Autor Wątek: Przyrost oleju na miarce.  (Przeczytany 68259 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
Odp: Przyrost oleju na miarce.
« Odpowiedź #120 dnia: 23 Kwietnia 2021, 05:50:34 »
odnosnie wtryskiwaczy i oszczednosci
https://youtu.be/m4ccEoik274

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #121 dnia: 29 Kwietnia 2021, 10:54:55 »
Problem w Renaluts Clio RS z benzyna w oleju: https://youtu.be/a2y8TLcYp9g

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: 29 Kwietnia 2021, 22:59:41 »
Nie wiem po co wrzucacie te wątki dotyczące innych marek?  :wallbash:
Wystąpienie tego problemu w Renault, mnie nie dziwi, ale w Toyocie, która kreuje się na markę bezawaryjną, taka wpadka to dno  :thumbdown:.

Online ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #123 dnia: 30 Kwietnia 2021, 08:57:54 »
Wystąpienie tego problemu w Renault, mnie nie dziwi, ale w Toyocie, która kreuje się na markę bezawaryjną, taka wpadka to dno  :thumbdown:.
Dno... a możesz nam wskazać gdzie nie ma tego dna. Czekamy. Tylko wyniki obserwacji reklam nas nie interesują.

P.s.

Jestem ciekaw jak tojota wróciłaby do sprzedaży jakości z lat corollki e10 cena byłaby 300k.za auto bez wiejskich dodatków co wtedy by zrobili idealiści  :good:

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: 30 Kwietnia 2021, 22:58:25 »
Dno... a możesz nam wskazać gdzie nie ma tego dna. Czekamy. Tylko wyniki obserwacji reklam nas nie interesują.

P.s.

Jestem ciekaw jak tojota wróciłaby do sprzedaży jakości z lat corollki e10 cena byłaby 300k.za auto bez wiejskich dodatków co wtedy by zrobili idealiści  :good:
Ciekawe co to są wiejskie dodatki? Klima?

Online ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #125 dnia: 30 Kwietnia 2021, 23:49:04 »
Czekamy na wskazanie nam gdzie nie ma dna. Jaka marka spełnia wymogi.
« Ostatnia zmiana: 30 Kwietnia 2021, 23:52:15 wysłana przez ledziu »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: 01 Maja 2021, 14:27:49 »
Dno to 24 lata doświadczenia w produkcji napędu hybrydowego w którym przybywa oleju.
I nawet znam już Twoją odpowiedź, z pewnością winna jest UE, ekologia, no i oczywiście są producenci którzy tez maja ten problem.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #127 dnia: 01 Maja 2021, 16:06:19 »
Nie no bo inne marki nie majaproblemu z olejem. Toyota to dno. Takie BMW i 2,0 turbo.
http://forum.rxklub.pl/index.php?/topic/2361-bmw-f10-528i-shadow-line/page-6
I pyk 38tys zł za remont. Ale co tam to jest BMW to można a nie toyota.
« Ostatnia zmiana: 01 Maja 2021, 16:53:44 wysłana przez Piwo »

Online ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #128 dnia: 01 Maja 2021, 18:32:03 »
Dno to 24 lata doświadczenia w produkcji napędu hybrydowego w którym przybywa oleju.
I nawet znam już Twoją odpowiedź, z pewnością winna jest UE, ekologia, no i oczywiście są producenci którzy tez maja ten problem.

Powtorze Ci łopatologicznie:
Wskaż mam marki nie będące dnem. Czyli takie ktorych w 100% produkty można polecić.

P.s.

Na tą chwile hybrydy na xxx lat produkcji nie mialy problemów a ten którym tak bardzo się podniecasz jest całkowicie nowy i nie dotyczy wszystkich aut.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: 01 Maja 2021, 20:23:47 »
Nie, to się nie dzieje na prawdę.
Wklejcie tu linki do problemów, wszystkich marek :wallbash:
Czuje się jak w podstawówce ...Mamo dostałem jedynkę, ale wszyscy dostali...  <zalamka>
I ten tekst cyt. ...nie dotyczy wszystkich aut...
Jesteś w błędzie, dotyczy wszystkich nowych hybryd Toyoty, tylko mało kto sprawdza olej w nowym aucie...

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #130 dnia: 01 Maja 2021, 20:40:41 »
A w ilu z tych hybryd padł silnik? Bo w takich fordach padające silniki na gwarancji to codziennosc

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: 01 Maja 2021, 20:48:39 »
Ooo do Renault i BMW dołączył Ford  :wallbash:
Tak, rozrzedzenie 4 litrów oleju dodatkowym litrem benzyny, nie ma wpływu na silnik  <zalamka>

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #132 dnia: 01 Maja 2021, 21:37:04 »
Ja zaczalem sprawdzać i nie mam przyrostu. Poziom maks jest caly czas bez górek.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: 01 Maja 2021, 21:52:53 »
Ja zaczalem sprawdzać i nie mam przyrostu. Poziom maks jest caly czas bez górek.
Dzięki za info.
Mam tylko pytanie jak długie odcinki wykonujesz?

Offline emigrant

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Yaris HSD 2015
« Odpowiedź #134 dnia: 01 Maja 2021, 23:19:37 »
Prawda jest taka, że aktualnie produkowane samochody z wtryskiem bezpośrednim i GPF nie nadają się do jazdy miejskiej, na krótkie odcinki. Newet bez GPF to także problem przedostawania się benzyny do oleju przy jeździe na krótkich odcinkach. To dotyczny każdej marki. Technologicznie chyba tego nie da się przeskoczyć. Głównym winowająca jest wtrysk bezpośredni. Z wtryskiem bezpośrednim w komorze spalania robi się "gnój". Z wtryskiem pośrednim w komorze spalania jest czysto, ale eko idioci zabili wtrysk pośredni, bo samochód więcej spala paliwa i nie jest eko. Z tego co widać wynalazek w postaci wtrysku pośrednio-bezpośredniego słabo działa, skoro przedostaje się nadmiar benzyny do oleju w tych nowych silnikach 2.0 i 2.5.

Do miasta tylko proste silniki z wtryskiem pośrednim. Można co 100 metrów gasić, zapalać i jeździć jak się podoba. Nie ma prawa do miski olejowej przedostać się benzyna, bo w komorze spalania zostanie w całości, czysto spalona. Przez to, że wtryski nie są bezpośrdnio w komorze spalania to nie będzie zalewania benzyną komory jak to jest we wtrysku bezpośrednim - już nie mówiąc jak dochodzi jeszcze GPF i proces dopalania cząstek stałych z tymi całymi dotryskami. To wszystko ładnie, pięknie tylko w teorii wygląda... Przy hybrydzie, gdzie silnik żyje swoim życiem to jeszcze większe nieporozumienie z wtryskiem bezpośrednim. Taki nowy Yaris HSD, samochód miejski, który nie nadaje się do miasta. Cyrk. Za to stary Yaris HSD na silniku od Priusa C, czyli silniku z wtryskiem pośrednim można sobie jeździć jak się chce - taki silnik pożyje z 1 mln km. Nowy silnik z wtryskiem bezpośrednim jak będzie co chwilę rozrzedzany olej benzyną to nie wiem czy po 50 tys. km silnik nie zakończy żywotu. Kto przewala kasę łopatą, albo samochód jest banku na 3 lata to nikt nie bierze tego do głowy - niech inni się martwią.
« Ostatnia zmiana: 01 Maja 2021, 23:56:30 wysłana przez emigrant »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl