Do koloru do wyboru, mi się chciało zerknąć. No nie warto było, kogo ja z małego sklepiku osiedlowego przekonam, z ego globalnym. Jak opozycja, piszą kompatybilny i nie reaguje z gumą, a oni nadal nas najlepsy i basta, mojsze nas silikonowy je. Czytaj między wierszami, filtr= pianka z czego z metalu, przeguby a ich osłony z miedzi są, jeśli nie pisze nie do gumy to też można, czy może nie.
Boziu litości miej go w opiece. Uzmysłów sobie wreszcie, nie sam silikon się nadaje i są inne. Nie ograniczaj swego mózgu, do tego co w sklepiku ci nagadali. No ale jak wszystko w ASO się robi, to wiedzy się na tym nie zbuduje, co najwyżej kupki kasy.
penetracja wystarczy do pierwszego deszczu
To zawsze jakiś początek lepszy, od tego w ASO, panie nic nie słychać, przyjedź pan jak co odpadnie. Zawsze można psiknąć i zablokować tam smarem stałym. Ja zrobiłem taki test ostatnio kupionych smarów. Na misce olejowej od spodu mam kropkę rudej, posmarowałem palcem tak normalnie. Czyli mamy tam bezpośrednio ciepełko, wodę i zimą była sól. Smar nadal się trzyma, ruda nie rośnie bo jest nawilżona, a w małym kręgu
smar podziałał dalej. Tak jak przy wymianie tarcz, piasty nie powinno się smarować smarami, bo nie są na tyle wyciskowe, aby równo wyszły, zawsze coś zostaje i bicie gotowe. A to w tym przypadku + stałe nawilżanie i może zdziała. Kiedyś potrzebowałem odkręcić nakrętkę w zakolu, przez tydzień codziennie ją opryskałem i no pięknie się odkręciła.
Zrobicie jak chcecie. Ja bym popsikał różnymi, posmarował różnymi, a dopiero myślał o rozkręcaniu. Cierpliwości, nie wszystko da się od pstryknięcia zrobić, a można się czegoś dowiedzieć, nauczyć.