Autor Wątek: Test RAV4 na YouTube - Pertyn ględzi  (Przeczytany 28894 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SanderG

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Test RAV4 na YouTube - Pertyn ględzi
« Odpowiedź #90 dnia: 28 Kwietnia 2021, 14:51:14 »
Po przeczytaniu tego wątku jestem wyczerpany.  :roll:

Mam wrażenie, że UPX to niezły troll. Każdy ma swoje racje i nie ma sensu się wymądrzać, która racja jest "najmojsza".

Nawiązując do tematu - Pertyn akurat dobrze prawi w swoich testach, są rzeczowe, tak samo jak od Marka Drives. Autocentrum już zeszło trochę z poziomu i definitywnie "wspiera" Toyotę / Lexusa w testach.
« Ostatnia zmiana: 28 Kwietnia 2021, 14:53:27 wysłana przez SanderG »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 28 Kwietnia 2021, 21:11:14 »
Pertyn siedzi mocniej w kieszeni Toyoty, niż Autocentrum.
Sam przekazywał fejki o aktualizacji AA i AC do Camry, jak Toyota stwierdziła, że aktualizacji nie będzie to co zrobił Pertyn? Skasował wszystkie komentarze o AA i AC teście Camry  :wallbash:.
Zobacz jego komentarze/odpowiedzi, po jego testem Audi E-tron. Gość jest żenujący.

Offline iazz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #92 dnia: 29 Kwietnia 2021, 11:46:43 »
Pertyn siedzi mocniej w kieszeni Toyoty, niż Autocentrum.

Nie wiem jak Autocentrum, nie śledzę.  Za to Pertyna śledziłem przez kilka ładnych miesięcy i rzeczywiście robi takie wrażenie.  Poza tym, sprzedaje takie błędne plotki, których gdzie indziej nigdzie nie słyszałem/czytałem.  Np. a propos Corolli Trek, zanim się pojawiła w cenniku, opowiadał, że będzie z napędem na dwie osie.  Być może gdzieś od Toyoty usłyszał, być może podczas jakichś wczesnych prezentacji, być może nawet Toyota taką opcję przez jakiś czas rozważała, ale rzetelność dziennikarska wymaga sprawdzenia informacji zanim je się przekazuje dalej.

Poza tym, skąd takie określenie modelu "DFH" dla Ravki?  Pewnie jakiś buzzword ze wczesnego materiału prasowego, który już ani w prospektach, ani na stronach Toyoty, ani w cennikach się nie pojawia.  Wygląda na to, że znowu nie sprawdził, przepaplał dalej i już.

No i generalnie, ta konkluzja w tym filmie ? propos Ravki, że jednak bardzo głośna i nie opływowa, to wygląda tak jakby nie chcąc już zupełnie stracić twarzy, musiał zrewidować swoje ochy i achy sprzed lat kiedy tak bardzo się zachwycał hybrydami Toyoty.

Offline miazo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: 29 Kwietnia 2021, 12:11:52 »
Cytuj (zaznaczone)
Poza tym, skąd takie określenie modelu "DFH" dla Ravki?  Pewnie jakiś buzzword ze wczesnego materiału prasowego, który już ani w prospektach, ani na stronach Toyoty, ani w cennikach się nie pojawia.  Wygląda na to, że znowu nie sprawdził, przepaplał dalej i już.

"DFH" to zapewne skrót od "Dynamic Force Hybrid" jako określenie silnika. Pojawia się w oficjalnych materiałach Toyoty cały czas, choć fakt, że w innej kolejności ("Hybrid Dynamic Force").

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl