Autor Wątek: Przechwycenie sygnału z pilota przez złodzieja  (Przeczytany 18164 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Przechwycenie sygnału z pilota przez złodzieja
« Odpowiedź #45 dnia: 22 Lutego 2021, 13:41:43 »
Jedne mają inne nie, z tego co czytałem  to pandora blokuje sygnał (Nie pozwala za pierwszym razem zablokować z pilota drzwi, Ty klikasz jeszcze raz I zamykasz a złodziej ma "wolny prawidłowy kod do otwarcia. Dlatego pisałem,  tylko dobre AC lub dodatkowo samodzielnie zrobiony immo.przez prawdziwego fachowca, a nie jak w Toyotach od lat 30 centralka zawsze sztampowo w tym samym miejscu montowana.

Wysłane z mojego J 23 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #46 dnia: 22 Lutego 2021, 14:19:35 »
nie jak w Toyotach od lat 30 centralka zawsze sztampowo w tym samym miejscu montowana.

W gen5 zmienili miejsce.

Offline gbbsoft

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 22 Lutego 2021, 17:26:54 »
Czy zeby wylaczyc keyless na stale to trzeba sie udac do ASO lub skorzystac z Caristy?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ELECTRICAL KEY CANCEL (SMART KEY SYSTEM (for Entry Function))Precondition:Power switch off, driver door closed and unlocked.

(1) Push the unlock switch of the key once.

(2) Open the driver door within 5 seconds.

(3) Push the unlock switch of the key twice within 5 seconds.

(4) Close and open the driver door twice within 30 seconds.(Driver door: Close ->Open -> Close -> Open)?

(5) Push the unlock switch of the key twice within 5 seconds.

(6) Close and open the driver door within 30 seconds.(Driver door: Close -> Open)?

(7) Close the driver door within 5 seconds.

When electrical key cancel is activated, the wireless door lock buzzer sounds twice.To return to the original condition, perform the procedure again. When the original condition is returned, the wireless door lock buzzer sounds once.

Potem otwieramy z przycisku z pilota a by odpalic to noga na hamulec i przytrzymac kluczyk przy przycisku POWER.

Ps. w najnowszych wersjach Rav4 można to wyłączyć/włączyć z opcjach systemu multimedialnego.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #48 dnia: 04 Marca 2021, 21:55:35 »
Kup pilota do "zaprogramowania" wkładanego w miejsce zapalniczki. I trafisz i podświetlony, a ten swój nadal będziesz miał spięty.
Dzięki Krisman za podrzucenie pomysłu z tym pilotem zapalniczką Proxima - działa super, lepiej niż oryginalny.
Ale nie od razu ...
Miało być prosto i szybko bo do napędu Aprimatic, który mam w bramie kupiłem dedykowany pilot zapalniczkę.
Najpierw walczył serwis od bramy, później sprawdzałem wszystko sam z technikiem z Proximy na telefonie - nic z tego - sterownik bramy owszem potulnie wchodzi w stan programowania, stare piloty widzi ale tego z Proximy za cholerę. W końcu gość z Proximy wymyślił, że do tego sterownika bramy można dodać drugi niezależny odbiornik, cóż dokupiłem ale tym razem poszło bez problemu. Stare piloty działają na dotychczasowym odbiorniku, nowy na nowym.
Grunt, że poszło i działa lepiej niż stare piloty - ze 2 x większy zasięg, wygodne położenie pod ręką
... i nie musze już szukać nerwowo pilota w kieszeni przy dojeździe do domu. ;)
« Ostatnia zmiana: 04 Marca 2021, 21:58:08 wysłana przez Markid »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #49 dnia: 04 Marca 2021, 23:00:53 »
U mnie z Nice od początku zatrybiło ;) choć też były dwa rodzaje niekompatybilne ze sobą mimo tych samych częstotliwości.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl