Autor Wątek: Czujnik ciśnienia powietrza  (Przeczytany 5936 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
Odp: Czujnik ciśnienia powietrza
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Listopada 2021, 22:21:32 »

Byłem u wulkanizatora który powiedział że nie ma sensu wydawania pieniędzy na nowy czujnik. Wystarczy przykleić blisko wentyla i mówi że będzie działało bo on tak robi i odrazu kontrolka znika. Będę próbował na dniach. Dam znać

Teoretycznie jak wrzucisz samą czarną pastylkę w oponę to czujnik i tak będzie działał
mi też raz ułamał czujnik i skleiłem go właśnie na klej dwuskładnikowy i jeszcze nadtopiłem plastikiem, żeby ten trzpieniek nie wyleciał  i działa do dziś

Offline hubert2353

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Listopada 2021, 06:49:38 »
Jeżeli zależy Ci tylko na tym, aby kontrolka nie świeciła, to równie dobrze możesz ten czujnik włożyć do schowka i też zaprogramujesz. W aurisie to ty decydujesz jaki poziom powietrza jest odpowiedni. Słyszałem o takich przypadkach gdzie czujniki ludzie wożą w bagażniku i nie świeci nic.

Offline Jacoob23

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Grudnia 2021, 19:48:20 »
Przyklejenie klejem Mutant blisko wentyla wystarczyło. Czujnik nie był uszkodzony tylko złamany. Kontrolka zgasła. Inny wulkanizator mówił że nie ma innego wyjścia jak kupno nowego za 200zl z oprogramowaniem. Pozdrawiam

Offline TheMrSkiBar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Grudnia 2021, 08:14:16 »
a nie lepiej było go skleić tak żeby był w całości?
mi też złamali, tzn wyrwali trzonek z tej plastikowej pastylki... wystarczył klej dwuskładnikowy i trochę nadtapiałem plastik lutownicą i założyłem z powrotem ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl