Witam, jestem posiadaczką 17 letniej toyoty corolli luna diesel. Wymieniłam wtryskiwacze, rozrząd, pompę, tarczki, alternator, sprzęgło, akumlator Bosh najnowszej generacji. Regularnie wymieniam olej, samochód jest garażowany. Problem tkwi w biegach,a dokładnie z drążkiem biegów, gdy odpalam silnik i chcę wrzucić jedynkę, to bardzo ciężko, wręcz na siłę muszę to robić, to samo jest z dwójką, w trakcie jazdy z trójką. Tak jakby biegi nie wchodziły w swoje tryby. Jak silnik się rozgrzeje, to drążek biegów wchodzi normalnie. To się dzieje zawsze jak samochód stoi w garażu dwa, trzy dni i jak sprzęgło już jest dociskane do deski. Byłam u mechanika i chciałam reklamować sprzęgło, bo nowe zamontowano w lipcu tg. roku.Mechanik stwierdził, że sprzęgło jest ok. Jednak gdy podkręci te sprzęgło i nie ma takiego luzu, czyli nie dociskam do deski, biegi zmieniam bez problemu. W miarę jeżdżenia, gdy sprzęgło znowu dociskam do deski, pojawia się ten problem po jakimś czasie. Proszę o pomoc, bo mechanik rozkłada ręce. Byłam też w serwisie Toyoty na diagnostyce, która nic nie wykazała. Pomóżcie proszę.