Autor Wątek: Automatyczne zamykanie auta  (Przeczytany 2391 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline WM

• Toyot Leżący
  • *
Automatyczne zamykanie auta
« dnia: 16 Października 2020, 21:28:23 »
Przy braku akcji auto zamyka się po zdefiniowanym w setupie czasie. To jest standardowa funkcjonalność we współczesnych autach z jednym zastrzeżeniem. W Camry działa ona tak jak w Astrze II zakupionej w 2000 roku. Wczoraj otworzyłem auto, wziąłem coś z tylnego siedzenia po otwarciu tylnych drzwi, a następnie otworzyłem bagażnik. Po chwili zamki zostały zablokowane i załączył się alarm w trybie czuwania. Otworzyłem pilotem aby zamknąć bagażnik. Dokładnie tak samo miałem w Astrze II. Musiałem po odblokowaniu zamków pilotem na chwilę otworzyć dzrzwi kierowcy i dopiero wtedy mogłem na dłużej otworzyć bagażnik. Miałem również Opla Vectrę, Mazdę 6 oraz Insignię i tam automatyczne zamykanie było bardziej inteligentnie. Może wymaga to jakiejś szczególnej konfiguracji alarmu? Czy ktoś z Was zauważył to samo w swoim aucie?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Automatyczne zamykanie auta
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Października 2020, 22:00:08 »
Cos chyba nie tak z alarmem. Gdy odblokujesz auto pilotem i odtworzysz drzwi nie powinien sie juz sam zamknac. U mnie jest tak ze moge bagaznik otwierac kiedy chce i nie ma to wplywi na dzialanie alarmu czy otiweranie drzwi. Otwarcie bagaznika nie powoduje dezaktuwacji alarmu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Jacky

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Automatyczne zamykanie auta
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Października 2020, 17:41:52 »
Ja mam identycznie tak samo jak klaudiusz.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl