Autor Wątek: Klima-a może tak ma być?? (F)  (Przeczytany 19728 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

topol

• Gość
Klima-a mo¿e tak ma byæ?? (F)
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Czerwca 2005, 10:33:10 »
Cytat: atomek
Oczywiście że najpierw zapytam o cene zanim wjade na serwis  :)   Pojade osobiscie bo przejezdzam dość często obok salonu Toyoty  :modlitwa   (nie moge sie napatrzec na te nowe modele   :bmniam  )

Cytat:
zdrowiej by było częściej pojechać na takową dezynfekcję.....

ja mam auto od roku a jak do tej pory to wszystko bylo robione na czas jak w szwajcarskim zegarku bo poprzednim właścicielem był Niemiec, który też kocha Toyotki i robił wszystko tak jak mu panowie w ASO zalecili  :athunbsup

Ja to napisałem do FAWORYTa, ponieważ wcześniej nie robił tego co rok tylko co 10 lat ;-)

zawika1

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Czerwca 2005, 11:14:24 »
Twarda sztuka z niego. 10 lat i ządnej choroby legionistów ani nic...
Z tym czyszczeniem to musi być jakiś chwyt marketingowy albo cuś...  :-DD    :-DD    :-DD  .
Może założymy wątek "Ile kto wytrzymał bez czyszczenia klimy... i żyje."  :-DD  
Pozdrawiam.

topol

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Czerwca 2005, 11:16:12 »
Cytat: zawika1
Twarda sztuka z niego. 10 lat i ządnej choroby legionistów ani nic...
Z tym czyszczeniem to musi być jakiś chwyt marketingowy albo cuś...  :-DD    :-DD    :-DD  .
Może założymy wątek "Ile kto wytrzymał bez czyszczenia klimy... i żyje."  :-DD  
Pozdrawiam.

Ja nigdy nie czyściłem.   :aslyer    :aslyer    :aslyer    :aslyer    :aslyer

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Czerwca 2005, 14:06:49 »
Może założymy wątek "Ile kto wytrzymał bez czyszczenia klimy... i żyje."  

ja 5 lat nieczyściłem  :oops:  :D
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 29 Czerwca 2005, 14:37:06 »
Cytuj (zaznaczone)
"Ile kto wytrzymał bez czyszczenia klimy... i żyje."

No ja 10 lat ,więc twardy jestem  8)    :-DD

topol

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 29 Czerwca 2005, 14:38:33 »
Cytat: FAWORYT
Cytuj (zaznaczone)
"Ile kto wytrzymał bez czyszczenia klimy... i żyje."

No ja 10 lat ,więc twardy jestem  8)    :-DD

TWARDYN TRZA BYÆ A NIE MIENTKIM :-d :-dd

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 29 Czerwca 2005, 19:22:52 »
panowie prosze bez OT  :idea:

zawika1

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 29 Czerwca 2005, 23:17:18 »
Bisua, ta retoryka użytkowników i wiadomości przedstawione przez nich pozwolą potem wyciągnąć kwintesencję, sam cymes wiedzy na temat KLIMA W CARI  :P . Np. użytkownik topol  pisze "TWARDYN TRZA BYÆ A NIE MIENTKIM :-d :-dd" to znaczy, że jego klima działa bez zarzutu i jest  topolowi zimno.
 Więc wszystko na temat jest bez OT żadniuśkich :D
Pozdrawiam.

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 30 Czerwca 2005, 00:37:27 »
No tak gdzie ja miałem oczy  :lol:  :lol:

topol

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 30 Czerwca 2005, 10:53:59 »
Bisua, ta retoryka użytkowników i wiadomości przedstawione przez nich pozwolą potem wyciągnąć kwintesencję, sam cymes wiedzy na temat KLIMA W CARI  :P . Np. użytkownik topol  pisze "TWARDYN TRZA BYÆ A NIE MIENTKIM :-d :-dd" to znaczy, że jego klima działa bez zarzutu i jest  topolowi zimno.
 Więc wszystko na temat jest bez OT żadniuśkich :D
Pozdrawiam.

Raczej miałem na myśli wytrwanie 10 lat bez czyszczenia klimy...
A klimęmam......... jak sobie okno otworzę  :-DD    :-DD    :-DD    :csmoker

qnaro

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 05 Lipca 2005, 00:37:50 »
Spray do czyszczenia klimy kosztuje siakies 15-30 złociszy za puszkę.Daje tyle co umarłemu kadzidło.To znaczy,ofkoz,zabija na jakis czas zapach stęchlizny,ale niestety bez dojścia do parownika,i fizycznego oczyszczenia tacy skroplin z wszelakich brudów nie można mówić niestety o porzadnym wyczyszczeniu klimy.A składa sie na to też czyszczenie kanałów wentylacyjnych,co razem zabiera jakieś 10 godz wykwalifikowanemu pracownikowi ASO.Sam spray nie da rady,gdyż  w kanałach,na ściankach jest naprawdęmasęsyfu,którego spray nie ruszy,a gdyby nawet ruszył to musiałby ten syf gdzieś wylecieć ,co nie? Przepraszam za to pesymistyczne spojrzenie na sprawę,ale w klimatyzacjach i chłodnictwie siedzęod 10 lat.

FAWORYT

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 05 Lipca 2005, 00:46:47 »
Kolega ma racje.Byłem też w zakładzie co sięklimatyzacjami zajmuje i oferują też czyszczenie obejmujące rozebranie wszystkiego ,wyczyszczenie i złożenie ,po czym napełnienie za 350-400zł. Ja skorzystałem z tańszej opcji i narazie jest ok

qnaro

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 05 Lipca 2005, 00:52:26 »
Nie ukrywam że ja tez sobie cos tam siknęw przewody wentylacyjne  :D  Rozbierac wszystko to tragedia....  :(

qnaro

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 05 Lipca 2005, 00:55:58 »
A co do napełnienia klimy,to ja wykonuje takową usługe za 150 zeta  :D  Z dokładny sprawdzeniem szczelności instalacji to już 200   :D   Musze sie pochwalić że w mojej Cari nigdy nie dopuszczano freonu do instalacji od momentu wyjazdu z fabryki     :D

czesÂławcarinaE

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 05 Lipca 2005, 08:56:47 »
za przekładkęklimy do mojej zaśpiewali mi 5 tys a jeżelibym załatwił sobie wszystkie klamoty do klimy to 4 tys.
trzeba rozbierać całą deskęrozdzielczą itd.......a ja tak bym chciał ją miec.......ale za tyle to chromolękupięsobie camry ze wszystkim.... :roll:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl