Właśnie wróciłem z salonu. Oglądałem Corolle Cross fwd (myslalem, ze rura tylko w awd, a to nieprawda).
Ogólnie samochód zrobił na mnie lepsze wrażenie od tego, który był przedstawiany na dniach elektryfikacji. Choć tym razem albo bordowy kolor to uwypuklił albo wcześniej nie rzuciło mi się w oczy - a mianowicie przód samochodu jest taki jakby za długi w stosunku do reszty i średnio atrakcyjny.
- Bardzo wygodnie się siedzi za kierownicą (mam 175cm), znalazłem sobie idealną pozycją bawiąc się przyciskami do regulacji (choć pewnie w trakcie jazdy będzie trochę inne odczucie).
- szkoda, że podłokietnik taki krótki i nie da się oprzeć ręki :(
- Wykończenie tak jakby trochę lepsze niż to co wcześniej widzieliśmy albo po prostu tamten model był mocno codziennie eksploatowany, a ten przyjechał nowiutki więc może stąd wrażenie. Zrobiłem zdjęcie fotela:
https://imgur.com/gallery/m9RpD1F- wygodnie fotele z tyłu i z przodu pasażera
- potwierdzam co kolega wyżej odnośnie bagażnika, malutki - a to była wersja fwd czyli 420l
- W przyszłym tygodniu mam umówioną jazdę więc dokończę wpis
Potem jako, że mi się nudziło to poszedłem oglądać rav4 i...przejechałem się testowo.
- rav4 jest obszerniejsza w środku, choć z tyłu jeśli chodzi o miejsca na nogi to bez różnicy w stosunku do cc
- sensowny bagażnik
- siedzi się dużo wyżej niż w cc
- wizualnie mi się podoba, kanciaste z tyłu zakończenie i sensownie umiejscowione rury

- siadłem do wersji adventure i...ja się chyba nie znam bo nie odczułem lepszej jakości materiałów i spasowania w stosunku do CC :V
- Jeżdżąc na co dzień zwykłym sedanem, gdy wsiadłem za kierownicę rav4 i wyjechałem za miasto to poczułem się jakbym ciężarówkę prowadził, serio

Jeżdżąc trochę ojca Qashqaiem nie odczułem aż takiej różnicy.
- Jeździ się świetnie tą skrzynią cvt, jeździłem po mieście - dużo rond, świateł, zmiany pasów itd i jestem tą skrzynią oczarowany bo jest mega płynna, żadnych szarpnięć itd.
- Jechałem niestety max 90, ale do tej prędkości jak dla mnie auto jest ciche.
- ogólnie po tej jeździe upewniłem się, że to auto nie dla mnie bo jest po prostu za długie (duże). Robiłem też różne manewry na parkingu pod sklepem i czułem się średnio komfortowo. Nie wiem, może to kwestia przyzwyczajenia i wprawy, jak myślicie? No i parkując na ulicy, gdzieś w centrum miasta dłużej mi schodziło szukanie odpowiedniej wielkości miejsca xD
- po powrocie do salonu, usiadłem jeszcze raz za kierownicą cc i poczułem się lepiej, siedzi się niżej. Nie mam też dzieci więc trochę bez sensu wozić powietrze w rav4, jakbym miał to pewnie bym wziął coś większego niż cc
EDIT: mimo wycieraczek, blisko słupków mi spływał deszcz i w sumie razem ze słupkiem i kawałkiem szyby strasznie ograniczało to widzenie.
O dziwo CC premier edition awd można zamówić z odbiorem już na styczeń/luty. Gość mi powiedział, że dużo wyprodukowali a też nie tak dużo ludzi zamówiło (xD).
Rav4 lipiec/sierpień