Autor Wątek: Auris II reflektory demontaż  (Przeczytany 12547 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marianeczek

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Auris II reflektory demontaż
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Listopada 2020, 12:49:35 »
A nie pomyślałeś żeby tam ledy wsatwić? w sensie oryginalne lampy led toyoty.... odpada wtedy zderzak i spryski no ale poziomowanie musial bys ogarnąć żeby to nie było po januszowemu i żebys nie walił po oczach innych. Dolożenie orginalnego czujnika na wahacz (strzelam że tak to jest robione) + update softu i w zasazdie wsztko powinno byc plug and play. Nie wiem tylko jak tam koszty takich lampe w uzywce.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Listopada 2020, 13:27:59 »
Przedliftowe Aurisy nie miały świateł LED.

Offline fabirabi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Listopada 2020, 18:37:30 »
A nie pomyślałeś żeby tam ledy wsatwić? w sensie oryginalne lampy led toyoty.... odpada wtedy zderzak i spryski no ale poziomowanie musial bys ogarnąć żeby to nie było po januszowemu i żebys nie walił po oczach innych. Dolożenie orginalnego czujnika na wahacz (strzelam że tak to jest robione) + update softu i w zasazdie wsztko powinno byc plug and play. Nie wiem tylko jak tam koszty takich lampe w uzywce.

Oczywiście. Mój post szedł w kierunku montażu Koito LED z Lexusa lub nowszych Toyot. Tak jak zaznaczyłem wcześniej problem mam z demontażem. Na początku byłem skłonny kupić LEDy Koito - tzn całe soczewki i wstawić je zamiast soczewek oryginalnych. Kupiłem reflektor na próby ale ponieważ łatwo nie da się go rozebrać, a trafiła się okazja zakupu nowego ori reflektora to skorzystałem. Tym bardziej, że wg mnie niedomaga prawy reflektor bo widać różnice miedzy lewym.
Poza tym HIR1 pasuje idealnie bez przeróbek w miejsce HIR2. Mamy 600 lumenów więcej w przypadku Osram i ok 300 w przypadku Bosmy.

Tu fajnie gość pokazał jak w Corolli jest skonstruowany reflektor - do LED w ogóle nie ma dostępu. Traktują LEDy jako dożywotnie chyba, albo wymiana całego reflektora.

https://tiny.pl/72ntd
« Ostatnia zmiana: 18 Listopada 2020, 18:40:17 wysłana przez fabirabi »

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Listopada 2020, 20:00:41 »
A cały reflektor coś koło 4,5 tys.zl. Z żarówkami HIR 1 ostrożnie bo mają 65W mocy i nie wiadomo czy soczewka HIR 2 wytrzyma większą temperaturę.
« Ostatnia zmiana: 18 Listopada 2020, 20:08:20 wysłana przez przmor »

Offline fabirabi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Listopada 2020, 22:17:59 »
Soczewka jest szklana, odbłyśnik metalowy. Bardziej się boję o wtyczkę.

Wysłane z mojego LM-G810 przy użyciu Tapatalka

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Listopada 2020, 22:38:03 »
Wtyczke już wymieniałem

Offline fabirabi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Listopada 2020, 23:03:38 »
 przy HIR2 się tak zmasakrowała czy HIR1

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Listopada 2020, 23:21:27 »
HIR2 chiński zamiennik M-Tech. Mam podejrzenia co do tych zamienników, że mają większą moc niż 55W. Może to są HIR1? Wymieniłem lampy na nowe w ramach biuletynu. Stare miały charakterystyczne "świecące jajka" na zalamaniu odcięcia. Nowe lampy świeciły znacznie lepiej i miały idealne odcięcie na żarówkach HIR2 Philips Longlife. Kiedy Philipsy się spaliły założyłem M-Tech i w krótkim czasie znów pojawiły się "jajka". Przysłona soczewki wygląda jak na zdjęciu. Sprawdź jak wygląda u Ciebie w nowej lampie.

Offline fabirabi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Listopada 2020, 06:47:45 »
Tak wygląda nowy. Widać że przysłona jest czysta i nie nadpalona. Natomiast w kupionej używce jest trochę wypalona, ale tragedii nie ma.
Więc większą moc uszkadza przysłonę.
Czy jak zauważyłeś że przysłona jest nadpalona to gorzej świeciło?

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Listopada 2020, 08:50:43 »
Wydaje mi się, że lampy świecą tak samo.

Offline fabirabi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Listopada 2020, 09:12:58 »
A wtyczkę brałeś z jakiegoś starego reflektora? Rozumiem, że nadal masz tą żarówkę - chińczyka? Po jakim czasie się tak wypaliła wtyczka?

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Listopada 2020, 09:20:17 »
Dużo jeżdżę na swiatlach, żarówki wymieniam co 3-5 miesięcy. Wtyczka spaliła się po sześciu może siedmiu wymianach żarówek. Wtyczkę kupiłem na Allegro za 5zl. Znam jeszcze conajmniej dwa Aurisy że spalonymi wtyczkami.

Offline marianeczek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 19 Listopada 2020, 10:08:47 »
Oczywiście. Mój post szedł w kierunku montażu Koito LED z Lexusa lub nowszych Toyot. Tak jak zaznaczyłem wcześniej problem mam z demontażem. Na początku byłem skłonny kupić LEDy Koito - tzn całe soczewki i wstawić je zamiast soczewek oryginalnych.
chyba sie nie rozumiemy :) chodzi mi o przekladke całych lamp bez ingerencje w środek! tutaj przyklad pierwszego z brzegu ogloszenia:
https://allegro.pl/oferta/toyota-auris-ii-2-lift-full-led-lampa-prawa-przod-9858770846

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #28 dnia: 19 Listopada 2020, 10:55:44 »
Pisałem, że przedliftowe Aurisy nie miały lamp LED

Offline fabirabi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 19 Listopada 2020, 12:43:03 »
Oczywiście. Mój post szedł w kierunku montażu Koito LED z Lexusa lub nowszych Toyot. Tak jak zaznaczyłem wcześniej problem mam z demontażem. Na początku byłem skłonny kupić LEDy Koito - tzn całe soczewki i wstawić je zamiast soczewek oryginalnych.
chyba sie nie rozumiemy :) chodzi mi o przekladke całych lamp bez ingerencje w środek! tutaj przyklad pierwszego z brzegu ogloszenia:
https://allegro.pl/oferta/toyota-auris-ii-2-lift-full-led-lampa-prawa-przod-9858770846
Ale to jest do polifta, całkiem inny kształt

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl