Ja bym kwestii wyświetlania navi nie odpuścił. Może to tylko kwestia aktualizacji softu. Jak popatrzysz na test Pertyna dla CC robiony w Hiszpanii, to tam widać wyraźnie po środku wyświetlacza elementy mapy praktycznie przez cąły test. Nie tak jak u ciebie czy u mnie komunikaty. Za dwa tygodnie będę w serwisie to spróbuje podpytać fachmana. A jak dostane auto po wygłuszeniu to pobawię się w testowanie zdalnego załączania klimy i dam ci znać
Masz rację z tym Pertynem. Nie zwróciłem na to wcześniej uwagi. I własnie taki widok mapy jest super bo nie jest tak jak ktos już tutaj komentował 100% szczegółó przeniesionych z ekranu środkowego jak w Skodzie czy vw ale uproszczony widok 3d mapy. Bardzo przydatna rzecz wpływajacana bezpieczeństwo obsługi , szczególnie skoro pozbawili CC HUDa
Trzeba też zauważyć, że Pertyn miał soft po polsku (chociażby wskazówki tej nawigacji), więc raczej nie można mówić, że to jest tylko w jakiejś zagranicznej wersji.
Panowie pomijacie istotną rzecz - auto którym jeździł pertyn miało JBL - wtedy stacja multimedialna jest troszkę inna - ma wgrane mapy offline. Na początku w cenniku jbl występował i były 2 opcje stacji potem jbl’a wykasowano i opcja stacji z mapami offline została usunięta z cennika. Aby wiedzieć o czym mówię proponuje sprawdzić cennik PDF rav4 tam wlasnie są wyszczególnione oba rodzaje stacji.
Niestety obawiam się ze tylko w tej z JBL mimo ze wyglada identycznie jest możliwość wrzucania mapy na wyświetlacz liczników.
Co to oznacza - a no 2 rzeczy:
1. Wersja bez jbl ma gorszy hardware i sobie z tą mapka rzucaną na licznik nie radziła wiec zostało to wyłączone bo to nie działało - powodowało problemy
Lub wersja 2 moim zdaniem bardziej prawdopodobna
Toyota niczym Apple - mogło by to zaimplementować - w koncu rozwiązanie softowe. Ale polityka taka że wszystko dostaje tylko najdroższy model chodz w teorii procesor słabszego tez mógł by to rozwiązanie obsłużyć.
Trzeba poczekać - w koncu niby ten system ma się aktualizować OTA
Pytanie co do tej funkcji ograniczenia przyspieszania - da się ją wyłączyć? Nie chciałbym być w taki sposób zaskakiwany przez auto…
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk