Autor Wątek: 10.000 km stuknęło - parę uwag - Corolla 1.8 TS Comfort + Style  (Przeczytany 5446 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KubaCamry

• Gość
Odp: 10.000 km stuknęło - parę uwag - Corolla 1.8 TS Comfort + Style
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Czerwca 2021, 07:58:07 »
Dużo fajnych praktycznych rozwiązań zabierają.
Z informacją o niskim stanie płynu spryskiwacza spotkałem się w BMW, Renault, Hiace z 1993 roku, Camry i w Priusie. We wszystkich tych autach pokazywało na tyle wcześnie, że bez paniki wróciłem do domu lub uzupełniłem przy najbliższym tankowaniu.
Patent z rurką to powrót do średniowiecza... w Hiace z 1981 mam zbiornik tak zamontowany, że cały czas go widzę, wiec kontroluje poziom na bieżąco :).

Offline Chleon

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Czerwca 2021, 08:45:49 »

Dlatego patent z analogową rurką jest fajny, bo wyjeżdżając w trasę można sprawdzić aktualny starań.
[/quote]

Hmm... od czasów trabanta nie miałem zwyczaju otwierania maski na stacji benzynowej :) ale cóż... trzeba się przestawić

Offline Chleon

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Czerwca 2021, 08:47:15 »

Dlatego patent z analogową rurką jest fajny, bo wyjeżdżając w trasę można sprawdzić aktualny starań.

Hmm... od czasów trabanta nie miałem zwyczaju otwierania maski na stacji benzynowej :) ale cóż... trzeba się przestawić
[/quote]

Oooo! W sumie przy okazji można zawsze sprawdzić produkcję oleju! :grin: <taniec>

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Czerwca 2021, 09:44:27 »
Jakiś rok temu czytałem na naszym forum jak sobie zainstalować taki czujnik .Był wszystko opisane że zdjęciami.Koszt dosłownie kilka zł.

Offline SanderG

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 15 Czerwca 2021, 15:52:57 »
W Kii Rio 2k13 czujnik jest i pokazuje info na zegarach, że niski poziom płynu do spryskiwaczy. Psika do pustego zbiornika :D

Offline rafal99

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Czerwca 2021, 19:45:22 »
To ja taki szok przeżyłem jak się zorientowałem, że nie ma informacji o nie działających światłach. Może wyszli z założenia, że led i się nie przepali jak żarówka, ale u mnie kiedyś wywaliło bezpiecznik i jechałem po zmroku bez tylnych lamp. Dopiero migający z tyłu kierowcy mnie poinformowali. Jak dla mnie info o światłach powinno bezwzględnie być, miałem to nawet w Oplu 20 lat temu.

Offline Chleon

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Czerwca 2021, 15:48:54 »
To ja taki szok przeżyłem jak się zorientowałem, że nie ma informacji o nie działających światłach. Może wyszli z założenia, że led i się nie przepali jak żarówka, ale u mnie kiedyś wywaliło bezpiecznik i jechałem po zmroku bez tylnych lamp. Dopiero migający z tyłu kierowcy mnie poinformowali. Jak dla mnie info o światłach powinno bezwzględnie być, miałem to nawet w Oplu 20 lat temu.

Ooo... to kolejne zdziwko. Mój 15 letni Ford to ma...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl