Autor Wątek: Cykanie pod maską... hmmm... !?!? (F)  (Przeczytany 11767 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
Cykanie pod mask±... hmmm... !?!? (F)
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Lipca 2005, 14:17:11 »
Tak wogole moze cykac z listwy wtryskow takie cyk-cyk-cyk..., jesli cyka to znaczy ze wtryski pracuja precyzyjnie :-)
Oczywiscie slyszaklne to jest tylko przy prac. silniku a dzwiek ten dochodzi z listwy wtryskiwaczy ;-)
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

jarek777

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Lipca 2005, 21:56:56 »
Witam forumowiczów
trochęominętemat ale nie chcęzakładać nowego postu już  po urlopoie stuknęło następne  3tkm  oczywiście bez problemu [około 150ml oliwy] ale nie o tym mowa był post poruszany apropo wyciszania maski , polecam kupiłem nie oryginalną chyba od laguny  w dobrym stanie za 30; dociołem kołeczki i ok. jest ciszej szczególnie pow. 130 km\h bo ostatnio po  6 godzinach jazdy łeb z  waty  i musiałem coś z  tym zrobić także jest ciut lepiej  pozdro.

Wlodek

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Lipca 2005, 23:24:22 »
po lewej jest chyba coś w rodzaju akumulatora podciśnienia czy coś takiego czasem u mnie wydaje dziwięk jakby sie odprężało ale cykanie ??

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 28 Lipca 2005, 00:55:19 »
Musi wszystko cykać jak w zegarku.
Przecież to yotka     :aclap

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Auris I 1,4 d4d
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Lipca 2005, 16:33:23 »
Nie jestem pewny czy to nie jest uklad odsysania par benzyny ktory caly czas jeszcze jest na podcisnieniu i stopniowo moze worownywac cisnienie wydajac przy tym takie dzwieki.Tez to mam tyle ze sporadycznie cos cyknie.Odkrecic korek wlewu paliwa i sprawdzic zachowanie przy odkreconym korku.

djmaretzky

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 30 Sierpnia 2005, 16:15:02 »
U mnie cyka i jest to na mój gust łożysko oporowe sprzęgła (przytrzymując dzwignięsprzęgła lub wciskając sprzęgło przestaje). Wtrysnąłem tam trochęWD40 i na chwilępomogło. Zapytałem mechanika, potwierdził diagnozę(łożysko oporowe) ale odradził grzebanie (wymianę, czy inne zabiegi) bo to taka przypadłość jak piszczenie klocków hamulcowych, nie wpływa na pracęsilnika, jedynie na nerwy ;)
--pzdr djm

ThorsHammer

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 31 Sierpnia 2005, 10:00:21 »
U mnie co prawda niema cykania, ale za to jest takie ledwo słyszalne piszczenie, z kilku sekundowymi przerwami. Ale to chyba jest odstraszacz kun  :lol:

skaucik

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 01 Września 2005, 10:47:58 »
hehe u mnie tez cyka ... :> patrzac na toyotke z przodu to po lewej stronie kolo szyby patrzac od wewnatrz to po prawej...
ale faktycznie jest to troszeczke zastanawiajace ... bo na zimnym silniku czy na cieplym i tak cyka (oczywiscie wlychac to tylko jak silnik jest wylaczony) tez nie mam pojaecia co to jest ? i czy w tym przypadku jest to immo? hm nie wiem ...

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #23 dnia: 01 Września 2005, 12:34:45 »
Cytat: skaucik
ale faktycznie jest to troszeczke zastanawiajace ... bo na zimnym silniku czy na cieplym i tak cyka (oczywiscie wlychac to tylko jak silnik jest wylaczony) tez nie mam pojaecia co to jest ? i czy w tym przypadku jest to immo? hm nie wiem ...

Tam jest jakaś puszka z filtrem oparów benzyny czy tak jakoś i to podciśnienie tam pyrka.
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

skaucik

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 04 Września 2005, 11:22:09 »
Hm... pod cisnieniem jasne moze i pyka, ale nie wiem czy jest rowniez cisnienie tam jak autko stoi powiedzmy cala noc a potem sie to sprawdza wiec czy w czasie gdy jest nie uzywany tez pyrka?

Offline look

• Toyot Pełzający
  • **
Re: Cykanie pod mask±... hmmm... !?!?
« Odpowiedź #25 dnia: 04 Września 2005, 22:53:45 »
Cytat: Don_Pablo
Jestem nowy na forum, szukałem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, ale nie znalazłem  :(  
Kupiłem niedawno Carinęw Niemczech, z pierwszej ręki, auto jest w świetnym stanie, ale jest jedna rzecz, która mnie zastawawia: z przodu spod maski dolatuje jakieś dziwne miarowe"cykanie", "pstrykanie"... nie wiem jak to określić... trudno zlokalizować żródło.  :?  (dzwięki te są słyszalne również długo po wyłączeniu silnika ). Może ktoś wie czym jest spowodowane to "zjawisko", będębardzo wdzięczny za diagnozę. Z góry dziękujęza odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich na forum   :)

Czesc
Ja mam Carine z Niemiec i miala zamontowane takie male czarne pudeleczko z dioda migajaca na czerwono pod akumulatorem. Pudeleczko bylo podlaczone na stale do zasilania i mialo jeden kabel podlaczony do blach nadwozia. Pudeleczko caly czas cichutko piskalo-cykalo. To byl taki ukladzik od ochrony antykorozyjnej co to powodowal jakis potencjal na blachach, zeby jony wody nie chialy wchodzic w reakcje z blachą.

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #26 dnia: 05 Września 2005, 14:07:22 »
Cytuj (zaznaczone)
pod cisnieniem jasne moze i pyka, ale nie wiem czy jest rowniez cisnienie tam jak autko stoi powiedzmy cala noc a potem sie to sprawdza wiec czy w czasie gdy jest nie uzywany tez pyrka?

:)

Nie "pod ciśnieniem" tylko "podciśnienie", znaczy sięto, co Ci syczy jak odkręcasz korek od baku :)
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Don_Pablo

• Gość
Odp: Cykanie pod mask±... hmmm... !?!? (F)
« Odpowiedź #27 dnia: 11 Marca 2006, 01:52:15 »
Już wszystko jasne... To cykanie to dźwięki wydawane przez to urządzenie: http://rinke-partner.de/marderschock.php .Marderschock S2000/10 to aparat odstraszający gryzonie :))))). Dzięki wszystkim za pomysłowe odpowedzi :) Pozdrawiam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl