Autor Wątek: MyT Toyota  (Przeczytany 10800 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline CorollaHybrid

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla Touring
Odp: MyT Toyota
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Stycznia 2023, 11:31:53 »
Wita się posiadacz nowej Corolli Touring. Mam ją od miesiąca i ciągle się jej uczę.

Odnośnie appki, czy u Was też działa jak chce? Zapisuje podróże ale tylko niektóre. Dzisiaj np z dwóch widoczna jest tylko jedna. Laduję sie błyskawicznie, długo albo wcale (błąd). Zaczynam się zastanawiać, czy jest sens jej używania.
Toyota Corolla Hybrid 1.8 Touring Sports Luna

Offline dayvan

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 05 Stycznia 2023, 11:44:03 »
Wita się posiadacz nowej Corolli Touring. Mam ją od miesiąca i ciągle się jej uczę.

Odnośnie appki, czy u Was też działa jak chce? Zapisuje podróże ale tylko niektóre. Dzisiaj np z dwóch widoczna jest tylko jedna. Laduję sie błyskawicznie, długo albo wcale (błąd). Zaczynam się zastanawiać, czy jest sens jej używania.

Tak, podobnie mam. Nie wszystkie podróze zapisuje albo sie pojawiają z opóźnieniem. Ładowanie też nie jest błyskawiczne.
Czy jest sens jej używania? Jako niezawodny system, to raczej nie. Ja bardziej używam jako ciekawostka od czasu do czasu sobie sprawdzić jakies statystyki.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #17 dnia: 05 Stycznia 2023, 17:44:12 »
Odnośnie appki, czy u Was też działa jak chce?

Tak, mam tak samo, jak opisujesz, działa, jak chce, raz lepiej, raz gorzej, a czasem wcale. Ale sens używania jest, tak dla rozrywki.
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

GrzegorzC

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 05 Stycznia 2023, 18:46:16 »
U mnie bardzo krótkie trasy pojawiają się od razu, takie średnio długie po dłuższym czasie, czasem po 1-2 dniach, pewnie wynika to z tego, że moduł ma bardzo wolne, połączenie transmisji danych i powoli zrzuca dane trasy na serwery. Przy trasach powyżej 100km prawie zawsze śledzenie urywa się po ok 100-150km, tak jakby się jakiś bufor przepełnił, widać na mapie tylko taki odcinek do tych +-100km i podsumowanie całości ale już bez uwzględnienia danych z reszty trasy. Przykład jadę pierwsze 100km dość wolno, drogami krajowymi, spalanie od startu średnie ok 4-4,5, potem wjeżdżam na autostradę, jadę 200km z zużyciem ok 5,5. Na końcu komputer w aucie pokazuje że zrobiłem 300km ze spalaniem 5,1 a w apce pokazuje na mapie kawałek trasy i zaznaczony koniec, łącznie też 300km, ale średnie spalanie 4,5. Z odcinka powyzej 100km brak danych o spalaniu i gps, tylko widać początek i koniec i stąd rozbieżności w danych. Tak ogólnie to taka raczej zabawka, średnio użyteczna. Przydaje się za to sygnalizowanie stanu pojazdu (zamknięcie okna, drzwi, paliwo, stan licznika itp), pozycja gps na postoju.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #19 dnia: 05 Stycznia 2023, 22:31:37 »
Z tego co czytałem i  z biuletynu, problem jest bardziej złożony i poważny i nie dotyczy tylko apki. Jest nowe oprogramowanie ponoć do wgrania...sukcesywnie (wiele modeli )
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline 032gangster

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
« Odpowiedź #20 dnia: 07 Stycznia 2023, 01:38:56 »
Zamówiłem corolle w czerwcu 2022 odbiór mam na lipiec 2023 natomiast w aplikacji MyT nie mam żadnych informacji na temat zamówienia. Znajoma zamawiała yarisa w podobnym terminie i od początku miała informację na temat statusu złożonego zamówienia. Czy ktoś z was miał też taki problem?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #21 dnia: 07 Stycznia 2023, 07:26:49 »
O ile pamiętam, to info jest od momentu nadania nr VIN, ale niech się inni wypowiedzą, bo mogę się mylić.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline 032gangster

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 07 Stycznia 2023, 17:55:25 »
Dostałem z toyoty taką odpowiedź:

"informacje o zamówieniu pojawią się w aplikacji MyT, kiedy zostanie ono potwierdzone w wewnętrznym systemie, czyli w momencie kiedy dane na okres produkcyjny Pańskiego samochodu zostaną wprowadzone i potwierdzone do produkcji. Na chwilę obecną nie są jeszcze wprowadzone informacje na ten okres produkcyjny, a wszystkie zamówienia są produkowane zgodnie z kalendarzem zamówień.

Zweryfikowałam Pana zamówienie i zgodnie z zawartymi informacjami w naszym wewnętrznym systemie wynika, iż Pana zamówienie nadal oczekuje na potwierdzenie, czyli wyznaczenie terminu produkcji. Na chwilę obecną planowana data rozpoczęcia Pana zamówienia przypada na czerwiec 2023 roku, natomiast planowana data dostarczenia Pana samochodu to przełom sierpień 2023 roku."

Offline Pitero774

• Prawie Toyot
  • Samochód:: corolla e 21 ko
« Odpowiedź #23 dnia: 10 Grudnia 2023, 13:56:36 »
Nie jestem w stanie przejść procesu weryfikacji auta- ani przez stronę toyota.pl ani przez  apke. Mogę godzinę czekać i nie idzie się polaczyc, czy ma ktoś pomysł jak to rozwiazac czy trzeba jechać do glupiego serwisu?

Offline Czestek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 1.8
« Odpowiedź #24 dnia: 07 Stycznia 2024, 12:02:20 »
Sorry za głupie pytanie, ale nie umiem znaleźć adresu www gdzie mogę się zalogować na swoje konto i widzieć to samo co w aplikacji MyToyota.
Mogę prosić o pomoc?
Pozdro!

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #25 dnia: 07 Stycznia 2024, 12:25:02 »

Offline Czestek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla TS 1.8
« Odpowiedź #26 dnia: 07 Stycznia 2024, 15:02:44 »
Dzięki.

Przy okazji pytanie. Dodałem auto do aplikacji, ale w info o historii serwisowej mam "Ten samochód musi zostać zweryfikowany – dopiero wtedy ta funkcja stanie się dostępna"

To sie zrobi samo czy muszę coś do Toyoty pisac/wysłać?
Pozdro!

Offline Arnie

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #27 dnia: 07 Stycznia 2024, 17:15:58 »
To sie zrobi samo czy muszę coś do Toyoty pisac/wysłać?
Przy wizycie w ASO ci to zrobią.

Offline lukchg

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 07 Stycznia 2024, 23:59:13 »
W mojej aplikacji nie pokazuje stanu paliwa odkąd skonfigurowałem. Jest na to jakiś sposób?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #29 dnia: 08 Stycznia 2024, 21:33:57 »
W mojej aplikacji nie pokazuje stanu paliwa odkąd skonfigurowałem. Jest na to jakiś sposób?
Kiedyś Colin pisał, że niektóre informacje  są obsługiwane w zależności od rocznika. Twój może poprostu nie obsługiwać tej funkcji. (Mam rav4 wyprodukowaną w grudniu 2019 i też nie wskazuje stanu paliwa w apce.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl