Autor Wątek: Ktoś świeżo kupował teraz Auris-a 2FL HSD?  (Przeczytany 9201 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
Odp: Ktoś świeżo kupował teraz Auris-a 2FL HSD?
« Odpowiedź #60 dnia: 06 Grudnia 2021, 22:07:19 »
To żeś teraz Zbig pojechał po całości.
Ja się przesiadłem z Aurisa na Corollę i mam inne zdanie na ten temat (każdy może mieć swoje) ale ja nie jestem odosobniony w zachwycie nad Corollą a o dużo wyższym komforcie zawieszenia już pisałem kilka razy.

Co do cen też napisałem już wiele razy że ceny zwariowały i na pewno w tym samym komisie Toyoty Corolla z takim samym wyposażeniem będzie droższa niż Auris.
Mi chodziło że zamiast kupować u nich tego troche tańszego Aurisa gdzie indziej można znaleźć Corollę w podobnych pieniądzach a nie wszyscy potrzebują szklane dachy, skórę itd.
Ale to jak już kto uważa.
Ja wolałem Corollę Comfort zamiast Aurisa Executive.
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #61 dnia: 06 Grudnia 2021, 22:11:40 »
Nie każdy chce niepraktycznego, choć sylwetką ładnego sedana :)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #62 dnia: 06 Grudnia 2021, 23:17:07 »
@bardos.1979 za tanio sprzedałeś Aurisa i nie możesz przeboleć "straty"? Ceny kształtuje rynek i nic na to nie poradzisz.

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #63 dnia: 06 Grudnia 2021, 23:56:04 »
@bardos.1979 za tanio sprzedałeś Aurisa i nie możesz przeboleć "straty"? Ceny kształtuje rynek i nic na to nie poradzisz.

Gdybym wiedział że tak się ceny wyśrubują to nie dość że bym nie sprzedał Aurisa to jeszcze bym kupił ze 2 szt i dopiero teraz wystawiał.  :grin:
Ale to tak samo jak by wcześniej wiedzieć liczby w totolotka albo jak będą stały akcje Dino i kupić je w 2017r. za 100 tyś a sprzedać w tym roku za 800 tyś. 
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline cyklista

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris Hybrid
« Odpowiedź #64 dnia: 07 Grudnia 2021, 08:59:28 »
Ja tam nie żałuje (przynajmniej na razie - nie wiadomo co będzie z czasem), choć chętnie bym zapłacił mniej jakby takie pewne auta z dobrym wyposażeniem były tańsze. Myślałem też nad capturem, ale wygrała ekonomika aurisa, myślałem tez nad corolla ale musiało to być kombi żeby spokojnie rower do środka wchodził i jak sprawdzałem nowsze modele to cena pod100tysiaków i silnik nowszej generacji (nie ma sensu porównywać wersji gołych za 80 tysi z takimi jakie mnie interesowały i kupiłem bo wtedy porównujemy 80 tys mojego do 100-120 tysi nowego)

ps. mam zasadę że ceny parametry możliwości itd oceniam przed zakupem, a jak już się na coś zdecydowałem i kupiłem to sprawa jest zamknięta, nie śledzę cen, nie analizuje ponownie a może by coś lepszego można było itdd. - szkoda życia i nerwów na to

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #65 dnia: 07 Grudnia 2021, 09:56:07 »
albo jak będą stały akcje Dino i kupić je w 2017r. za 100 tyś a sprzedać w tym roku za 800 tyś.�
Albo kupić ziemię od kościoła za 700tysi i sprzedać  działki za 14,9 mln zł. ;)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl