Wydze ze niektorzy tu chcą zobaczyć jak wyglądają zegary Corolli E12 z roku 2002 które nikim zdaniem są ładniejsze od Aurisa 2012 rok nawet zegary aurisa 2007 są ładniejsze ale to toyota tak robi…

Optitron to faktycznie kiedyś była rewelacja, zadebiutował w Lexie w 1989 a kilkanaście lat później trafił "pod strzechy". Niemniej jednak ja nie lubię białych lub kremowych podświetleń zegarów a czerwone lub pomarańczowe to już mnie do szału doprowadzają. W nocy najlepsza jest zieleń lub wprowadzony w Aurisie II FL elegancki błękit.
W ogóle kokpit Corolli 2002 był bardzo przyzwoity jak na owe czasy, potem przyszedł jakiś kryzys. Sama koncepcja Aurisa I była ok, ale ten okropny odpustowy plastik na wielkiej środkowej konsoli psuł wszystko. Kokpit Aurisa II 2013 to już w ogóle wygląda, jakby do produkcji wdrożono jakąś wczesną wersję demo. Szczęśliwie w wersji FL to poprawili, dali eleganckie niebiesko - błękitne wyświetlacze o przyzwoitej rozdzielczości, zegary ukryto w tubach, lepsze materiały, jedynym zgrzytem pozostał plastik na tunelu środkowym ale szczęśliwie jest on mały. Teraz Toyota lansuje sterczącego jak ołtarzyk tableta pośrodku deski - jak dla mnie to jest masakra, ale teraz taka moda.