0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Cytat: TheMrSkiBar w 06 Stycznia 2021, 10:43:11pozwolę sobie tak poza tematem wtrącić.......Wniosek? Jeśli wymieniasz olej w e-CVT po 60 tys. to w żaden sposób nie szkodzisz skrzyni i jak to mówią "może pomoże ale na pewno nie zaszkodzi".Nie jestem przeciwny wymiany oleju w skrzyni manualnej ani w CVT ani w eCVT.Napisz mi tylko co się może stać i przy jakim przebiegu jeśli w przekładni eCVT nie wymienię oleju i będę jeździł na fabrycznym i czy słyszałeś już o jakimś przypadku że ktoś nie wymieniał i skrzynia mu padła np. przy przebiegu 270 tyś km czy innym.
pozwolę sobie tak poza tematem wtrącić.......Wniosek? Jeśli wymieniasz olej w e-CVT po 60 tys. to w żaden sposób nie szkodzisz skrzyni i jak to mówią "może pomoże ale na pewno nie zaszkodzi".
mam znajomego co miał Aurisa kombi hybrydę i skrzynia mu się rozsypała (nie wiem co dokładnie sie tam działo) ale auto nowe ledo dwa lata nią jeździł
Cytat: TheMrSkiBar w 06 Stycznia 2021, 23:14:43mam znajomego co miał Aurisa kombi hybrydę i skrzynia mu się rozsypała (nie wiem co dokładnie sie tam działo) ale auto nowe ledo dwa lata nią jeździłA co to ma wspólnego z wymianą płynu?
Ale nie miał gwarancji już bo na przeglądy nie jeździł. Podobno im mniej wymian oleju tym olej lepszy https://www.auto-swiat.pl/porady/czy-trzeba-wymieniac-olej-w-silniku-teoria-spisku-czy-prawda/mp09yc6