Miałem przez 4 lata Aurisa II FL Hybrid i powiem że auto jest poprawne do bólu.
Czy bym kupił go ponownie ? - pewnie tak jakbym szukał akurat takiego auta (nawiasem mówiąc bardzo nudne auto, lejesz paliwo, jeździsz, lejesz paliwo i tak w kółko

).
Kilka dni temu sprzedałem go, dołożyłem 15 tyś i kupiłem nową SKODĘ OCTAVIĘ (z wyprzedaży 2019r. z rabatem ponad 30 tyś).
Długo szukałem auta w przedziale do 80 tys. (duża jest konkurencja teraz i przypadkowo natrafiłem na Skodę).
I stało się OCTAVIA 1,5 TSI STYLE DSG 150 KM z bardzo bogatym wyposażeniem m.in światła FULL LED adaptacyjne, virtalny kokpit, ACT odłączane 2 cylindry, 2 strefowa klimatyzacja, czujniki przód + tył, kamera, asystenci bezpieczeństwa, bez kluczykowy dostęp, czujnik deszczu, światła, martwego pola, aktywny tempomat, smart link, pakiet gwarancyjny 4 lata i kupa innych dodatków.

Różnica niby 40 cm długości a w środku sporo więcej miejsca w kabinie, nie mówiąc o bagażniku. W porównaniu z Aurisem to Octavia ma twardsze zawieszenie ale za to jest ciszej w czasie jazdy z prędkościami 100-150 km/h.
No i te spalanie (po odłączeniu 2 cylindrów około 3 l/100 km przy prędkościach 120 km/h

).
Całkowite inne wrażenia z jazdy, chodź zarówno plastyki jak i materiały mam wrażenie że nie rożnią się między autami.