Autor Wątek: Coś zwariowało tylko co? (F)  (Przeczytany 6939 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wlodek

• Gość
Coś zwariowało tylko co? (F)
« dnia: 02 Lipca 2005, 23:55:53 »
Jak dla mnie dziwny przypadek po czyszczeniu przepustnicy silnik czasem łapie albo wysokie obroty /1500/ na benzynie albo w tym samym czasie na gazie prawie gaśnie obr ok 500 regulacje gazu nie wiele pomagają.
« Ostatnia zmiana: 08 Kwietnia 2008, 15:03:59 wysłana przez Janmor »

k r z y s i e k

• Gość
Re: Co¶ zwariowa³o tylko co?
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lipca 2005, 09:24:45 »
Cytat: Wlodek
Jak dla mnie dziwny przypadek po czyszczeniu przepustnicy silnik czasem łapie albo wysokie obroty /1500/ na benzynie albo w tym samym czasie na gazie prawie gaśnie obr ok 500 regulacje gazu nie wiele pomagają.

Z tyłu za przepustnicą jest czujnik położenia przepustnicy, Do niego leci kabelek z 3ma przewodami. Sprawdż czy one wszystkie mocno sie trzymają wtyczki i czy sama wtyczka dobrze jest założona.
Moze być też lewe powietrze, trzeba obmacać wężyki przy przepustnicy i dochodzące do kolektora dolotowego.
No i nie wiem jak czyszczono przepustnice to czy przypadkiem nie zabrudzono silniczka krokowego (jezeli jest takowy w tym silniku, zalezy od rocznika).
A i sprawdź czy jak ma te 1500 obr na begu jałowym, to czy cofa sie przepustnica do położenia zerowego.
tzn normalnie na wyłączonym silniku na przepustnicy jest mały luz. Jak ruszysz reką ten dźinks z linką to powinno sie dać cofnąć przepustnice (domknąć) o jakieś 2, 3 mm) jak silnik odpali i wytworzy siępodciśnienie to pod linką jest taki mieszek który ustępuje i pozwala domknąą przepustnice właśnie o te 3mm. Jezeli silnik bierze lewe powietrze to nie wytwarza wymaganego podciśnienia i ten mieszek nie pozwala przepustnicy domknąć do zera i ma wys obroty. trzeba to zaobserwować i sprawdzić czy mozna jeszcze cofnąćprzepustnice jak pracuje silnik. Nie powinna sie dać bardziej domknąć.
krzysiek

k r z y s i e k

• Gość
Re: Co¶ zwariowa³o tylko co?
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Lipca 2005, 09:25:58 »
Kurde wychlastajcie jede post. Co to sie dzisiaj dzieje z tym forum. Coś przycina, myślałem ze nie poszło :-)

:chmmm   już go nie ma?  chyba jednak za dużo wczoraj wypiłem  :-DD  

krzysiek

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl