Autor Wątek: Jaki typ swiec do 4a-fe (F)  (Przeczytany 25969 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piwalek

• Toyot Pełzający
  • **
Jaki typ swiec do 4a-fe (F)
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Września 2005, 16:18:34 »
Cytat: krisjankowski
witam,

Oczywiście że pomyłka kolegi. tak czytam o cenach świec, jak zobaczyłem ceny to sie przestraszyłem 65 zł za sztuke dobre. zadzwoniłem do miejscowego  sklepu, podałem wszystkie parametry samochodu, po chwili usłyszałem ze świece do mojego autka bedą kosztować 15 zł za sztukę.
pozdrawiam
kris

Jak masz silnik 1,6 Lean Burn to niestety tylko NGK BKR6EP-13 i 65 zł to naprawde tanio. Za to wystarczą na jakieś 100 kkm pewnie. ( nie wiem jak przy gazie ). Ale to na silniku powinienes mieć napisane - naklejka żeby stosować platinium spark only. Jeżeli to jest inny silnik kupuj normalne. NGK są dobre ( Denso też ).
Pozdrawiam
Carina E Sportswagon 1.6

danielo

• Gość
Jaki typ swiec do 4a-fe (F)
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Września 2005, 17:35:19 »
ja tez smigam juz dluzszego czasu NGK i wszystko ok. ale ja jezdze na PB wiec nie wiem jak to z gazem wspolpracuje, ale z tego co wiem to dosc dobre swiece. i czesto lepiej kupic lepsze (i drozsze) i miec spokuj na dluzej.

ThorsHammer

• Gość
Odp: Jaki typ swiec do 4a-fe (F)
« Odpowiedź #32 dnia: 05 Kwietnia 2006, 17:47:13 »
Z góry przepraszam że wznawiam stary wątek....

A co sądzicie o świecach irydowych? Jest to nowa technologia. Jestem przed wymiana świec. Mam wersję Lean Burn więc zakładam platynówki denso. Ale zastanawiam się czy moze nie kupic irydowych (widziałem za 70 PLN/sztuka)?

mam silnik 1.8 7afe
« Ostatnia zmiana: 05 Kwietnia 2006, 17:51:20 wysłana przez ThorsHammer »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl