?

Pzdr

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #443 dnia: 17 Listopada 2020, 18:30:41 »
@diesel

Moj ojciec podobno widzial Transport Toyot lacznie z 1 Ravka biala jadaca na A4 pomiedzy brzegiem a Wro jadaca w strone Wro, czyzby z Mszcznowa lecialo to pociagiem do Kato a z Kato do Wro TIRem ?

Masz juz jakies newsy od swojego salonu ? ja mysle ze lada dzien bede jechal oddac kamerke wiec moze jutro sie odezwa ?

Pzdr
Wątpię, sądzę, że mógł zostawić jakieś auta po drodze albo zabrać.

Ja cierpliwie czekam, nastawiłem się na następny tydzień na odbiór.

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #444 dnia: 17 Listopada 2020, 18:49:26 »
@diesel

Pzdr

Umawiaj sie już teraz na rejestrację....bo są z tym jaja.
Ja rejestrowałem w Maju, na termin czekałem 2 tygodnie. W uzyskaniu terminu rejestracji pomógł mi dealer Toyoty....zadzwonili do urzędu i postraszyli karnymi odsetkami wynikającymi z faktu poślizgu z płatnościami. Ja opłaciłem fakturę dopiero 2-a dni przed rejestracja. Jak bym zapłacił wcześniej to ni piniedzy ni towaru :-)

Offline many

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #445 dnia: 17 Listopada 2020, 19:37:46 »
@diesel

Pzdr

u mnie też odbiór planowany na przyszły tydzień

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #446 dnia: 17 Listopada 2020, 19:51:57 »
@diesel

Pzdr

Umawiaj sie już teraz na rejestrację....bo są z tym jaja.
Ja rejestrowałem w Maju, na termin czekałem 2 tygodnie. W uzyskaniu terminu rejestracji pomógł mi dealer Toyoty....zadzwonili do urzędu i postraszyli karnymi odsetkami wynikającymi z faktu poślizgu z płatnościami. Ja opłaciłem fakturę dopiero 2-a dni przed rejestracja. Jak bym zapłacił wcześniej to ni piniedzy ni towaru :-)
U mnie rejestruje leasing. Podobno mają dedykowaną osobę do leasingow w urzędzie miasta i do 3 dni jest załatwione, ale dopuszczam opóźnienie, bo nigdy nie wiadomo co jutro ogłosi Mati.

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #447 dnia: 18 Listopada 2020, 23:33:48 »
Ktoś jeszcze ma może auto na statku koło Egiptu od tygodnia, z przewidywaną datą na 16.11? Jakiś trop co to za statek i kiedy może dobić do celu? :)

i jak tam Twoja Toyota? dotarła 16 czy masz opóźnienie?
u mnie status zaciął się prawie na 2 tyg przy Egipcie, dzisiaj z rana wskoczył Gibraltar a teraz jest już po przeładunku, czyli pokrywałoby się z tym
https://www.vesselfinder.com/pl/vessels/AMBER-ARROW-IMO-9277826-MMSI-311695000

Offline piotrek404

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #448 dnia: 19 Listopada 2020, 06:30:26 »
Miałem przez kilka dni "po przeładunku", a od wczoraj jest "w Polce". :)

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Offline Czeresnia

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #449 dnia: 19 Listopada 2020, 10:49:14 »
Moja wczoraj dotarla do salonu wiec w sumie pokrywalo by sie to z tym co moj ojciec widzial, co do odbioru to chyba jeszcze tydzien jak nie troche ponad bo maja duzo aut w kolejce do odbioru...kto by pomyslal w pandemii ze ludzie sie rzuca na samochody jak na respiratory :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl