Autor Wątek: Awaria systemu hybrydowego Sprawdź system pre crasj safety  (Przeczytany 2962 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Edekboss

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris hybrid
Awaria systemu hybrydowego Sprawdź system pre crasj safety
« dnia: 27 Czerwca 2023, 21:19:17 »
Panowie Jak w temacie. Zakupiłem sobie monitorek nexpeak, żeby monitorować sobie temp silnika nexpeak. Podłączyłem i coś nie łączył, poruszałem kilka razy wtyką obd i kilka razy zatrybił, podnoszę głowę, a tam taki komunikat. Pali się żółty wykrzyknik i migocze ikona pre crash. Auto działa chyba normalnie, bo rusza i się załącza elektryk. Podpiąłem vgate na obd i go nie widzi telefon. Podejrzewam, że spalił się bezpiecznik. Pytanko jak wykasować ten błąd i czy coś mogło jeszcze się stać? No i co używacie do kasowania błędów? Pzdr

Offline przmor

• Toyot Spamer
Odp: Awaria systemu hybrydowego Sprawdź system pre crasj safety
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Czerwca 2023, 21:28:42 »
Do monitoringu napędu Hybrid Assistant a do wyłączenia pikania wstecznego tudzież niezapiętych pasów oraz czytania i kasowania błędów dr.Prius. Do pełni szczęścia dołóż jeszcze Tire Assistant do monitorowania ciśnienia w ogumieniu  (działa tylko na postoju). Wszystko na Android.

Offline Edekboss

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Czerwca 2023, 23:47:34 »
Jutro zobaczę, co da się moimi środkami zrobić, a konkretnie v gatem A interfejs obd jaki polecasz? Wiem, że carista, ale chodzi po 200 na allegro. Na stronie aplikacji dr prius jest jeszcze viecar na aliexpress za 60.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Czerwca 2023, 01:03:54 »
Ja mam Vgate iCar 2 albo 3 nie pamiętam. Do Auris wystarcza.

Offline Edekboss

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Czerwca 2023, 10:47:16 »
Przychodzę rano odpalam auto błąd nadal jest. Dwie godziny pöźniej podpiąłem vgate i dr prius i od razu po odpaleniu błędu już nie było. Czyli bezpiecznik się nie spalił, coś źle wczoraj sprawdziłem, a ten wynalazek z Chin sobie odpuszczę. Pewnie komputer po kilkukrotnym szybkim uruchomieniu monitorka przeczytał to jako błąd. Nie wiem czy to wina tego nowego wynalazka czy coś jest z obd, że nie łączy, ale vgate działa. Dobrze rozumiem, że dr prius sam skasował błąd po uruchomieniu, tak że nic nie musiałem zatwierdzać?
« Ostatnia zmiana: 28 Czerwca 2023, 10:50:29 wysłana przez Edekboss »

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Czerwca 2023, 10:54:26 »
Żadna aplikacja sama błędu nie skasowała. Chiński syf sieje po instalacji.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Czerwca 2023, 12:26:10 »
Dr. Prius sam niczego z własnej inicjatywy nie kasuje.

Offline Edekboss

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Czerwca 2023, 07:15:40 »
Chyba najlepiej pasowałaby mi opcja radio z androidem, do tego interfejs pod obd i monitorowanie wskaźników na ekranie radia. Te fabryczne radio to w sumie taka zabawka, patrzę sobie czasami na kreski od baterii, czy zmianę stacji radiowej. W skrócie do niczego.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Czerwca 2023, 12:14:14 »
Zamontuj drugi telefon z Hybrid Assistant, pobaw się jakiś czas obserwując jak działa napęd HSD a po jakimś czasie stwierdzisz, że monitorowanie napędu nie ma sensu bo i tak nie masz za dużego wpływu na to co w napędzie się dzieje.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl