Autor Wątek: Aygo 2 kilka detali  (Przeczytany 2171 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline _Marcino_

• Toyot Leżący
  • *
Aygo 2 kilka detali
« dnia: 09 Stycznia 2021, 14:28:55 »
Witam wszystkich Użytkowników. Na początku jako nowy na forum chciałem się przywitać i poradzić w kilku sprawach. W wakacje kupiłem AYGO 2 jako demo-car do mojej firmy, którym sporadycznie jeździ moja żona, czasem też ja. Demo-car ponieważ oklejam samochody i często klienci zadawali pytania jak wygląda oklejony samochód. Trzeba było zaradzić zatem temu zapotrzebowaniu i wybór padła na Toyotę. W zasadzie w segmencie A wydał mi się najlepszy wybór. Poza tym zawsze mi się podobała jego bryła i widzę w jego wyglądzie spory potencjał. Okleiłem go całego folią (góra na czarny metalik w połysku, reszta biały metalik w satynie, wybrane elementy czerwony metalik w połysku). Ponieważ samochód nie stoi pod firmą, czy domem i czasem jest używany zauważyłem kilka drobiazgów, które można by poprawić.
-Przydałoby się oświetlenie bagażnika. Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły - chętnie posłucham. Ze swojej strony wymyśliłem, żeby pociągnąć do bagażnika przewody od aku,  zamontować włącznik od starej lodówki i w ten sposób zrobić oświetlenie. Nie mam pomysłu w którym miejscu tylko zamontować ten włącznik.
-Nagłośnienie jest adekwatne do ceny. Co prawda zamontowałem subwoofer pod siedzeniem, ale średnie i soprany nie sprawują się najlepiej, więc czy jest sens kupić jakiś zestaw głośników do drzwi i na podszybie?
-jak skończy mu się gwarancja planuję obniżyć delikatnie delikwenta i założyć mu większe felgi: 16, może nawet 17 cali. Ktoś jeździ na takim rozmiarze, da się?
W zasadzie na razie to wszystkie pytania.

Offline bartoleqq

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Aygo 2 kilka detali
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Stycznia 2021, 21:01:50 »
Pokaz zdjecie. Jestem ciekaw jak wyszlo to oklejenie w tej kolorystyce.

Przy okazji zapytam, bo mam jedno auto ze czarnymi zderzakami. Czy takie zderzaki da rade okleic, vzy ze wzgledu na ich chropowatosc odpada ta forma upiekszenia.

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Stycznia 2021, 11:48:02 »
-Przydałoby się oświetlenie bagażnika. Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły
Zgłębiałem kiedyś ten temat, montuje się w miejscu zaślepki, gdzie powinno być oświetlenie , bo na niektórych rynkach np. we Włoszech oświetlenie bagażnika było. Można też kupić od C1 lub Peugeota 108 z rynku francuskiego. Jednak cena i prowadzenie kabli skutecznie mnie do tego zniechęciło. Zamontowałem oświetlenie diodowe na baterie reagujące na ruch..
« Ostatnia zmiana: 16 Stycznia 2021, 11:50:13 wysłana przez pireus »

Offline _Marcino_

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Stycznia 2021, 18:42:58 »
Może to i nie głupi pomysł, z tym czujnikiem ruchu.  Jak znajdę trochę czasu to postaram się wykombinować coś bardziej profesjonalnego, a jak nie to może faktycznie na baterię...

Offline _Marcino_

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Stycznia 2021, 18:44:39 »
Nie wiem jak się wrzuca tu zdjęcie, więc daję link do mojego instagrama z tematem z Aygo: https://www.instagram.com/p/CGHVgf2D3f4/

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl