Autor Wątek: Test RAV4 na YouTube - Pertyn ględzi  (Przeczytany 28966 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Test RAV4 na YouTube - Pertyn ględzi
« Odpowiedź #60 dnia: 25 Marca 2021, 22:23:04 »
Tobermory'ego nie piłem, muszę odrobić lekcję ;) whisky nie są moimi ulubionymi trunkami ale np. Glenfiddich'a lubię.
<taniec> :good: <taniec>
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #61 dnia: 25 Marca 2021, 23:22:33 »
Tobermory'ego nie piłem, muszę odrobić lekcję ;) whisky nie są moimi ulubionymi trunkami ale np. Glenfiddich'a lubię.
osobiście nie przepadam za ,,szkocką,, ,przez ostatni rok popijam francuskie Armagnac-i. Na początku wydają się bardzo ,,perfumowe,, ale ich smak rozkwita w otworze gębowym :song:
RAV4 2.5 hybrid

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #62 dnia: 26 Marca 2021, 07:56:37 »

Mocno torfu tam jest, ale trunek przedni.  :good:

Cytat: Markid w Wczoraj o 22:21:52

osobiście nie przepadam za ,,szkocką,, ,przez ostatni rok popijam francuskie Armagnac-i. Na początku wydają się bardzo ,,perfumowe,, ale ich smak rozkwita w otworze gębowym

A spróbuj sobie Markid whisky Nikka days - delikatna. Będzie pasowała do samochodu, ten sam kraj pochodzenia :)
Nikka ma też zajebis%^ gin, ale mocno drogi jak na taki trunek. I mimo, że dobry, to chyba jednak nie wart swojej ceny :(

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #63 dnia: 26 Marca 2021, 09:06:46 »
Dzięki, wypróbuję. Widzę, że temat chwycił ;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #64 dnia: 26 Marca 2021, 09:18:55 »
Bo to temat o którym prawdziwy facet zawsze chętnie pogada

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #65 dnia: 26 Marca 2021, 09:45:43 »
Bo to temat o którym prawdziwy facet zawsze chętnie pogada

Szkoda że nie możemy wspólnie pogadać i wspólnie ,coś obalić, dopiero by rozmowa sie rozkręciła <taniec>
RAV4 2.5 hybrid

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #66 dnia: 26 Marca 2021, 12:22:30 »
Nooo... nie tylko coś obalić ale i w efekcie "się obalić"

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #67 dnia: 26 Marca 2021, 16:24:01 »
Nie kupiłem to znaczy ze zaoszczędziłem ?
Nie, ale wspominasz kilkukrotnie, że nie chcesz przepłacać, że wolisz kasę przeznaczyć na co innego, itp.[
quote author=UPX link=topic=50932.msg708783#msg708783 date=1616693340]napęd na dwie osie  jaki w RAV4 Gen 5 oferuje Toyota jest nieprzydatny dla mnie[/quote]
Zgadzam się, jak jeździsz głównie trasy, szczególnie autostradami, to może być faktycznie nieprzydatny.
po co ściemniać że to jest funkcjonalny 4x4
Ale kto ściemnia? Motor elektryczny z tyłu jest i napędza tylne koła a z przodu są dwa motory i napędzają przednie, więc jaki to jest napęd?
ale po co aby się wkurw?ać  jak wsiadam do czerwonego samochodu z hybrydą
A nie wkurw?a Cię, że masz tylko 200 Niuta i 170 koni w takim ciężkim pudle? Podobno lubisz jeździć szybko i ostro. Ja nie lubię, ale według moich standardów to zdecydowanie za mało.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #68 dnia: 26 Marca 2021, 17:06:22 »
Co by nie mówić nasza dyskusja ciągle mi się kojarzy z dowcipem o babie, co przyszła do doktora: https://miedziowe.pl/content/view/3702/209/ ;)

Offline UPX

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #69 dnia: 26 Marca 2021, 18:26:15 »

Postaram się krótko
1.  Nie wiem ile niutonometrów i ile koni lub kilowatów ma moja ravka i jak szybko rozpędza się od 0..100 ( naprawdę nie wiem i nigdy tym się
     nie interesowałem)
2.  Jeżdże szybko ? :
     Trasa rano 6.00 : Gdańsk ( wyjście z domku) -Wrocław ( wylot na świdnicę): 4 godziny z wodopojem ( trasa: A1-S8- Obwodnica
     Wrocka).
     Powrót póżnym wieczorem z wodopojem ok 4 godziny ( w domku 22?23 )
     Czy jeżdżę szybko?
     Chyba tak ,bo znam ludków w lepszymi samochodami np. Audi Q7 dla których te czasy są nieosiągalne (mentalnie) chociaż technicznie w
     tych wypasionych byłoby znacznie lepsze.
     Dla niektórych tutaj to jestem potencjalnym mordercą ich córek przebiegających przez autostradę  :-)
3.  Ostro to znów może najlepiej przykład: Ma obecnie16 punktów (za mc zejdzie mi 6 ) i nawt nie wiem kiedy ostatni miałem mniej niż 10.
     Lubię ryzykować szczególnie jak długo jadę i łapię tzw "śpiocha" ( adrenalina daje kopa lepiej niż energetyk)
4. Co do napędu 4x4 do poczytaj poprzednie posty

A przy okazji do postów powyżej:
   Od 3 lat nie piję (no może czasami 1-2  piwa) wolę coś innego, bez tego cholernego porannego kaca i "tupoty białych mew...." za dużo tego
   było

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #70 dnia: 26 Marca 2021, 19:46:30 »
Sam kilkukrotnie pisałeś, że lubisz ostro i szybko, więc do tego piłem. Jak ktoś tak pisze, to zakładam, że ilość koni i niutonów ma znaczenie. Dla mnie ma choć czasy kiedy mi się zawsze spieszyło już minęły ;)
Też wolę co innego, ale w naszym pięknym kraju lepiej lepiej wypić pół litra i zlać żonę niż żeby jakiś hipis marihuanine w bramie pił ;)

Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka

Offline UPX

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #71 dnia: 26 Marca 2021, 22:40:02 »
Mój record to ok 3.5 tys km w tydzień ( 3 wyjazdy na południe Polski i z powrotem)
Dlaczego ? bo jakiś debil z prawych i sprawiedliwych wożący swoją nalaną mordę limuzyna z kierowcą zamknął hotele i co masz zrobić:
w spać w samochodzie, na stacji benzynowej z której zaraz cię wygonią z kawą w jednej ręce i hotdogiem w drugiej, jak jakiegoś włóczęgę, na zewnątrz. Nie, wsiadasz do samochodu i wracasz jak najszybciej te 600 .. 700 km do domu, do własnego łóżka.
A teraz znów będzie powtórka z rozrywki do 9 kwietnia bo 10 wiadomo spęd pis pod pomnikiem
Rozumiem jest epidemia ale niech te pisowskie debile też zrozumieją że ludzie musza zarabiać na siebie na swoje rodziny i te ich "pićset+", bo pójdziemy z torbami.
Co z durny Naród (tych 30..40% ) który sprzedał wolność za 500+ i mówi :"no ci kradno ale sie dzielom a tamci złodzieje kradły sie nie dzieliły".

Przeprasza za to małe wyładowanie frustracji i wkurw...nia
« Ostatnia zmiana: 26 Marca 2021, 22:43:18 wysłana przez UPX »

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #72 dnia: 26 Marca 2021, 22:54:33 »
Mój record to ok 3.5 tys km w tydzień ( 3 wyjazdy na południe Polski i z powrotem)
Dlaczego ? bo jakiś debil z prawych i sprawiedliwych wożący swoją nalaną mordę limuzyna z kierowcą zamknął hotele i co masz zrobić:
w spać w samochodzie, na stacji benzynowej z której zaraz cię wygonią z kawą w jednej ręce i hotdogiem w drugiej, jak jakiegoś włóczęgę, na zewnątrz. Nie, wsiadasz do samochodu i wracasz jak najszybciej te 600 .. 700 km do domu, do własnego łóżka.
A teraz znów będzie powtórka z rozrywki do 9 kwietnia bo 10 wiadomo spęd pis pod pomnikiem
Rozumiem jest epidemia ale niech te pisowskie debile też zrozumieją że ludzie musza zarabiać na siebie na swoje rodziny i te ich "pićset+", bo pójdziemy z torbami.
Co z durny Naród (tych 30..40% ) który sprzedał wolność za 500+ i mówi :"no ci kradno ale sie dzielom a tamci złodzieje kradły sie nie dzieliły".

Nie masz sie co denerwować , bardzo dobrze opisałeś system jaki działa w PL. Debilom dajemy darmowa kasę i wmawiamy że poprzednicy rozkradali Polskę, a my teraz obecni jesteśmy ,,prawdziwymi ,,  chrześcijanami  i brzydzimy sie złodziejstwem.
Nikt nie widzi że 500+, darmowa , nie zapracowana kasa , którą trzeba ściągnąć z rynku ,prowadzi do corocznych podwyżek , powoli wszystkiego , tylko że płacą wszyscy , ci co nic nie dostali też :wallbash: :wallbash:
RAV4 2.5 hybrid

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #73 dnia: 26 Marca 2021, 23:53:14 »

Nie masz sie co denerwować , bardzo dobrze opisałeś system jaki działa w PL. Debilom dajemy darmowa kasę i wmawiamy że poprzednicy rozkradali Polskę, a my teraz obecni jesteśmy ,,prawdziwymi ,,  chrześcijanami  i brzydzimy sie złodziejstwem.
Nikt nie widzi że 500+, darmowa , nie zapracowana kasa , którą trzeba ściągnąć z rynku ,prowadzi do corocznych podwyżek , powoli wszystkiego , tylko że płacą wszyscy , ci co nic nie dostali też :wallbash: :wallbash:
Rzadzacu nie przewidzieli jednego, ze wiele ludzi to 500+ zamiasy wydac od razu po prostu odlozy na konto lub zainwestuje w zakupu na Aliexpress.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline lwh

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 27 Marca 2021, 19:30:50 »
UPX z tymi 4 godzinami 540 km to chyba cię poniosło ? Jak byś wyjechał o 2 w nocy to jeszcze bym ci uwierzył, sam często jadę z okolic Ptaka( Tuszyn ) do Wrocławia i wyjeżdżając około 7 to tak ok 8,45 jestem we Wrocku .  a gdzie jeszcze 340 km?
« Ostatnia zmiana: 27 Marca 2021, 19:32:55 wysłana przez lwh »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl