Autor Wątek: AAW Indiegogo - działanie, porady  (Przeczytany 78810 razy)

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
Odp: AAW Indiegogo - działanie, porady
« Odpowiedź #60 dnia: 22 Maja 2022, 21:11:12 »
Na te losowe problemy z dźwiękiem przez tel pomaga dongle mode - masz to włączone?

Pisałem już w innym wątku, ale napiszę też tutaj: mam za sobą trasę blisko 1000km, cały czas bezprzewodowo, było jedno zerwanie:,-)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #61 dnia: 22 Maja 2022, 23:10:00 »
Ostatnio używam Tidal'a - nie ma żadnych problemów z dźwiękiem.
AAW od tygodnia sprawuje się wzorcowo - żadnego zerwania - codziennie trasy miejskie i podmiejskie po około 60 km.
Czas poszukać krótkiego kabelka USB i rzepów z taśmą dwustronną.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #62 dnia: 23 Maja 2022, 09:04:38 »
Dongle wyłączyłem, bo coś mi się ubzdurało, że gorzej chodził, ale spróbuje wskoczyć w dongla znów. Może będzie lepiej.
Jak się czyta o AA (nie AAW) to dużo ludzi ma problem z dźwiękiem przez głośnik telefonu (nie z uwagi na wireless).
Pomaga wywalenie AA z telefonu i reinstalacja. Muszę spróbować.

Dzisiaj jak czas pozwoli coś potestuję.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #63 dnia: 23 Maja 2022, 09:11:38 »
Mnie też reinstalacja AA pomogła.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #64 dnia: 23 Maja 2022, 10:35:57 »
Niedawno zrobiłem próbę - tryb dongle i nie chciał się połączyć. Wszelkie kombinacje i cisza. Nie chciał wyjść poza green blink. Wróciłem do oryginalnych ustawień - od razu się połączył.
Zostaje reinstalacja AA w telefonie.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #65 dnia: 23 Maja 2022, 14:23:12 »
Powinno wystarczyć wyczyszczenie cache i danych z AA. Możesz też jednocześnie zresetować AAW do ustawień fabrycznych - może pomoże na ten tryb dongle (zdaje się, że pisali o tym developerzy na xda)

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #66 dnia: 23 Maja 2022, 20:39:41 »
Kolejny update. Po tym jak dongle wyłączyłem całą drogę (3h) miałem jak już połączył stabilne połączenie, ale wcześniej coś się rypało i zanim się połączył mielił długo i większość to green blink. Grzebie po powrocie w ustawieniach i coś mi nie pasowało, że paired phones wyświetla komunikat, że w trybie start/stop lub dongle coś może nie działać dobrze... i okazuje się, że po tamtych próbach dongle się nie wyłaczył - znane - za szybko zdjęło zasilanie i nie zapisał ustawień.

Wyłączyłem tryb dongle i od razu pyk - połaczyło się. W między czasie przeorałem całego AA, bo ... nie wiedziałem, czemu się nie łączy, reset, uninstall itd.

Więc - tak, dongle u mnie źle działa.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #67 dnia: 24 Maja 2022, 10:41:46 »
U mnie z dongle nie chciał się łączyć ale to inny telefon Samsung A50.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #68 dnia: 25 Maja 2022, 08:04:25 »
Po ostatnim resecie, kombinowaniu z dongle trochę niestabilnie chodziło. Po 5-10s od połączenia zrywało, potem łączyło i było stabilnie, albo po wejściu nie łączyło przez wiele minut (i tak miałem wiele razy).
Przez to, że robiłem reset AA (w telefonie) i reinstall przeoczyłem jedno ustawienie - miałem zaznaczone, by włączać AA dopiero jak wykryje wyjęcie z kieszeni - włączyłem, by tak nie robił i wczoraj/dzisiaj zaczął się szybko łączyć. To ustawienie poprzednio miałem właśnie tak ustawione, teraz ponownie konfigurując po prostu o nim zapomniałem. Ponadto wyłączyłem apke AA spod kontroli baterii/oszczędzania energii.

Gdyby komuś nie łapało to może być to.

A doszedłem do tego, że problem po stronie telefonu może być, że po połączeniu AAW z telefonem nic się nie działo (ale też migał na zielono), ale wifi/bt połączone. Potem wystarczyło włączyć ręcznie AA w telefonie i pyk - wszystko działą.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #69 dnia: 30 Maja 2022, 22:50:17 »
Dostane dziś od majfriendow :-D jutro przetestuję

Doradzi ktoś w jakim sklepie szukać samoprzylepnych rzepów?

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #70 dnia: 30 Maja 2022, 23:24:20 »
Jeszcze nie sprawdzałem ale widzę, że są jakieś 5x10 cm lub 10x20 cm w Mrówce lub Castoramie.
... a też zamówiłem kabelek jak koledzy. Długo wam szedł ?
« Ostatnia zmiana: 30 Maja 2022, 23:43:01 wysłana przez Markid »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #71 dnia: 30 Maja 2022, 23:53:19 »
Zamówione 2.05, ale ostatni tydzień byłem poza domem, więc nie wiem od kiedy leżał w skrzynce...

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #72 dnia: 31 Maja 2022, 00:07:29 »
Dostane dziś od majfriendow :-D jutro przetestuję

Doradzi ktoś w jakim sklepie szukać samoprzylepnych rzepów?

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Przerobiłem z 10 takich krótkich kabli (zawsze po 2-3 sztuki tego samego modelu, bo brałem dla 3 osób), używane w samochodzie do android auto - żaden ze złączami 90 stopni nie wytrwał ponad 3 miesiące/5kkm, te ze prostym złączem wytrzymały trochę dłużej, ale niestety żaden nie wytrzymuje tyle co oryginalne kable od producentów telefonów.
Ja jeżdżę na kablach od huawei - można tanio dorwać na przecenach po 10-20zł, często w zestawie z ładowarką. Tu zawsze jest pewność działania, spokojnie przesyłają duży prąd, są całkiem grube i mają mocne gniazda. Z minusów - ok 1m długości i w większości na przecenach są białe.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #73 dnia: 31 Maja 2022, 07:23:05 »
Wczoraj odebrałem też ten kabelek, jakoś niedawno zamawiałem, może 2, może 3 tygodnie? Nie pamięta.
Od 1-1,5 roku używam jakiegoś low-cost z kątową wtyczką po obu stronach (długi), nic się nie załamało ;).

Teraz ten AAW kabelek nie powinien w ogóle pracować - dzięki temu powinien być względnie wieczny.

Do wad tego nowego kabelka z ali - ciężko go chwycić ręką i wyjąć z gniazda, a jednak jak chce resetnąć AAW to tak jest najszybciej.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #74 dnia: 15 Czerwca 2022, 08:06:19 »
Cały czas oczywiście AAW chodzi przepięknie. Szybko się łączy i jest prawie perfekt - oprócz tego problemu z puszczaniem audio na głośnik telefonu.
Dotychczas, żeby to zresetować i dźwięk poleciał dobrze musiałem ponownie uruchomić telefon. Reset wifi/BT nie pomagał, więc poszedłem dalej.

W listę aplikacji poszedłem, ubiłem Spotify - nic nie dało. Ubiłem Android Auto i dźwięk wrócił na miejsce. Wychodziłoby, że muszę ogarnąć skrót na ekranie telefonu, by szybko móc ubić AA i mogę tak żyć.

Tryb dongle nie próbowałem ponownie, bo ... poprzednio był fail i nie chce mi się tego powtarzać :).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl