Autor Wątek: Subskrypcja map do nawigacji w Toyocie RAV4  (Przeczytany 12234 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Subskrypcja map do nawigacji w Toyocie RAV4
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Marca 2023, 14:29:30 »
...jak i navi, my pisaliśmy o mediach sprzed liftu.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Marca 2023, 17:13:32 »
Niedawno skończyła się subskrypcja dotycząca aktualizacji map do nawigacji w mojej Toyocie RAV4 wyprodukowanej w 2020 roku. Muszę więc przedłużyć tą subskrypcję. Niestety nie można tego dokonać na stronie internetowej Toyoty, bo od dłuższego czasu nie działa u nich usługa "e-Sklep" . Dlatego przedłużyć subskrypcję można wyłącznie w stacji ASO . Ta stacja poinformowała mnie, że subskrypcja na jeden rok kosztuje 920 PLN . Dodatkowo chcieli mnie obciążyć jeszcze 150 PLN jako "koszt  wykonania usługi" , ale na to się nie zgodziłem . Rok temu Toyota oferowała  subskrypcje map w dwóch opcjach : roczną albo trzyletnią . Teraz opcja trzyletnia nie jest już przez Toyotę oferowana. Natomiast opcja roczna kosztuje aż 920 PLN, co jest skandalicznie wysoką ceną . A jakie są Wasze doświadczenia związane z aktualizacją map do nawigacji w RAV4 ? Napiszcie tutaj.
Ja też miałem identyczną sytuację że po 3 latach takie kosmiczne dopłaty, że przychodzi mi do głowy lepsza będzie inwestycja na nowe radio android koszt z usługą niecałe 3000zl zwróci po 3 latach, a jakie wrażenia z tych możliwości funkcji to straszna przepaść do oryginału z Toyoty. Na zdjęciu Sygic, Yanosik i Spotify

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 02 Kwietnia 2023, 19:59:03 »
Między zegarami jest. Tucson był w ogole o lata do przodu z rozwiązaniami w stosunku do rav4.
W Tucsonie między zegarami też był, nie tylko w lusterku.

a teraz Tucson jest lata za Toyotą, bo nie ma nawet świateł przeciwmgielnych  :cool:

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #18 dnia: 02 Kwietnia 2023, 23:51:33 »
a teraz Tucson jest lata za Toyotą, bo nie ma nawet świateł przeciwmgielnych� 
Niesamowite  :laugh:
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline ZXS.J

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 XA40 Hybri
« Odpowiedź #19 dnia: 04 Września 2024, 12:19:15 »
Są nowe mapy w wersji jesiennej 2014-2.

Mam pytanie do tych którzy kiedyś aktualizowali.

Czy nowa mapa będzie bardzo do tyłu w stosunku do obecnego stanu np z google?

Mam mapę z 2020r i mnie denerwuje, ale boję się że dostanę gniota z drogami na 2022.

Niby mapa do samodzielnej aktualizacji z pendriwe kosztuje tylko 200zł ale boję się rozczarowania.

Osobom zalecającym wymianę radia z góry dziękuję :)

Jeździłem na Tomtomie więc do tej mapy jestem przyzwyczajony tylko żeby drogi były w końcu ok i żeby nie pokazywała ze przez pola jadę.

Offline neevor

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 , VERSO
« Odpowiedź #20 dnia: 05 Września 2024, 22:00:18 »
Stan na 2023Q4, tutaj jest opis co głównego zmienili
https://mapupdatecontent.toyota-europe.com/Documents/Map%20release/Spring%202024/T%26G_T2%26G_Map%20Update_Brochure_Spring_2024_HR.pdf

Główne drogi są dodawane „na wyrost”, np ostatnio dodany odcinek S do Nowego Targu został dodany 2 lata temu

Offline ZXS.J

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 06 Września 2024, 10:41:30 »
Dziękuję za odpowiedź, Może zaryzykuje.
Ulotka co do mojego radia pokazuje wersję poprzednią. Nowa to 6.24.0, W wolnej chwili postaram się znaleźć miejsce z której ją wziąłeś bo na szybko mi się nie udaje.
W teorii mogę się rozczarować bo zakup mapy oryginalnej z kodem poza siecią toyota (wersja za 200zł) nie przedłuża subskrypcji na inne aplikacje.
Czyli np tą drogę na wyrost mogę widzieć ale auto może ją mieć zablokowaną do jazdy.
Z drugiej strony to tylko mapa, liczę się ja i Janosik w telefonie sygnalizujący suszarki  :laugh:

Offline Gregoriuss

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 PHEV
« Odpowiedź #22 dnia: 06 Września 2024, 12:40:16 »
Dzisiaj w serwisie www.toyota.no znalazlem aktualizacje map do mojej nawigacji. Zgralem na pen drive, ale nie mam pojecia jak to zainstalowac. Pojawila sie instrukcja instalacji, ale dotyczy innego modelu nawigacji.  Podlaczylem do zlacza USB i nic sie nie dzieje. W sumie to nie wiem, czy mam te mapy aktualizowac, czy tez bazowac na mapach w chmurze? Jak uruchomic te aktualizacje? Bede wdzieczny za wskazowki.
« Ostatnia zmiana: 06 Września 2024, 12:44:46 wysłana przez Gregoriuss »

Offline neevor

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 , VERSO
« Odpowiedź #23 dnia: 06 Września 2024, 21:32:08 »
Poproszę poprawcie mnie jeżeli coś napiszę nie tak (poniższe dotyczy nawigacji w 4gen - bo taką ma ZXS.J)
- mapy są dostępne do ściągnięcia za darmo na toyota-tech.eu
- po rejestracji na stronie toyota.de można zakupić za 0 Euro usługę korki/pogodę na 2 lata
- utrudnienia drogowe są w 2 wariantach: via radio - tylko główne utrudnienia lub przez internet (np. z wykorzystaniem telefonu) - poziom szczegółowość na poziomie google maps/ yanosika

Offline ZXS.J

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Września 2024, 13:57:42 »
Ja tu nowy jestem mało wiem ale.

1. Mapy ściągasz za darmo - Tak widzę na tej stronie, ale licencji za darmo nie dostaniesz więc pewnie nie pójdą (boję się testować u siebie bo jeszcze zablokuję stare).
2. Usługa mi poszła za darmo miesiąc temu z PL e-sklepu dla starej mapy.
3. Przy użyciu telefonu chodzi tak samo jak w Navi TOMTOM (wysoki poziom dokładności), Fotoradary też ale jakoś im nie ufam i strasznie ciche są, lepszy Janosik.
« Ostatnia zmiana: 10 Września 2024, 13:59:28 wysłana przez ZXS.J »

Offline Gregoriuss

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 PHEV
« Odpowiedź #25 dnia: 14 Września 2024, 12:45:19 »
Najnowsze mapy sciagniete i wgrane do systemu. Pierwsza proba zakonczyla sie niepowodzeniem bo uzywalem Pendrive 128 GB, a system przyjmuje maksymalnie 32 GB. Trwalo to okolo pol godziny.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #26 dnia: 17 Września 2024, 09:02:15 »
Poprzednia RAV 4 wyleczyła mnie z nawigacji Toyoty. Zapłaciłem 150 EUR za aktualizację i dostałem mamy sprzed 2 lat. Od tamtej pory tylko Android Auto i Google Maps.

Offline LEBIK

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4HEV2,5 C+S
« Odpowiedź #27 dnia: 06 Października 2024, 14:19:48 »

Witam , na ostatnim przeglądzie po pierwszym roczku  RAV4 HEV , poprosiłem o aktualizację mapy Toyoty , bo ostatnio po oddanej 2 lata temu obwodnicy jechałem po polu , pokazali mi na ekranie że mam najnowszą wersję mapy , zaktualizowaną . Nie zdążyłem jeszcze sprawdzić czy ta obwodnica jest już widoczna . Miałem RAV 4 benzynę z 2019 r. i stwierdzam , że ta mapa teraz używana jest dużym postępem w porównaniu do starej .
Czasami na długiej trasie typu S nawet jej używam , ma zaznaczone MOPY i zjazdy .
pozdrawiam
ps. na co dzień jeżdżę na aplikacji WAZE
zam. 4.01.23  RAV IV Hybryda FWD C+S termin odbioru sierpień 23 ??

Offline topoll

• Toyot Spamer
Subskrypcja map do nawigacji w Toyocie RAV4
« Odpowiedź #28 dnia: 06 Października 2024, 14:50:37 »
A jaką wersję mapy masz? Sprawdziłbym u siebie, tak przez ciekawość. Zazwyczaj jeżdżę na CP.
Toyotowska ma bardzo fajnie zrobione rozjazdy.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline LEBIK

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4HEV2,5 C+S
« Odpowiedź #29 dnia: 06 Października 2024, 16:21:36 »
A jaką wersję mapy masz? Sprawdziłbym u siebie, tak przez ciekawość. Zazwyczaj jeżdżę na CP.
Toyotowska ma bardzo fajnie zrobione rozjazdy.
Witam Tomku , serwisant wszedł w menu dużego ekranu i pokazał mi , że mam najnowszą aktualizację , tak było napisane w systemie mapy Toyota . Poklikaj sobie na ekranie , dasz radę .
pozdrawiam Cię serdecznie
zam. 4.01.23  RAV IV Hybryda FWD C+S termin odbioru sierpień 23 ??

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl