Autor Wątek: Najbardziej udany model Corolli  (Przeczytany 16947 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

el_presidente

• Gość
Najbardziej udany model Corolli
« dnia: 18 Czerwca 2005, 14:22:34 »
Jaki model Corolli waszym zdaniem był najbardziej udany?? Ja najbardziej lubie E10.  :twisted:

Madzia83

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Czerwca 2005, 15:10:41 »
Najbardziej udanym modelem Corolli jest ten który każdy sam posiada :)
Ja cenięE8 i E9 i E10 - wszystki LB  "+" za wygląd
W E8 podobała mi siębryła nadwozia i to że to były jedne z pierwszych modeli Corolli i były ( i są bo przecież jeżdżą) niezawodne - w porównaniu do innych aut z tych roczników Corolla zrobiła duży krok naprzód.
W E9 również podoba mi sie bryła nadwozia (nietypowa) a jeśli chodzi o E9 diesel to jest to najlepszy diesel Toyoty - nie ma lepszego i kropka.
W E10 również podoba mi siębryła nadwozia i to że trochębardziej konstruktorzy postarali sięw porównaniu do strszych modeli.
W ogóle jak dla mnie prawdziwa Toyota to ta produkowana w japonii (nie bijcie) gdzie składały ją małe żólte ludziki.Tak w ogóle to o E9 że to jest najlepszy model Corolli.

Micmal

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Czerwca 2005, 17:29:54 »
wg mnie najfajniejszym modelem: (może dlatego, że takim jeździłem trochę) jest corolla siódmej generacji ('92-97) - bardzo podoba mi sie jej kształt, - wąskie, długie przednie reflektory... później podobała mi sie jej następczyni, ta z okrągłymi światłami - zwłaszcza w wersji hatchback.

Nowa corolla niestety jest ... trochędziwna, niestety   :?

Toyo69

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Czerwca 2005, 18:32:34 »
Jak najbardziej E-10, jakos te okrągłe światełka w jej następczyni mi nie leżą, bo reszta jest praktycznie ta sama.

gonia77

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Czerwca 2005, 19:35:49 »
Cytat: Micmal
Nowa corolla niestety jest ... trochędziwna, niestety

no widzisz, a E12 to dopiero pierwsza corolla, która z kolei mi siępodoba  :shock:  czyli po raz kolejny widać, ze uroda to rzecz gustu, a o tym sie nie dyskutuje  :wink:

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Czerwca 2005, 20:14:25 »
pod wzgledem trwałości to modele E-9 1.8DXL i E-10 XLD obydwa wolnossace disle :-)
oczywiscie benzynki tez sa ok ale trza robic po jakims czasie pierscionki i uszczelniacze bo lubią zjadac troche oleju :-)
reasumując wg. mnie najlepsze modele to E-9 i E-10 ktore są dopieszczone jak zadne inne przez japonskie rączki :-)
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

tomasz

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Czerwca 2005, 20:55:04 »
Jeśli chodzi o mnie to oczywiście E9 LB
Nie z racji posiadania takiego modelu,podobała mi sięjeszcze gdy chodziłem do szkoły
No i sobie taką kupiłem.

Offline ZAJAX

• Toyot Leżący
  • *
    • http://www.corollaclub.org
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Czerwca 2005, 21:34:48 »
Zdecydowanie najbardziej udana była E10   :bangel

Offline Lookita

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Czerwca 2005, 22:58:16 »
Najladniejsza to ......E10 sedan.  Zajaxie...nasze sa ....skromniejsze i bardziej indywidualne....

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Czerwca 2005, 11:43:18 »
Moim skromnym zdaniem E-10 i E-9 ale nowa tez bardzo mi sie podoba....  :aslyer    :athunbsup
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

KubaZ

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Czerwca 2005, 15:12:12 »
moje sprzecicho odpukac narazie ok.
Mimo zmeczonego lakieru - lekka rdza powierzchniowa i skrzypkach w srodku nie narzekam.
Po 300 tys. przebiegu po Polsce ma prawo skrzypiec.
Narazie zrobilem 1000 km i na początek rozrząd , filtry i jedną tuleje w tylnim drązku
E10 jest nie do zaj....... :-)))
pozdrawiam
Kuba

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Czerwca 2005, 15:26:19 »
Kwesti gustów i upodoban nie ma sensu podważac ani komentowac, to co juz jest historią jeszcze długo bedzie jezdzic po drogach mowie oczywsiscie o E-9 i E-10.
Fakty mowia same za siebie , zreszta ostatnio widzialem raport dekry aut boidajze 12-letnich i corolla jest na 3 miejscu a nowe corolki np. E-12...szkoda gadac ...obstawiają chyba 3 dziesiątke :-)
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

gonia77

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Czerwca 2005, 20:01:29 »
Cytat: Croom
boidajze 12-letnich i corolla jest na 3 miejscu a nowe corolki np. E-12...szkoda gadac ...obstawiają chyba 3 dziesiątke

eee no takich starych jeszcze nie ma  :wink:
a poza tym przykro mi jak tak piszecie  :cry:

wiwo

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Czerwca 2005, 20:44:42 »
Cytat: Croom
Kwesti gustów i upodoban nie ma sensu podważac ani komentowac, to co juz jest historią jeszcze długo bedzie jezdzic po drogach mowie oczywsiscie o E-9 i E-10.
Fakty mowia same za siebie , zreszta ostatnio widzialem raport dekry aut boidajze 12-letnich i corolla jest na 3 miejscu a nowe corolki np. E-12...szkoda gadac ...obstawiają chyba 3 dziesiątke :-)

Wg raportu dekry 2004 Corolla  do 3 lat zajmuje 30 miejsce. Przykre co ciekawe wg tego samego raportu 307 jest na miejscu 17 co podważa dla mnie prawdziwość tej statystyki. Ale to oczywiśie moja interpretacja. To pierwsze.
Po drugie z tą jakością (współczesnych Toyot made Turkey) nie chyba tak źle skoro test AMiS Corolli Verso po 70 tys km (50 tys w teście redakcyjnym) wykazał następującęusterki:
- odkleiło sie lusterko wsteczne
- zaklinowanie mocowania górngo pasa
- pęknięcieszyby po uderzeniu kamieniem
Nie wymaga chyba komentarza   :athunbsup  
Po trzecie myślęże jednak to co jest historią (E9 i E10) jednak niedługo już będzie przestawało jeździć   :asmiliecry  
Po czwarte mój typ na najlepszą Corollęto oczywiście E12     :anarty    
Po piąte : Każda pliszka swój ogonek chwali   :-DD

gonia77

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Czerwca 2005, 20:47:10 »
Cytat: wiwo
Po czwarte mój typ na najlepszą Corollęto oczywiście E12  
Po piąte : Każda pliszka swój ogonek chwali

Dzięki Wiwomyslalam, ze juz pozostane sama przy takim wyborze  8)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl