Autor Wątek: zakup używanego auta w ASO Toyota  (Przeczytany 5923 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline miksell

• Toyot Leżący
  • *
zakup używanego auta w ASO Toyota
« dnia: 09 Października 2022, 19:31:48 »
Witam,

Jakie macie doświadczenia z zakupem używaneog samochodu w ASO Toyota? Generalnie chce kupić C-hr. Generalnie auta w ASO są trochę droższe od cen rynkowych. Zakładam iż mają jakies opcje negocjacji. Udało się wam coś wynegocjować/utargować?

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: zakup używanego auta w ASO Toyota
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Października 2022, 20:35:19 »
Targuj, bo jest się o co bić. Na niektórych wozach, z racji ogromnego popytu, ASO zarabia nawet 15000 PLN, a czasem więcej.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline miksell

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Października 2022, 22:59:08 »
Taki mam zamiar. Pytanie jak rozmawiać ze sprzedawcami w dobie gdy samochodów nie ma i wszystko schodzi na pniu ;-)

A czy ktoś oddawał auto w rozliczeniu? Rozważam zdanie mojego obecnego auta. Ale mam obawe iz korzystniej będzie mi to samemu sprzedać...

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Października 2022, 11:06:57 »
Na pewno sprzedaż drożej niż gdy oddasz w rozliczeniu. W moim aucie to była różnica 10kpln.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline mar33cki

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Listopada 2022, 10:54:56 »
jak kupowałem Aurisa w Długołęce (2017) to dostałem dobrą cenę za oddawane auto i miał być bagażnik dachowy. Ale okazało się, ze Active nie miał relingów, a do kombi bez nich nie było żadnego bagażnika dedykowanego... Skończyło się na niewielkim upuście.

Online DarekGaTS

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS1,8
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Listopada 2022, 23:50:53 »
Kupowałem Corollę w zeszłym roku  w październiku z ASO w programie Toyota pewne auto i udało mi się urwać tylko 500 zł z ceny gdyż już było widać wzrost cen używanych samochodów.
3miasto duże i małe :-)

Offline vvt-i

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Stycznia 2023, 15:23:48 »
Z programu "Pewne Auto" korzystałem. Osobiście uważam, że należy podejść z rezerwą do tej "pewności" jak i jakości obsługi.
Auto było w sumie dobre ale było kilka negatywów:

1) Gwarancja, którą się afiszują - na miejscu dowiedziałem się że mam zapłacić 1000zł extra na poczet tejże gwarancji a nie przypominam sobie aby w ogłoszeniu było o tym wspomniane.
2) Podczas rozmowy telefonicznej przed przyjazdem, Pan powiadomił mnie o "bonusie" , o którym nie było mowy w treści ogłoszenia. Mianowicie był komplet opon zimowych. Generalnie mam to gdzieś, bo kilkakrotnie już kupowałem auta używane i stan ogumienia zawsze była taki że przy najbliższej wymianie i tak kupowałem nowe. Opon nawet nie oglądałem tylko wrzuciłem do piwnicy. Po kilku miesiącach , kiedy nadeszła jesień, zajrzałem do worków z oponami. Były z 2005 roku podczas gdy wówczas był 2018 - bez komentarza.
3) W czasie dobijania targu zapytałem do kiedy auta ma ważny przegląd na co Pan zajrzał w dowód i powiedział coś w stylu upps - przegląd wyszedł 3 tygodnie wcześniej, dodam jeszcze że 15 minut wcześniej odbywaliśmy jazdę próbną po mieście.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl