Autor Wątek: Nawigacja  (Przeczytany 25261 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Lord D4

• Gość
Odp: Nawigacja
« Odpowiedź #45 dnia: 22 Kwietnia 2006, 08:30:05 »
Jeśli ma to być tylko nawigacja, to Tom-Tom jest całkiem dobrym zakupem.

Ja mam Holux'a i AutoMapę oraz Destination (mapy Europy) i również karte z 2.0GB --> nic nie trzeba wymieniać. Palmtop ma jednak jedną zaletę --> słuzy do jeszcze innych rzeczy: możesz łazić po mieście z nawigacją, oglądac zrobione zdjęcia na większym ekranie i dzięki komórce mozesz odbierać maile i surfować po necie.

Offline miodek997

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 22 Kwietnia 2006, 16:19:53 »
Jeszcze raz serdeczne dzieki za wszystkie odpowiedźi.... Lord...właśnie o takie dyskusje mi chodziło ...Pozdrawiam

"DIABEŁEK" Toyota Yaris 1,3 Luna 2003. Tak było .... obecnie Audi A6 C5 2,4 benz. ale wracam do Toyoty ;-)

traper74

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 25 Kwietnia 2006, 23:10:55 »
Używam PALMAX'a GPS + Automapa 3.9.5 , działa dobrze , bardzo czuły , zaleta brak ruchomych elementów zewnętzrnych. GPS jest w nim wewnętrzny.
Urządzenie sprawnie spełnia swoje zadanie i do tego daje się łatwo zabrać z samochodu do kieszeni lub futerału.

Lord D4

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 27 Kwietnia 2006, 12:24:16 »
Ja mam Holux'a i AutoMapę --> chodzi fantastycznie.
Ma wew. moduł i ewentualne wyjście na antenę zewnętrzną.

traper74

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 28 Kwietnia 2006, 22:43:09 »
Lord D4 ....mam pytanie , bo Holux i Palmax GPS to to samo.

Ciekawy jestem czy nie zawiesza Ci się czasami system , lub czy nie bywają problemy z uruchomieniem Automapy..

Lord D4

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 01 Maja 2006, 17:59:34 »
System raz się zawiesił ??? - ale to po uruchomieniu zbyt wielu programów naraz.

Mapa działa bezbłędnie (tylko jak znasz sam drogę jej pomysły mogą cie zaskoczyć ;) ) i nie ma z nią problemu. Świetnie ostrzega przed radarami ;D i ma baaaardzo duzo adresów. Trzeba tylko wyznaczać sporo punktów pośrednich, by nie słuchać wciąż "jesteś poza trasą, skręć w lewo" >:(Ale to chyba wszystkie tak mają.

Ankra

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 14 Maja 2006, 09:47:45 »
Uzywam GPS 60CS firmy Garmin. Jest o tyle wygodny ze słuzy w samochodzi i do wedrowki pieszej, i to jest bardzo wazna zelta.
W lesie na szlaku jest niezastapiony, zwlaszcza na grzybach w nieznanym terenie. Samochod odnajdziesz z dokładnoscia 4 metrów :)

Ankra

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 14 Maja 2006, 09:49:54 »
Ja osobiście używam odbiornika firmy GARMIN mapowego i uważam ze to obecnie nalepsze rozwiazanie na rynku polski.
Wiecej informacji mozna znalesc na grupie dyskusyjnej www.garmin.pl

Lwiecz01

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 22 Maja 2006, 23:34:06 »
Wg moich informacji systemy GPS oparte na Palmtopach (PDA i MDA) mają tą wadę, że potrafią się wieszać i zrywać połączenia - takie doświadczenia przekazują mi znajomi po zabawie z Acerami i Mio.
Całkiem pochlebne opinie zebrały Qteki (np. oferowany w Orange SPV M3000).

Tom Tom jest bardzo fajny, mi szczególnie podoba się ten model, gdzie jest wizualizacja 3D, czyli pokazuje Ci jak jedziesz pomiędzy budynkami :) Będzie to na pewno dobry zakup, jeżeli nie masz ochoty na używanie go w Polsce. Niestety pokrycie naszego kraju w tym systemie jest bardzo kiepskie jak na razie. Jak już wydawać takie pieniądze, to niechże działą równie dobrze za granicą jak i w Polsce.

Uwagi dotyczące możliwości używania GPSu i innych funkcji które posiadają Palmtopy poza autem są jak najbardziej trafne. Mnie jednak wkurzałyby poprzyczepiane do szyb uchwyty, kable ciągnące się do gniazdka zapalniczki i zwijanie tego majdanu za każdym razem, żeby złodziej nie szukał sprzętu po schowkach.

Proponuję poszukać czegoś co zadziała równie dobrze u nas jak i za granicą, co można zamontować dyskretnie (bez kabelków na wierzchu) i dodatkowym atutem byłaby możliwość wyciągania tego z auta na piesze wędrówki (np. po górach).

Ankra

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 23 Maja 2006, 14:01:58 »
Wlasnie o takm mowie, nie ma kabli wkladasz do kieszeni jak komorke i po klopocie

Ankra

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 24 Maja 2006, 17:50:17 »
wszystkich zainteresowanych odsylam do strony kolegi z grupy o GPS, warto tam poczytac o podstawach
http://gpsmaniak.com/

crab79

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 03 Czerwca 2006, 22:37:16 »
Wlasnie bawe sie MIO i Automapa na biurku. Wybieram sie do lodzi na lotnisko i ubolewam ze do samego lotniska brak dojazdu :(. Generalnie jest to pierwszy tego typu sprzet w moich rekach. Troche sie na poczatku wieszal, ale jak go juz opanowalem to ladnie prowadzi.

wieszanie się to pewnie z powodu Automapy ja dlatego przesiadłem się na program MapaMap i działa zdecydowanie lepiej  :)

rwaw

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 11 Czerwca 2006, 17:21:37 »
Mam telefon nokia 7610 i myślę pobawić się nawigacją gps który z programów najlepiej się sprawdza tom tom, mapa map czy tez inny?
Czy ktoś z Was próbował coś takego ?
Generalnie chodzi mi o mapę Polski

mkr

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 17 Czerwca 2006, 23:55:01 »
Hmm.. ja mam Nokię 6630 z Symbianem, ale nie instalowałem na niej nawigacji. Do GPSu mam palmtopa i na nim Auto Mapę XL, którą mogę na prawdę polecić. Jest na niej każda nawet największa dziura w Polsce, a w nieco większych mijescowościach prowadzi idealnie pod same drzwi :) Z takich ciekawszych rzeczy - w Karpaczy jest ulica Sarnia (ledwo tam autem wjechałem, ale gdzie jechać - wiedziałem).  Z kolei nie mógł mnie doprowadzić do Akademii Ekonomicznej w Krakowie.... jakaś niedoróbka, bo miał ten adres, ale nie wiedział, co zrobić - dobrze, ze mam jako taką orietnację :) Ale ogólnie polecam - przez rok jest upgrade w cenie, a warto upgrade'ować, bo sami użytkownicy duzo dodają :) Tylko nie wiem, jak to ruszy na Symbianie, bo jak dla mnie to przynajmniej moja Nokia nie ma rewelacyjnych parametrów....  :-\

Offline Rolf

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #59 dnia: 18 Czerwca 2006, 10:25:30 »
Kiedyś szukałem jakiegoś oprogramowania pod symbiana. Chciałem połączyć SE P910i z odbiornikiem GPS BLUETOOTH. Szukałem dosyć długo, ale nic interesującego nie znalazłem. Chcoiaż przez rok sporo powinno sie zmienić.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl