Dyskusja z Tobą jest bezcelowa, przecież wszystko wiesz lepiej od innych.
Pooglądaj sobie zabytkowe modele Toyoty i odnieś je do konkurencji.
Czemu twierdzisz że nie ma sensu dyskusja ? Dyskusje trzeba poprzeć faktami. Jak się nie zna faktów to trzeba sporo godzin spędzić w necie to coś się znajdzie.
To powiem Ci krótko i na temat:
Nie zaskoczyły mnie Twoje linki bo posiadam/ałem takie auta. Dobrze że nie wkleiłeś linka z moim ogłoszeniem

Przechodząc do sedna tematu to Twoja wypowiedź o poprzednich latach toyoty była na maxa nie celna.
Wypunktuje Ci.
Toyota na rynkach eu nigdy nie pretendował do marek premium. Od tego powstał w 89 lex.w USA.
Początki były ciężkie a sprzedaż znikoma. Żeby Ci to uświadomić to rocznie danego modelu sprowadzano kilka setek na teren eu.
Toyota zaczęła się liczyć w latach 90 tych. Wtedy rozpoczęto działania na "skalę".
Rozpoczynano na dobre np. corollą E10. Żeby może Cię uścißlić to e10ka podstawowa kosztowała więcej niż golf2 na wypasie. Co to oznaczało ?
Oznaczało to że np.na rynku niemieckim wersja xli była bez elektryki, poduszek, wspomagania, obrotomierza i rezerwy!!! A i tak zawojowała rynek. Carina xli posiadała przednie szyby w elektryce i wspomaganie. Wersja gli kosztowała o wiele więcej niż max passat. Wersja GTI była w cenie już mercedesa.
I muszę Cię zmartwić toyota w latach swojej świetności technologicznej niestety ale nie biła rekordów sprzedaży. Podsumowując im było gorzej technologicznie tym więcej Toyot się sprzedawało.
Dziś jest potęgą która nic nie ma wspólnego z ilością sprzedaży w latach kiedy była najlepsza technicznie. Do tego jej rozwój na niesprzyjających rynka eu jest naprawdę potężny.
Co jednak by wskazywało że tce kidyś tte itd. wie co robi i nie jest to banda głupków na jaką Ty ich kreujesz.
No i jeszcze info co do nalepki na szybie z której się śmiałeś.
Urban legend głosi że powstała na odpowiedź nalepki nissana z serduszkiem w momencie kiedy tyota osiągnęła swój cel. Zostawiła nissana daleko w tyle sprzedażowym na terenie eu.
I teraz sobie pomysł że intensywnie krytykujesz firmę która jeszcze w latach o których piszesz potrafiła sprzedać 400aut rocznie a teraz sprzedaje ich xxxx więcej i ma fabryki w całej eu.
KubaCamry napisałem Ci to w wielkim skrócie więc zanim zaczniesz dyskutować i prowadzić własną interpretację miałbym prośbę wysil się i skorzystaj z wikipedii angielskie i hasła toyota, potem masz stronę Toyota global poczytaj sobie dane historyczne z podziałem na rynki.
Potem sprawdź sobie warunki istnienia na rynkach eu z ilością podwykonawców i jakie to były firmy. Może łatwiej zrozumiesz czemu stary hilux miał alternator Denso a nowy Boscha.
Co do toyot lat 90tych wolałbym nie dyskutować bo miałem praktycznie większość modeli tojki tamtych lat. Zresztą rodzinnie byliśmy mocno powiązani z tojką i w sumie dalej tojkujemy tylko z L na masce

tak jest, a śmiem nawet twierdzić, że stali lepiej. Np 4 x elektrycznie otwierane szyby to w Avensisie nie był wielki temat, a Peugeot, czy Passat miał tylko przód.
Niestety kolego ale pomyliłeś epoki. Avensis 1 był schyłkiem fajności toyoty. Miał 4x elektryczne szyby w wersji sol i też tylko dla tego że pewnie był nie z Jp. Wersja FL niestety ale pożegnała jakość toyoty znaną z wcześniejszych lat.
Link który wkleiłeś to jest Szwajcarska solka inna niż np. na Niemcy nie wspomnę o Polsce. To drewno to wstrętne dekory.
Poprzednik czyli Carina E jak miała coś pokazać to nie pokazywała dekorami z plastiku tylko miała silnik z toyoty Celiny 3sge, dwa wydechy i zawias z GT four (sss).
P.s.
Jakość
KubaCamry do której tak nostalgicznie nawiązujesz już nigdy nie wróci do motoryzacji między innymi przez samych klientów.
Wyobraź sobie lata 92-96, siebie, internet i corollę która posiada kierownicę, jest bez rezerwy i obrotomierza a szyby ma na korbę.