W sobotęwyjmowałem tą szybę. To mój krótki manual.
Patrząc od przodu masz słupek A,B,C i D. Tylna szyba jest mocowana w czterech punktach:
- do słupka C jest przykręcona od środka (do słupka wchodzą 2 szpilki + nakrętki - potrzebny jest rurkowy klucz 10). Żeby siędo nich dostać musisz: odkręcić zaczep rolety, odkręcić mocowanie pasa bezpieczeństwa (to u góry nad szybą), wywalić roletę, zdjąć dekiel z obudowy nadkola,odkręcić "widełk"i, które trzymają roletę, odkręcić ramkę(między ramą szyby a osłoną nadkola) z której wychodzi pas bezpieczeństwa, wyjąć 2 kołki z osłony nadkola aby móc ją odchylić (te które są od środka, przy uszczelce klapy, obok lampy). Nestępnie zabierasz sięza zdjęcie platikowej ramy okna - jest na kołkach a z osłoną nadkola jest połączona trzema zaczepami - osłonętrzeba odchylić (oprócz dwóch kołków które wcześniej wyjąłeś jest jescze około pięciu pod szybą - trzeba odpiąć). W końcu po uwolnieniu wszystkich kołków i zaczepów wyciągarz ramkęw kierunku przodu auta (trzeba trochępomanewrować

).
- do słupka D jest przykręcona od zewnątrz na dwóch wkrętach - wystarczy śrubokrętk krzyżakowy

. Ale najpierw musisz zdjąć plastikową ramkęozdobną (to "przedłużenie" rynienki) - jest na 4 kołkach, które prawdopodobnie połamiesz

(dla ułatwienia do górnego można dojść od środka przez otwór technologiczny, do dolnego od środka przez klapkęw osłonie nadkola, z dwóch środkowych kołków zdjąłem osłonęlekko ją wyginając - wcześniej auto postało na słońcu więc ładnie siępoddawała i nic nie pękło) .Potem zdejmujesz z rynienki jej plastikową nakładkęprzynajmnie do słupka C (najlepiej do połowy tylnych drzwi).
Jak już uwolnisz sięod wszystkich plastików to reszta jest całkiem prosta: odkręcasz nakrętki, wkręty i wyjmujesz szybę. Radzęostrożnie "bawić się" z kołkami i innymi plastikowymi zaczepami, żeby czegoś nie pourywać.