Autor Wątek: Sprawdzony katalizator Auris Hybrid 2017  (Przeczytany 2365 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Niuniuni

• Toyot Leżący
  • *
Sprawdzony katalizator Auris Hybrid 2017
« dnia: 17 Kwietnia 2023, 10:12:49 »
Cześć,

Skradziono mi ostatnio katalizator, więc jestem zmuszony na montaż nowego.
Niestety w ASO czas oczekiwania na oryginał to nawet rok, więc szukam sprawdzonego zamiennika.

Czy ktoś z was może z ręką na sercu polecić jakikolwiek zamiennik czy każdy prędzej czy później wywali mi błąd?

Z góry dzięki za info.

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Sprawdzony katalizator Auris Hybrid 2017
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Kwietnia 2023, 10:55:20 »
Cześć,

więc szukam sprawdzonego zamiennika.

Nie istnieje

黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Niuniuni

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Kwietnia 2023, 11:21:03 »
Cześć,

więc szukam sprawdzonego zamiennika.

Nie istnieje

Czyli Auris to taka jednorazówka, którą właściwie mogę teraz sobie zezłomować? Serio pozostaje mi tylko czekać rok na oryginał, który pewnie po miesiącu mi znów ukradną?

Offline Luvrin

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris 1.8Hybrid
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Kwietnia 2023, 13:17:48 »
To już rok trzeba czekać ? Widzę jest tylko gorzej. Mi w lutym 2022 ukradli czas oczekiwania był 3 miesiące.
Więc zakupiłem na ten okres coś takiego:
 https://allegro.pl/oferta/katalizator-toyota-auris-1-8-99-km-od-2012-12584632692

Co do jakości tego zamiennika to po 3 miesiącach miał sporo ognisk rdzy. Po za tym wszystko w porządku.

Offline Niuniuni

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Kwietnia 2023, 13:24:02 »
To już rok trzeba czekać ? Widzę jest tylko gorzej. Mi w lutym 2022 ukradli czas oczekiwania był 3 miesiące.
 https://allegro.pl/oferta/katalizator-toyota-auris-1-8-99-km-od-2012-12584632692

Co do jakości tego zamiennika to po 3 miesiącach miał sporo ognisk rdzy. Po za tym wszystko w porządku.
Dzięki! A żadna ikonka się nie zapala? Zastanawiam się czy nie zrobić czegoś tymczasowego, najtańszego z możliwych na czas oczekiwania w ASO, ale boje się, że przez ten 'check engine' komputer może źle pracować i uszkodzę cos więcej niż katalizator.

Offline Luvrin

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris 1.8Hybrid
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Kwietnia 2023, 13:51:54 »
Nic sie nie zapaliło przejechałem na nim około 2kkm. Jest jedynie taki szkopuł, że jak sonda padnie na tym katalizatorze to nie obejmuje ją gwarancja.

Pamietam jak zadowolony przyjechałem z tym katalizatorem do aso a facet mi gada, ze na sonde lambda trzeba miesiąc czekać. Wkurzony wydzwaniałem i znalazłem w Toyota Chorzów. Trzeba na nich trochę naciskać.

Offline topoll

• Toyot Spamer
Sprawdzony katalizator Auris Hybrid 2017
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Maja 2023, 21:41:00 »

Dzięki! A żadna ikonka się nie zapala? Zastanawiam się czy nie zrobić czegoś tymczasowego, najtańszego z możliwych na czas oczekiwania w ASO, ale boje się, że przez ten 'check engine' komputer może źle pracować i uszkodzę cos więcej niż katalizator.
Jak z tego powodu wyświetla się MIL (zwany błędnie „check engine”) to silnik przechodzi w tryb awaryjny - pracuje na wartościach domyślnych a nie danych z sondy - a z założenia jest to tryb bezpieczny dla silnika. Właśnie aby nie narobić szkód.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl