Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 478750 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #30 dnia: 10 Grudnia 2021, 23:42:29 »
Na kolejną homologację suva srówa TME ma, ale żeby homologować porządne auto użytkowe, to już nie ma. Wciskają tego francuskiego Proace….
Tylko mi nie pisz, że dałeś się nabrać na "tą toyotę"  bo to nawet nie biedronka, tylko bazar ;)

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #31 dnia: 10 Grudnia 2021, 23:43:41 »
"klon nie zupełnie , ravka jest 14cm dłuższa ,6cm wyższa i 2,5cm szersza. A co komu się podoba i na co chce wydać kasę to już jego sprawa :cheesy:"

Ta, i po co to komu...prawda?
« Ostatnia zmiana: 10 Grudnia 2021, 23:46:12 wysłana przez Krisman »

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #32 dnia: 10 Grudnia 2021, 23:52:29 »
z tym błyszczącym przednim grillem wygląda jakby miała ,,iść,, na Chiny , a tylne światła to chyba gdzieś w magazynach toyoty ,przeleżały 20 lat .
Pewnie jak toyota yaris cross tez odniesie sukces, niestety toyota brakuje fantazji citroena , a szkoda <zalamka>
RAV4 2.5 hybrid

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #33 dnia: 11 Grudnia 2021, 08:49:19 »
Większość krytykuje, a potem według statystyk te "brzydkie, stare, plastikowe" sprzedają się jak ciepłe bułeczki. To jak z disco polo, każdy krytykuje, a jak przyjdzie co do czego, to się do tego tańczy, a większości teksty są znane. O gustach się nie dyskutuje. Ja złożyłem zamówienie na ravkę, ale według mnie jej tyłek jest okropny. I co z tego, jak reszta mi odpowiada, chociaż pewne rzeczy bym zmienił? Mam nie kupować? Żeby samochód każdemu się podobał w 100%, to musiałby być modułowy i mieć tysiące konfiguracji. A jeszcze kolor... powinien każdy móc sobie dobrać według mieszalnika :).
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #34 dnia: 11 Grudnia 2021, 08:56:07 »
ale według mnie jej tyłek jest okropny.
To prawda, tu zabrakło polotu kompletnie.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #35 dnia: 11 Grudnia 2021, 10:09:56 »
Co by nie było - jak Cross AWD (bo tylko taki jak już) pojawi się tylko w salonach (pewnie gdzieś połowa 2022 r) to biorę go zaraz na jazdę testową i wtedy zobaczymy najważniejsze - jak jeździ i jak spala :)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 11 Grudnia 2021, 18:35:03 »
Na kolejną homologację suva srówa TME ma, ale żeby homologować porządne auto użytkowe, to już nie ma. Wciskają tego francuskiego Proace….
Tylko mi nie pisz, że dałeś się nabrać na "tą toyotę"  bo to nawet nie biedronka, tylko bazar ;)

No niestety, nie miałem wyboru. Nie ma nic innego. W wakacje potrzebowałem kolejnego. Po trzech miesiącach prób w Fordzie, poddałem się i zamówiłem kolejnego złoma z logiem Toyoty.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #37 dnia: 11 Grudnia 2021, 20:16:24 »

No niestety, nie miałem wyboru. Nie ma nic innego. W wakacje potrzebowałem kolejnego. Po trzech miesiącach prób w Fordzie, poddałem się i zamówiłem kolejnego złoma z logiem Toyoty.

Szkoda że z Fordzikiem się nie udało może przeniósł byś się na forum Fordziula  :-)
A do tego Fordzik nauczył by Cię pokory... oj nauczył 
 :grin: chociaż w sumie chciałeś zastąpic camry bmw to dopiero jest hajlewel technologii łaskawej użytkownikowi  :-)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 11 Grudnia 2021, 20:36:08 »

Szkoda że z Fordzikiem się nie udało może przeniósł byś się na forum Fordziula  :-)
A do tego Fordzik nauczył by Cię pokory... oj nauczył 
 :grin: chociaż w sumie chciałeś zastąpic camry bmw to dopiero jest hajlewel technologii łaskawej użytkownikowi  :-)
O… fanboy wrócił.
Na razie pokory uczy mnie Toyota. 1,5 roku 170 tys. i komunikat… awaria systemu oczyszczania spalin, rozruch niemożliwy za 1100 km. Odstawiłem do ASO i na gps widzę, że tylko przestawili 50m i mają w dupie. Od 3 dni auto sobie stoi i czeka… Podejście do klienta flotowego godne podziwu :).
Kolejne auto będzie elektrykiem. Toyota zamierza budować swoje w oparciu o Chińskie BYD więc ja im już podziękuje. https://elektrowoz.pl/auta/toyota-i-byd-lacza-sily-w-chinach-cel-elektryki-o-lepszych-osiagach/.
Któryś z fanboy’ów. Twierdził, że Toyota wszystko już ma, tylko mocniejszy silnik elektryczny wrzucą, baterię i bedą mieli elektryka, jak widać jednak nie.
Nawet Musk pokazał mapę, gdzie zaginęły sygnały GPS, pierwszych Tesli, które trafiły do UE. Jak. Ie trudno się domyślić to w BMW, Mercedesie i VAG’u. Jak już mam się przesiadać to wolę na coś z Tesli niż Chińskiego BYD.
ps. zima wróciła, a z nią podniesiony poziom oleju w Camry, Hud nadal niewyraźny, kolega z forum próbował i potwierdził, że coś jest nie tak. ASO twierdzi, że jest ok. Tu się uczę pokory :).
« Ostatnia zmiana: 11 Grudnia 2021, 20:40:14 wysłana przez KubaCamry »

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #39 dnia: 11 Grudnia 2021, 20:59:31 »
Z jakiego jesteś regionu ,? Warto wiedzieć  gdzie  aso toyoty ma cię w du...
RAV4 2.5 hybrid

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 11 Grudnia 2021, 21:32:56 »
Z jakiego jesteś regionu ,? Warto wiedzieć  gdzie  aso toyoty ma cię w du...
Kraków, masz do wyboru trzech dilerów. Wszędzie ten sam żenująco niski poziom obsługi. Robią Ci łaskę bo są wielkim dilerem Toyoty. Jeszcze jak się umówisz na termin to jest ok. Ale obsługa naprawy gwarancyjnej? Trafiasz do kolejki i nikogo to nie obchodzi… Na samym Proace dałem im zarobić 25 tys. Na przeglądach (1.5 roku). Miesiąc temu zostawiłem 7tys. (rozrząd, klocki, tarcze itp.). Myślałem, że jak zgłoszę pilny problem, bo auto jeździ, a nie stoi, to ogarną… nawet nie zajrzeli czy to pierdoła czy poważny problem… Masz cierpliwie czekać na swoją kolej…
W piątek podstawiłem na roczny przegląd Priusa plugin żony. Myślicie, że ktoś wpadł na pomysł, że skoro są tak obciążeni to zamiast Priusa zajrzą do Proace? Kulki w głowie się minęły i nic z tego. Odebrałem Priusa i podstawiłem Yarisa (roczny przegląd w poniedziałek) ciekawe czy ktoś na to wpadnie… :).
Ale już odstawiałem Priusa i Yarisa, wybrałem wariant minimum, koniec zarabiania na mnie, trzeba się szanować :).
Ps. U Romanowskiego odstawiłem kiedyś RavIV na reklamację, oddali w gorszym stanie niż otrzymali.
Ten z którego korzystam to Dobrygowski.
Jest jeszcze Anwa, ale tam kilka lat temu chciałem się umówić na przegląd Corollą 15. Jak usłyszałem, że bedą sprawdzać luzy zaworowe, w silniku który ma samoregulatory, to podziękowałem…
« Ostatnia zmiana: 11 Grudnia 2021, 21:44:32 wysłana przez KubaCamry »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #41 dnia: 11 Grudnia 2021, 21:52:02 »
Co do Forda...myślę, że to wybór między kiłą a rzeżączką, więc chyba dobrze się u Ciebie potoczyło, aczkolwiek serwis u nas choć próbuje.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 11 Grudnia 2021, 22:10:09 »
Co do Forda...myślę, że to wybór między kiłą a rzeżączką, więc chyba dobrze się u Ciebie potoczyło, aczkolwiek serwis u nas choć próbuje.
Jak bym był taki sam ch.. jak oni to bym nie odebrał. Kolejne zamówione auto więc nie chcieli zaliczki. Ale od ch.. nie będę się uczył ….. To nie pierwsze, ani nie ostatnie auto w moim życiu…
Wracając do tematu, ciekawe czego będzie przybywać w 5 generacji hybrydy… może płynu do spryskiwaczy :).

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #43 dnia: 11 Grudnia 2021, 22:17:10 »
Po 170tys.km na rozrzedzonym benzyną oleju i silnik się nie rozpadł?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #44 dnia: 11 Grudnia 2021, 22:22:46 »
Po 170tys.km na rozrzedzonym benzyną oleju i silnik się nie rozpadł?
Chyba nie do końca się wczytałeś :) Tu chodzi o francę proace, nie o camry.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl