To jest bardzo dziwne o czym piszesz Colin. Po wizycie w serwisie, kiedy szukali przez 4 godziny przyczyny sporadycznego pooszarpywania silnika po np. umyciu na myjni czy po jeździe w mocnym deszczu zauważalnie zmieniła się charakterystyka pracy układu hybrydowego i zauważyliśmy to, niezależnie od siebie, ja z żoną. Ogólnie teraz układ działa z większym wykorzystywaniem baterii, szczególnie przy spokojniejszej jeździe gdzie chcemy powoli przyśpieszać. Obroty silnika spalinowego cały czas utrzymują się na poziomie biegu jałowego a przyśpieszenie odbywa się za pomocą silnika elektrycznego. Jest to zachowanie, które zawsze powtarza się w pewnym zakresie na wskaźniku ECO/PWR, po przekroczeniu tego zakresu silnik spalinowy, podczas przyśpieszania, normalnie wchodzi w obroty.
Z racji tego, że samochód wykorzystuje często na jednej trasie to doskonale znam zachowanie samochodu. Po wizycie w serwisie, gdzie po 4h stwierdzili, że nie wiedzą skąd był ten problem (albo nie chcieli powiedzieć, bo problem już się nie pojawia), jest możliwe pokonanie trasy Olkusz->Kraków w taki sposób, by silnik spalinowy cały czas pracował co najwyżej na biegu jałowym. Skoro twierdzisz, że nie ma oficjalnej żadnej aktualizacji to ja nie wiem co oni mi zrobili z tym układem hybrydowym...