Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479638 razy)

KubaCamry

• Gość
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #2055 dnia: 29 Grudnia 2022, 21:13:41 »
Czemu do grupy VAG?
Pierwszy Yaris między przesuwaną tylną kanapą a roletą miał kawałki materiału przypinane do oparć.
Nawet w maksymalnym przesunięciu kanapy do przodu, nie było szpary między oparciem a roletą bagażnika.
W Rav4 2016 miałem miejsce na schowanie rolety…
Ciekawi mnie z czego zrezygnują w kolejnych modelach Toyoty.

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #2056 dnia: 29 Grudnia 2022, 22:00:48 »
Czemu do grupy VAG?
Pierwszy Yaris między przesuwaną tylną kanapą a roletą miał kawałki materiału przypinane do oparć.
Nawet w maksymalnym przesunięciu kanapy do przodu, nie było szpary między oparciem a roletą bagażnika.
W Rav4 2016 miałem miejsce na schowanie rolety…
Ciekawi mnie z czego zrezygnują w kolejnych modelach Toyoty.
bo akurat Skoda w zakresie pierdółek ułatwiajacych życie jest wzorem.

Offline zielenijo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS
« Odpowiedź #2057 dnia: 30 Grudnia 2022, 02:52:20 »
Błysnąłeś w dyskusji. Nie ma co
Dostosowałem się  :-P
« Ostatnia zmiana: 30 Grudnia 2022, 02:55:44 wysłana przez zielenijo »

Offline zielenijo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2058 dnia: 30 Grudnia 2022, 03:52:45 »
Heheheh to od teraz się auta kupuje że względu na optykę??? 
...
Wyciągacie takie bzdety ze głową boli..  w dup**ach sie poprzewracał.  Ledy za mało ledowe. Bo nie wyglądają, na ja pier*****e.
To znak naszych czasów, bardzo dużo robi się "dla wyglądania". Kobiety powiększają wary, cycki, du.y, faceci powiększają co innego, ale na odmianę nie chcą dużego biustu (w sensie tłuszcz):laugh: , jedni i drudzy robią tatuaże, jak nigdy w przeszłości. Z rzeczami jest podobnie, trzeba się wyróżnić, pokazać, że nie wyleciało się sroce spod ogona. Dlatego te wszystkie dodatki "do wyglądania", np. ubrania z wielkimi logami producentów. Drogi (na miarę posiadacza) samochód już dawno przestał być środkiem do przemieszczania się. Teraz służy także m.in. do manifestowania statusu materialnego posiadacza, może nawet przede wszystkim...

... Za chwilę ktoś powie ze felgi są za mało srebrne i nie kupi..
Wyciągacie takie bzdety ze głową boli..  w dup**ach sie poprzewracał.  Ledy za mało ledowe. Bo nie wyglądają, na ja pier*****e.
O właśnie, o felgach zapomniałem! Przecież 17"  somsiad lub kolega z roboty wychwyci w pierwszej kolejności i jeszcze te nie przyciemniane szyby tylne! Poza tym jak znajdą w cenniku, że ten bieda edyszyn kosztował 150 czy 160tyś (awd-i) , to będzie słabe. Ponad 200tyś robi jednak różnicę, można się choć troszeczkę dowartościować  :-P

Ps. Zauważyłeś sarkazm?

Offline zielenijo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2059 dnia: 30 Grudnia 2022, 04:20:00 »
Optyka w rozumieniu wyglądu, looku, a nie optyki soczewki. Dokładnie to samo było w Camry. Miałem te lampy bez listwy LED i wyglądały tandetnie ale nie było aż tak duzej różnicy jak w przypadku CC. Kropka. Chociaz nadal uważam, ze o gustach się nie dyskutuje to ja np w życiu nie kupiłbym szarego samochodu, a  innych to kręci. Niuanse maja znaczenie...
Look, to najważniejsze wyposażenie pojazdu, a "szary samochód" to synonim dziaderstwa, profanacja estetyki, nawet somsiad to wie  :-P  . Kolor niezwykły, to co innego :cool:

...W CC taki niuansem są dla mnie plastikowe klamki wewnętrzne. Oszczednośc na poziomie 200PLN przy cenie 180000PLN a dołożenie na drzwiach przednich klamek chromowanych i alu listwy przy uchwycie było by miłym i jakościowym dodatkiem. Gdyby to była DACIA jak to niektórzy tutaj porównują za 105000 wtedy nie czepiałbym się.
I ta mityczna dacia... Tam to przechodzi, bo jest dla innego klienta. Mają za to swoje problemy "egzystencjonalne" i też mają somsiadów i kolegów z roboty...
« Ostatnia zmiana: 30 Grudnia 2022, 04:27:12 wysłana przez zielenijo »

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #2060 dnia: 30 Grudnia 2022, 08:17:05 »
@zielenijo - no gościu ty sie tu marnujesz, powinieneś w jakimś stand-up-ie występować ten dowcipny język. Jak czytałem te twoje wypociny to ciągle "rechoczę" i nie mogę sie zając pracą (taki sarkazm) . Dzisiaj, żeby zobaczyć i tu cytat tę "ujową rurę" az musiałem się pochylić żeby ja zobaczyć. A te twarde plastik - co z tego , nie leżę na nim ani nie walę w nie głowa ani czymś innym. Życzę miłego dnia.

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #2061 dnia: 30 Grudnia 2022, 08:24:52 »
Zastanawiam dlaczego ciągle przywołujecie oko somsiada? Ja akurat lubię mieć na swoim podjeździe pojazd, który mi się podoba i w którym się czuję dobrze. Po to właśnie jest konfigurator (w Toyocie i tak znacznie ograniczony) żeby można było wybrać to co komu odpowiada. Jakby co to można również wrzucić hybrydę do taczek i zasuwać w koło domu :grin:

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #2062 dnia: 30 Grudnia 2022, 16:03:05 »
drugiemu ledy zwykle są problem .
poza wyglądem, na który zwrócił uwagę EMJOT, to przedewszystkim zupełnie inaczej owietlają drogę. Konkretnie gorzej. Trochę dziwne podejście Toyoty do tego zagadnienia. Inni producenci oszczędzają trochw w inny sposób. Inteligentne lampy świecą identycznie jak "zwykłe" z tym, że wycinają fragment oświetlonego terenu przy mijaniu, żeby nie oślepiać i jednocześnie nie zmiejszać pola widzenia po prawej stronie. Toyota zakłada do podstawowej wersji lampy, które po prostu gorzej świecą. Nie zwróciłem uwagi na optykę, jak EMJOT. Jak ktoś nie widzi różnicy, to już jego problem. Kupując poprzednie auto postawiłem sobie sprawę jasno - musi mieć ksenony (LED jeszcze nie było) i nie dlatego, że somsiad będzie się skręcał z zazdrości, tylko ja będę miał dobrze oświetloną drogę, a to = bezpieczeństwo moje i ewentualnie innych uczestników drogi.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2063 dnia: 30 Grudnia 2022, 16:30:39 »
Inteligentne lampy świecą identycznie jak "zwykłe" z tym, że wycinają fragment oświetlonego terenu przy mijaniu, żeby nie oślepiać i jednocześnie nie zmiejszać pola widzenia po prawej stronie.
W/g mnie niekoniecznie, bo mają zupełnie inną budowę, ale może jest to zależne od marki samochodu.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2064 dnia: 30 Grudnia 2022, 16:44:40 »
Jest masa nowych aut różnych  marek z goownianymi lampami, które świecą tragicznie.
Sorry Witek, ale z kapelusza Twój wywód.
Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline zielenijo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2065 dnia: 30 Grudnia 2022, 16:58:09 »
@zielenijo - no gościu ty sie tu marnujesz, powinieneś w jakimś stand-up-ie występować ten dowcipny język. Jak czytałem te twoje wypociny to ciągle "rechoczę" i nie mogę sie zając pracą (taki sarkazm) . Dzisiaj, żeby zobaczyć i tu cytat tę "ujową rurę" az musiałem się pochylić żeby ja zobaczyć. A te twarde plastik - co z tego , nie leżę na nim ani nie walę w nie głowa ani czymś innym. Życzę miłego dnia.
O rurze i plastikach napisałem w innym kontekści, ale coś jednak musi być na rzeczy i uwiera, bo wspomniałem jeszcze inne kwestie, a ty tylko: rura i plastiki. Może masz na forum alert ustawiony na te dwa słowa i reagujesz jak tylko coś i działa to jak czerwona płachta na byka? Kto wie, twarde plastiki to może za jakiś czas będą nawet zaletą? Jak pojeździsz jeszcze trochę, to może i ta rura nie będzie widoczna nawet przy pochyleniu?! Podpowiem z zabezpieczeniem antykorozyjnym, porządnym. Też go nie zobaczysz, nawet jak się pochylisz albo i położysz (taki sarkazm).

Ps. Mam nadzieję, że jesteś po pracy, tak żeby ci "rechot" nie przeszkadzał  :-P

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2066 dnia: 30 Grudnia 2022, 17:00:52 »
W/g mnie niekoniecznie, bo mają zupełnie inną budowę
może źle to ująłem. Jedne i drugie bardzo dobrze oświetlają drogę zarówno na drogowych jak i mijania, natomiast np.lampy Matrixowe, wycinają fragment drogi, kiedy "zwykłe" zmieniają na mijania. Oczywiście światło mijania nigdy nie dorówna oświetleniu Matrixowemu, kiedy tylko fragment jezdni jest niedoświetlony, a pozostała cześć jak na światłach drogowych, ale tylko pod tym względem. Natomiast te basiki, o których już wcześniej czytałem,szukając informacji na temat różnic między nimi, kiepsko po prostu świecą. Kiedy w końcu zapytałem doradcy on-line, ten mnie szybko poprosił o nr telefonu i zadzwonił do mnie konsultant, który odesłał mnie do drugiego, drugi do trzeciego i w końcu wydukał trzeci, że przede wszystkim pełne ledy mają soczewkę, a basik nie maja i światło jest bardziej rozproszone. Zapewne jest jeszcze różnica w DRL ale już nie dopytywałem.  Zdaję sobie sprawę jaka jest różnica kiedy w lampie jest soczewka, a kiedy nie ma. (ręce opadają w kwestii znajomości tematu przez doradców). Jeżeli jest inaczej jak napisałem, to proszę mnie nie winić za pisanie głupot, bo to sa informacje jakich udzielono mi w salonie Toyoty.

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2067 dnia: 30 Grudnia 2022, 17:04:54 »

Podpowiem z zabezpieczeniem antykorozyjnym, porządnym.
obyś nie był złym prorokiem, bo RAV IV ma bardzo kiepskie zabezpieczenie antykorozyjne podwozia i elementów zawieszenia. I to może być problem, ale na razie zbyt mało aut jeździ i zbyt krótko, żeby było coś wiadomo.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2068 dnia: 30 Grudnia 2022, 17:19:07 »
... kiepskie jak zdecydowana większość aut japońskich, produkowanych w Japonii.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #2069 dnia: 30 Grudnia 2022, 17:24:03 »
drugiemu ledy zwykle są problem .
poza wyglądem, na który zwrócił uwagę EMJOT, to przedewszystkim zupełnie inaczej owietlają drogę. Konkretnie gorzej. Trochę dziwne podejście Toyoty do tego zagadnienia. Inni producenci oszczędzają trochw w inny sposób. Inteligentne lampy świecą identycznie jak "zwykłe" z tym, że wycinają fragment oświetlonego terenu przy mijaniu, żeby nie oślepiać i jednocześnie nie zmiejszać pola widzenia po prawej stronie. Toyota zakłada do podstawowej wersji lampy, które po prostu gorzej świecą. Nie zwróciłem uwagi na optykę, jak EMJOT. Jak ktoś nie widzi różnicy, to już jego problem. Kupując poprzednie auto postawiłem sobie sprawę jasno - musi mieć ksenony (LED jeszcze nie było) i nie dlatego, że somsiad będzie się skręcał z zazdrości, tylko ja będę miał dobrze oświetloną drogę, a to = bezpieczeństwo moje i ewentualnie innych uczestników drogi.
Witek1965 według mnie typ lamp z Cofortu nie ma wpływu na jakośc świecenia świateł drogowych. Inaczej świeca kierunki i światła dzienne. CC w ogóle nie ma segmentowych świateł i nwet nie ma sketnych ledów bez względu na wersję co jest niemiłym zaskoczeniem przyznaję.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl