Autor Wątek: Dezaktywacja cobry  (Przeczytany 5305 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Dezaktywacja cobry
« dnia: 30 Listopada 2021, 17:54:03 »
Witam czy wiecie jak zdezaktywować to za przeproszeniem gowno od cobry? Już mnie doprowadza do szału. Elektromechanik czy da się samodzielnie? W starej aurisce miałem mała puszkę pod maska schowana i mini kluczyk tu dostałem tylko ta kartę i pin.

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
Odp: Dezaktywacja cobry
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Listopada 2021, 20:26:10 »
Można przyciskiem na karcie albo PIN-em (tryb serwisowy).
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Listopada 2021, 21:04:15 »
Można przyciskiem na karcie albo PIN-em (tryb serwisowy).
Przyciskiem na karcie wyłączysz kartę i wtedy zamiast silnika uruchomisz alarm.

Tryb serwisowy to jest chyba tylko na 10 cykli otwórz/zamknij, potem wraca do normalnego, poza tym auto jest wtedy otwarte, zamknięcie aktywuje system z powrotem.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Listopada 2021, 22:56:54 »
czy wiecie jak zdezaktywować to za przeproszeniem gowno od cobry? Już mnie doprowadza do szału

Jezu, jak to dobrze, że nie dałem się namówić na tę Cobrę. A dealer wciskał mi to za darmo, że niby promocja, że wszyscy to biorą ;)
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Grudnia 2021, 09:45:07 »
czy wiecie jak zdezaktywować to za przeproszeniem gowno od cobry? Już mnie doprowadza do szału

Jezu, jak to dobrze, że nie dałem się namówić na tę Cobrę. A dealer wciskał mi to za darmo, że niby promocja, że wszyscy to biorą ;)
Jak jest poprawnie skonfigurowana i od czasu do czasu wymieniasz baterie to nic się z nią nie dzieje.  Natomiast uważam, że wszelkie zabezpieczenia antykradzieżowe poza podstawowymi powinny być zakładane poza ASO, tyle że wtedy może być problem z dostępem do dokumentacji i z gwarancją.  Producent widzi tylko swój interes a to co zakłada jest przeważnie doskonale rozpoznane przez złodziei. Dobrym przykładem są systemy keyless, gdzie wszyscy stosują tą samą technologię powstałą w latach 80 XX wieku, która przez wiele lat była bezpieczna ale w końcu została złamana.   

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Grudnia 2021, 14:05:45 »
Witam czy wiecie jak zdezaktywować to za przeproszeniem gowno od cobry? Już mnie doprowadza do szału.

A co takiego dziwnego się dzieje z alarmem (jeśli można wiedzieć) że doprowadza do szału ?
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Grudnia 2021, 20:31:14 »
Za każdym razem muszę klikać ten pieprzony przycisk na pilocie bo inaczej alarm się załącza po starcie silnika. Ostatnio nawet podczas jazdy mi się załączył alarm

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Grudnia 2021, 21:00:32 »
No to reklamuj. Jak mi poprawili ns starcie tak mam teraz zero problemów

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline robertek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Grudnia 2021, 22:34:05 »
Jak jest poprawnie skonfigurowana i od czasu do czasu wymieniasz baterie to nic się z nią nie dzieje.�
Ja profilaktycznie raz w roku baterię wymieniam i nie mam z Cobrą problemów, a mam ją 6 lat. Raz tylko obudowę karty zmieniłem, bo mi się ucho przy niej połamało.

Offline Zbig

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #9 dnia: 02 Grudnia 2021, 00:43:13 »
Za każdym razem muszę klikać ten pieprzony przycisk na pilocie bo inaczej alarm się załącza po starcie silnika. Ostatnio nawet podczas jazdy mi się załączył alarm
Skontaktuj się z http://www.semeco.waw.pl/
Pewnie będą wiedzieli skąd ten efekt i jak naprawić.

Offline simonruler

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Grudnia 2021, 20:12:59 »
Też mnie doprowadzał do szału. Prawdopodobnie u Ciebie jest to samo co ja miałem. Mianowicie trzymając w kieszeni kluczyk z alarmem przez przypadek wyłączasz alarm i w momencie otwierania auta słyszysz kilka sygnałów i zaczyna wyczeć. Staram się nie trzymać kluczyków  spodniach i jak najszybciej w domu wyciągam na stół. A jak już wyciągam  z kieszeni to zawsze patrze się czy mruga czerwona dioda. Jak nie to przyciskam ją.
No i co kolega robertek wcześniej  napisał wymiana baterii co roku lub wrzucenie do portfela nowej baterii na zapas.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Grudnia 2021, 14:04:21 »
kluczyk mam w rękach. Przycisk na kluczyku też raz działa raz nie. Nie wysyła w ogóle kodu od dezaktywacji alarmu i jak kilka razy nie nacisne przycisku i nie mrugnie dwa razy awaryjnymi to alarm wyje.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #12 dnia: 06 Grudnia 2021, 20:21:36 »
Jak jest poprawnie skonfigurowana i od czasu do czasu wymieniasz baterie to nic się z nią nie dzieje.

Po tym, co tu koledzy wyżej piszą, to ja na poważnie obawiam się tego alarmu. To nie jest montowane fabrycznie, gdzie jest gwarancja poprawności montażu i działania. To montują pracownicy ASO, jeden monter zrobi dobrze, inny coś spartaczy i kłopoty gotowe. Dlatego to loteria, czy to będzie dobrze działało, czy źle. Jeśli już, to najlepiej by zamontować jakiś porządny alarm w profesjonalnym warsztacie, nie w ASO.
« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2021, 20:25:36 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl