Autor Wątek: Corolla 2.0 Hybryda z 2021  (Przeczytany 6234 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Corolla 2.0 Hybryda z 2021
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Stycznia 2022, 23:40:46 »
I po prawie półtorej tygodnia wszystko już wiadomo. Aku wymienione na nowe na gwarancji. Dodatkowo uwalony bezpiecznik 120A też wymieniony na gwarancji. Toyocie znany jest problem z wadliwymi Aku ale nic za bardzo z tym nie robią tylko jak komuś padnie to wymieniają na gwarancji. Co do poboru prądu to powerbank jest sprawny nic nie pobiera na postoju lecz dodatkowy moduł GPS nie ten toyotowski a montowany dodatkowy przez serwis na moją prośbę przed wydaniem auta ton ciągnie mi prąd o dlatego tak mocno rozładował mi Aku. Dopuszczalna wartość poboru prądu na postoju w spoczynku to 60mAh natomiast ten mój GPS żre aż 140mAh co za żarłok

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Corolla 2.0 Hybryda z 2021
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Stycznia 2022, 09:07:47 »
Akumulator w hybrydzie musi być dobry aby uruchomić pojazd . Kolega który pisze , że byle czym odpali system jest w błędzie . Pompa hamulcowa potrzebuje sporo prądu przy rozruchu. Jak ktoś chce oszczędzać akumulator przy rozruchu to pierw wsiadamy i czekamy aż pompa hamulcowa nabije ciśnienie dopiero po tym odpalamy samochód . Druga kwestia w instrukcji serwisowej jest nawet nie tej dla użytkownika , że należy 2x do roku doładować akumulator 12v . Zakupiłem taki z trybem zima / lato i mam spokój . Po naładowaniu przechodzi w tryb spoczynkowy i mogę bez problemu go ładować przy podpiętym akumulatorze w samochodzie .

Wysłane z mojego S20 FE 5G przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl