Autor Wątek: Corolla sedan Excitive czy Camry comfort  (Przeczytany 4494 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Corolla sedan Excitive czy Camry comfort
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Lipca 2021, 14:18:05 »
Nie no. Camry ma kamere cofania od wersji Comfort.

Z automatycznego parkowania nikt nie korzysta. Moim zdaniem Camry lepiej wyciszona, lepiej sie prowadzi, duzo mocniejsza i masz uczucie ze jedziesz samochodem a nie zabawka :) ale kto co woli. Niech zona sie przejedzie najpierw Camry a pozniej Corolla to zobaczy o czym mowie :)

Najlepiej kupic Camry z przed liftingu bo masz bezkluczykowy dostep dodatkowo. I zawsze mozna dograc Carplay. I moim zdaniem ladniejszy srodek od Corolli ktora jest po prostu mala.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Dziuba

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Lipca 2021, 15:30:18 »
Mam corollę TS exe i VIP .
Gdybym nie musiał mieć kombi wolałbym camry.
Z bajerow które mam chwale i używam to super fotele , matrycowe ledy i system chyba bsm który wykrywa przeszkody przy cofaniu .
Reszta bajerow zbędna

Offline Johny87

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Lipca 2021, 18:19:14 »
Dzięki wszystkim za dobre rady... Jednak decyzja pójdzie bardziej w stronę Camry...
Dziś miałem przyjemność w sumie nieprzyjemność jechać Dacia spring, elektryk traficara, gdzie na fotelach była jak to jeden z was napisał EKO ŚWINIA jeśli mam mieć takie siedzenia bez wentylacji i po 30 minutowej podróży całe plecy mokre to jednak wolę wersję comfor z materiałowymi siedzeniami... Jeszcze raz wszystkim dziękuję. Ale jeśli ktoś ma jeszcze jakieś swoje odczucia za którymś wyborem bardzo chętnie będę czytać

Offline mirek_s

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Lipca 2021, 18:47:30 »
Mam co prawda rav4 z eko skórą i po trasie ok. 4h w upale (na zewnątrz na szczęście :)) nie stwierdziłem aby mi w czymś ten materiał przeszkadzał. Ja tam lubię "bajery" i podstawowej wersji bym nie kupił (jeździłem camry) ale to indywidualna decyzja.

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Lipca 2021, 23:49:06 »
Minusy Camry:
1. Niepraktyczny bagażnik jak to w sedanie
2. Ekran multimediów (jest  mniejszy) i za nisko w stosunku do Corolli
3. Auto nie nadaje się do eksploatacji w wąskich i ciasnych uliczkach starego miasta.
4. Większe spalanie
5. Droższe OC I AC
6. Archaiczne i prymitywne- wizualnie  zegary w stosunku do Corolli ( choć dla niektórych jest to zaleta)
7. W wersji podstawowej jest pozbawione wielu funkcji i komfortu - np brak HUD na szybie w stosunku do corolli,  executiwe + inne bajery

Plusy Camry:
1.Większy rozstaw osi o około o 10 cm co skutkuje większym komfortem dla osób siedzących z tyłu.
2. Komfort podróży miedzy miastowych
« Ostatnia zmiana: 19 Lipca 2021, 23:52:50 wysłana przez Amper »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
Corolla sedan Excitive czy Camry comfort
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Lipca 2021, 23:52:26 »
Minusy Camry:
1. Niepraktyczny bagażnik jak to w sedanie
2. Ekran multimediów (jest  mniejszy) i za nisko w stosunku do Corolli
3. Auto nie nadaje się do eksploatacji w wąskich i ciasnych uliczkach starego miasta.
4. Większe spalanie
5. Droższe OC I AC
6. Archaiczne i prymitywne- wizualnie  zegary w stosunku do Corolli ( choć dla niektórych jest to zaleta)

Plusy Camry:
1.Większy rozstaw osi o około o 10 cm co skutkuje większym komfortem dla osób siedzących z tyłu.
2. Komfort podróży miedzy miastowych
1. W Corolli sedan bagaznik bedzie praktyczniejszy bo jest mniejszy? :)
2. To akurat zaleta, jak bede chcial tablet to sobie powiesze na uchwycie na oknie. Kolega chyba kupuje polifta z tabletem wlasnie.
3. Jak kierowca d#pa to nawet Smartem bedzie ciezko.
4. Spalanke takie samo albo i nizsze w Camry. Na pewno w trasie bedzie nizsze.
5. Na to nie mamy wplywu. Te 500zl trzeba dorzucic. Obecnie za full pakiet place 2800zl.
6. Jak wspomniales to jest zaleta :)

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Lipca 2021, 23:57:21 »
Wytłumacz mi jak może być niższe spalanie w cięższej Camry ( 2.5 l) od spalania w Corolli 1,8 czy nawet 2.0
A tablet to sobie najlepiej przymocuj do ..wiesz do czego może to w czymś Ci pomoże.
« Ostatnia zmiana: 19 Lipca 2021, 23:59:10 wysłana przez Amper »

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #22 dnia: 20 Lipca 2021, 00:07:37 »
Wytłumacz mi jak może być niższe spalanie w cięższej Camry ( 2.5 l) od spalania w Corolli 1,8 czy nawet 2.0
A tablet to sobie najlepiej przymocuj do ..wiesz do czego może to w czymś Ci pomoże.
Mocniejszy silnik elektryczny i wieksza bateria.

Z ostatnich 200km mam spalanie 4.2. Masz lepiej?

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 20 Lipca 2021, 00:18:10 »
Nie mam 5,7 /100 km. ale użytkuje w dużym mieście. Jako taxi. Taki wynik jak masz świadczy że mieszkasz na wsi i poruszasz się z prędkością konia w dorożce do morskiego oka i bez klimatyzacji .

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #24 dnia: 20 Lipca 2021, 00:19:11 »
Nie mam 5,7 /100 km. ale użytkuje w dużym mieście. Jako taxi. Taki wynik jak masz świadczy że mieszkasz na wsi i poruszasz się z prędkością konia w dorożce do morskiego oka i bez klimatyzacji .
Tafiłeś :) i wystaje mi słoma z butów :)

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #25 dnia: 20 Lipca 2021, 01:57:48 »
Amper, apeluję o rozwagę, bo Ci się przylepi kolejne kilka procent i się skończy rumakowanie do Morskiego Oka.
3VZ.pl

Offline jaykob

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 20 Lipca 2021, 06:37:57 »
Ciężki orzech do zgryzienia. Z perspektywy czasu, a jestem użytkownikiem Corolli sedan uważam, że Camry pomimo, że jest naprawdę fajnym samochodem, tak nie ma pod niego infrastruktury. Czasami mam problem postawić w mieście lub pod marketem samochód, tak aby nie wystawał, gdyż miejsca parkingowe są chyba na VW Passaty lub duże fiaty. Z Camry to już może być tylko gorzej. Szkoda, bo komfort jazdy w Camry wyższy.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #27 dnia: 20 Lipca 2021, 07:20:58 »
Ciężki orzech do zgryzienia. Z perspektywy czasu, a jestem użytkownikiem Corolli sedan uważam, że Camry pomimo, że jest naprawdę fajnym samochodem, tak nie ma pod niego infrastruktury. Czasami mam problem postawić w mieście lub pod marketem samochód, tak aby nie wystawał, gdyż miejsca parkingowe są chyba na VW Passaty lub duże fiaty. Z Camry to już może być tylko gorzej. Szkoda, bo komfort jazdy w Camry wyższy.
W sensie że pasek wskakuje w miejsce postojowe a Camry wystaje? Czy to aby nie przesada?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl