Autor Wątek: Radio 2Din z opcja AppleCACplay Android Auto  (Przeczytany 1733 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline blarau

• Toyot Pełzający
  • **
Radio 2Din z opcja AppleCACplay Android Auto
« dnia: 21 Kwietnia 2022, 13:46:06 »
Przymierzam sie do wymiany radia w priusie 2 z 2008 (wersja radia z mp3 glosniki JBL).
Czy na forum jest osoba ktora ma taka akcje za soba?
Najbardziej minie interesuja informacje co do kabli jakich bede potrzebowal. Czy adaptery roznia sie w przypadki zwyklych glosnikow a tych od JBL.
Jak ktos to orbil to prosze o linki do potrzebnych rzeczy.

Offline witek_34

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Radio 2Din z opcja AppleCACplay Android Auto
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Kwietnia 2022, 15:11:22 »
Cześć

Ja zmieniałem radio na stację Android 2 din. Moje radio też miało napis JBL i odtwarzało MP3. Jeśli nie masz oddzielnego wzmacniacza pod fotelem pasażera to masz zwykłe radio ze zintegrowanym
wzmacniaczem i sprawa jest prosta, są dostępne są przejściówki zarówno na zasilanie i głośniki jak i sterowanie rezystancyjne.
https://www.youtube.com/watch?v=4S57WX08qgo&t=31s
Jeśli masz system automatycznego parkowania i podczas cofania linie kamery poruszają się to również masz standardowe radio a pod fotelem jest ECU
systemu parkowania: https://www.youtube.com/watch?v=4xFKwKkAdTg
Jeśli masz oddzielny wzmacniacz to przewody od głośników idą niestety pod fotel pasażera a tam jest wzmacniacz do którego dźwięk jest przesyłany cyfrowo.
Wtedy trzeba byłoby pociągnąć kable do głośników niestety.
W obu wypadkach musisz zaterminować rezystorem linie AVC Lan po odłączeniu oryginalnego radia bo inaczej nie będzie działać wiele rzeczy  (klima, nawigacja)

U mnie po instalacji radia przestał działać automat parkowania - prawdopodobnie nie może wydawać komunikatów głosowych assist complete .... Oczywiście nie używam go
to bajer a kamera działa. No i stacja ma trochę mały ekran dziś wybrałbym coś większego z większą rozdzielczością.

Mam schematy P2 każdej wersji i mogę gdzieś podrzucić
Prius 2 /2008

Offline blarau

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Kwietnia 2022, 21:27:52 »
Niestety mam opcje ze wzmacniaczem, poczytalem o tym troche na czatach amerykanskich i mam pare rozwiazan, niebawem przyjda graty ktore zamowilem zeby to ogarnac. Jak to wszystko przyjdzie postaram sie zrobic jakis fajny tutorial jak to ogarnac.. o ile mi sie uda :)

Offline djarek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Grudnia 2024, 10:28:55 »
Mam schematy P2 każdej wersji i mogę gdzieś podrzucić
Byłbym zainteresowany schematem do P2, radio zwykle (bez JBL). Czy swoje radio kupiłeś na Ali, czy w Polsce?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl