Autor Wątek: Co znajduje się w bagażniku na wyposażeniu rav4 executive z panorama model 2022  (Przeczytany 28414 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
A po co Ci 19" dojazdowe?
Przecież różnicę robi profil opony. W mojej są fabrycznie 18" koła i też fabryczne 17" dojazdowe.
Liczy się średnica koła, a nie wielkość felgi :)

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

W dojazdówce nawet średnica koła ma średnie znaczenie. O ile nie jest to dojazdówka dla taczki, to przecież na mniejszym kole dojazdowym też dojedzie. Bo jak sama nazwa wskazuje koło służy do awaryjnego dojazdu. Z reguły dojazdówki mają mniejsza średnicę całego koła a nie tylko mniejszą felgę.

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
Chodzi o bezpieczeństwo. Raz jechałem dawno temu z dwoma kołami różnej średnicy na przedniej osi. Standardowe i większe. Samochód był bardzo nadsterowny i na pierwszym ostrym łuku znalazłem się na przeciwnym pasie. Szczęście, że nic nie jechało z przeciwka.
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
...dlatego na kole dojazdowym masz ograniczenie prędkości do 80km/h

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Podobnie jak przy jeździe z przyczepą, też 80 km/h i  to nie jest wymysł tylko bezpieczeństwo.
Na YT pełno filmików z tańczącymi przyczepami.
Niestety wielokrotnie na Sce lub autostradzie wyprzedzało mnie auto z przyczepą gdy jechałem z dopuszczalną prędkością.

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
Nie jechałem nawet 70, droga była dość wąska. Na ostrzejszym łuku w prawo zdziwiłem się jak skręcałem kierownicą a samochód mi wynosiło. Opona o większej średnicy założona była na lewym przodzie. Tą dojazdówką czasem trzeba przejechać 7 km a czasem 70. Trzeba być ostrożnym.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
W różnych tam poradach odnośnie dojazdówek jest powiedziane, że jak z jakiegos powodu trzeba będzie jechać dłużej niż parę kilometrów to zakładac dojazdówkę na tył.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
Nie jechałem nawet 70, droga była dość wąska. Na ostrzejszym łuku w prawo zdziwiłem się jak skręcałem kierownicą a samochód mi wynosiło. Opona o większej średnicy założona była na lewym przodzie. Tą dojazdówką czasem trzeba przejechać 7 km a czasem 70. Trzeba być ostrożnym.
A miałeś dobre ciśnienie  w dojazdówce? Bo zwykle nikt nie pamięta o kontroli ciśnienia w dojazdówce i po kilku latach jak przyjdzie użyć to jest za niskie. Dojazdówkę  z reguły  pompuje się około 4bar i więcej z uwagi że jest wąska.

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
Tego nie wiem. Kapcia nie było.

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
No to obniż sobie powietrze z jednego przedniego koła, tak do 1 bara i zobaczysz jak kierownica przestanie cię słuchać. 

Offline Agnieszka_Krakow

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Rav4 V
Dzień dobry, od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką Rav4 2022 wersja executive+skyview+jbl.
Nurtuje mnie brak schowka na okulary... Czy ktoś taki posiada przy ww. wersji? Jeśli tak to poproszę zdjęcie :) bo nie wiem, czy kręcić "aferę" u sprzedawcy czy tak po prostu ma być. W specyfikacji do zamówienia był.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
A jednak...
Głośnik od e-Call jest standardowo w podszybiu po prawej stronie, obok standardowego wysokotonowego.
W JBL wysokotonowy jest większy i głośnik od e-Call już się nie mieści, dlatego przenieśli go w miejsce schowka na okulary. I dlatego schowka na okulary nie ma.
Czyli jednak nic się nie zmieniło w tej kwestii: albo JBL albo schowek na okulary.

Offline Agnieszka_Krakow

• Prawie Toyot
A jednak...
Głośnik od e-Call jest standardowo w podszybiu po prawej stronie, obok standardowego wysokotonowego.
W JBL wysokotonowy jest większy i głośnik od e-Call już się nie mieści, dlatego przenieśli go w miejsce schowka na okulary. I dlatego schowka na okulary nie ma.
Czyli jednak nic się nie zmieniło w tej kwestii: albo JBL albo schowek na okulary.

tylko kilka stron wcześniej ktoś pisał, że ma schowek przy tym wszystkim...

Offline Krisman

• Toyot Spamer
Twoja wersja jest po face liftingu? ( skoro '22 to chyba tak?) Bo te wersje ponoć miały mieć i faktycznie ktoś wstawiał fotkę, że ma.

« Ostatnia zmiana: 26 Maja 2022, 18:16:23 wysłana przez Krisman »

Offline Agnieszka_Krakow

• Prawie Toyot
Twoja wersja jest po face liftingu? Bo te wersje ponoć miały mieć.

no właśnie jest...chyba, że schowek ukryli w innym miejscu  :shock:

Offline Krisman

• Toyot Spamer
Gratki pięknej wersji, a skoro w specyfikacji był, to warto się "upomnieć" i wyjaśnić.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl