Autor Wątek: Nowa instalacja stag, a brak ładowania.  (Przeczytany 2461 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piotrek11086

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyoty :)
Odp: Nowa instalacja stag, a brak ładowania.
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Marca 2023, 20:50:52 »
Ostatnimi czasy w Stagach jest problem z firmware. Co wypuszczają nowy soft to wychodzą cały czas jakieś babole.
Ostatni dobrze działający firmware Staga to 2.12.9 i bym zaczął od cofnięcia do tego softu.

P.S.: Od siebie dodam, że jako elektronikę do LPG to polecam KME NEVO/NEVO-SKY. Tam wszystko działa a i opcji tyle, że jest czym regulować.

Pozdrawiam

Offline cyklista

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris Hybrid
« Odpowiedź #16 dnia: 09 Marca 2023, 08:05:49 »
Tak jak mówiłem, trzeba było zacząć od fizycznego odłączenia sterownika gazu od samochodu a nie tylko jego zasilania.
Ja bym pewnie kazał wstawić nowy komputer gazowy i wtedy zobaczyć czy jest w porządku czy sytuacja się powtarza (a drenowanie akumulatora tym bardziej wskazuje na jakieś zwarcie)

Offline Browiec

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Marca 2023, 09:17:50 »
Sytuacja wygląda tak, wczoraj wymienili sterownik i było ok, jednak po 40km znów wszystkie błędy wyskoczyła. Odłączyłem dwa kabelki od kostki obd (czarny i czarno-żółty) i jest ok póki co tak jeżdżę, ale będzie trzeba diagnozować dalej. Takiego przypadku jeszcze nie mieli, technik staga tez nie ma pojęcia od czego to może być. W aucie nic nigdy grzebane nie było w elektryce.

@cyklista
Sterownik to ten komputer gazowy, prawda?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl