Autor Wątek: Automatyczna blokada drzwi?  (Przeczytany 11714 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Yaris IV
Odp: Automatyczna blokada drzwi?
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Stycznia 2024, 17:52:27 »
A sens 35Ah akumulatora? A braku lampki nad tylna kanapą? A braku wyciszenia? A kiepskiej konserwacji? Można tak długo wymieniać :p nic na to nie poradzimy, no chyba że zagłosujemy portfelami :)

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Y IV & YC
Odp: Automatyczna blokada drzwi?
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Stycznia 2024, 18:42:30 »
Dobra, tamto jeszcze jestem w stanie zrozumiec (nie pochwalić) bo to faktyczne oszczednosci i w podobnych autach (tu akurat pisze o normalnej yarisce nie yc) tez tego nie ma. Ale autoclose i doswietlanie? Te dwie rzeczy co wspomnialem nie mają żadnego hardware. Auto zamykanie ogarne tylko nie po przekroczeniu predkosci (bo tu by trzeba miec jakis modul can co ją odczyta) ale prosciej po wrzuceniu D lub zwolnieniu hamulca (to bedzie prosty uklad) i w sumie nawet ma chyba wiekszy sens. Chyba ze sa jakies przeciwwskazania o ktorych nie wiem na te chwilę. Ale niesmak jest - ta funkcja jest tak oczywista ze nie wiem. I to w aucie co krawaty wiąże i usuwa ciąże z pieryliardem kamer i czujników. I jeszcze jest elektrycznie wlaczana blokada tylnych drzwi co tez nie jest oczywiste w malych melexach. A tego nie ma. Chyba po to zostawili te 10 zaslepek polewej stronie zeby sobie wlaczane wspomagacze dorobić.
« Ostatnia zmiana: 15 Stycznia 2024, 18:48:17 wysłana przez marx50 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl