Autor Wątek: Klapka wlewu paliwa (F)  (Przeczytany 7017 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

topol

• Gość
Klapka wlewu paliwa (F)
« dnia: 22 Lipca 2005, 09:12:35 »
Toyota schodzi na psy!     :!:  :twisted:    :!:  
Urwała mi sięklapka wlewu paliwa w mojej Carince, a ma dopiero 9 lat!!!   :bojjjjjjjjjj  
Szczyt wszystkiego!!!!!   :!:    :x    :x    :x    :!:

Macie może jakiś pomysł   :cidea  jak to naprawić  :?:

zawika1

• Gość
Klapka wlewu paliwa (F)
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Lipca 2005, 13:21:09 »
Ale jak sięurwało. Klapka od zawiasów,klapka z zawiasami czy zawiasy z klapką od karoserii?

topol

• Gość
Klapka wlewu paliwa (F)
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Lipca 2005, 13:25:23 »
Klapka od zawiasów się"odpękła"  :evil: bo ona z plastiku jest....
chyba będęmusiał kupić nową pod kolor.... :(  nie wiem tylko, czy sedan, LiftBack i kombi mają taką samą...  :?:

zawika1

• Gość
Klapka wlewu paliwa (F)
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Lipca 2005, 13:30:09 »
Jeżeli nie dostaniesz pod kolor,zawsze można skleić(wzmacniając od spodu).Wyszlifować papierkiem, jak przed lakierowaniem i kupić troszkęlakieru w spray'u z dobranym lakierem wg koloru autka.Pryśniesz i śladu nie będzie   :-DD  .
Pozdrawiam.

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
Klapka wlewu paliwa (F)
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Lipca 2005, 13:31:14 »
Cytat: topol
Klapka od zawiasów się"odpękła"  bo ona z plastiku jest....

:shock:  :shock:  :shock:
Aż to sprawdzęjak jest u mnie   :shock:  :shock:  :shock:
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

zawika1

• Gość
Klapka wlewu paliwa (F)
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Lipca 2005, 13:32:19 »
Cytat: Perzan
Aż to sprawdzęjak jest u mnie Shocked Shocked Shocked
Pozdro.

:D Jest, jest z plastiku.

topol

• Gość
Klapka wlewu paliwa (F)
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Lipca 2005, 13:35:10 »
Cytat: zawika1
Jeżeli nie dostaniesz pod kolor,zawsze można skleić(wzmacniając od spodu).Wyszlifować papierkiem, jak przed lakierowaniem i kupić troszkęlakieru w spray'u z dobranym lakierem wg koloru autka.Pryśniesz i śladu nie będzie   :-DD  .
Pozdrawiam.

Już siętemu przyglądałem, ciężko będzie to skleić, bo tam cieniutki plasticzek jest a w tym miejscu (na oko) przenosi siłęna zawias...
A lakierowanie plastiku to nie jest taka prosta sprawa....  :csmoker

zawika1

• Gość
Klapka wlewu paliwa (F)
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Lipca 2005, 13:38:08 »
bo tam cieniutki plasticzek jest a w tym miejscu (na oko) przenosi siłęna zawias...

Dlatego pisałem o wzmocnieniu od spodu. Jakieś płaskowniczki metalowe , albo z twardego plastiku będą potrzebne.

topol

• Gość
Klapka wlewu paliwa (F)
« Odpowiedź #8 dnia: 22 Lipca 2005, 13:42:30 »
Cytat: zawika1
bo tam cieniutki plasticzek jest a w tym miejscu (na oko) przenosi siłęna zawias...

Dlatego pisałem o wzmocnieniu od spodu. Jakieś płaskowniczki metalowe , albo z twardego plastiku będą potrzebne.

Masz rację, coś tak spróbujęzrobić, ale klapki pod kolor i tak szukam, znalazłem już ale okazała sięgrafitowa, a moja jest  ciemnozielony granat   :-DD  - czyli ciemny turkus w oficjalnej nomenklaturze Toyoty   :cnice

Michal_P

• Gość
Klapka wlewu paliwa (F)
« Odpowiedź #9 dnia: 22 Lipca 2005, 14:03:34 »
Albo kup sobie taką super-alu-tuningową klapkęz trupią czaszką na allegro:)
Będziesz mół siępocuć jak prawdziwy TUNER:)
A ta na poważnie;)
Jeśli Ci sięnie uda, to poszukaj na allegro toyot ze szrotów. Na pewno Ci za grosze sprzedają;)

Pozdrawiam i życzępowodzenia przy naprawie;)

topol

• Gość
Klapka wlewu paliwa (F)
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Lipca 2005, 14:09:32 »
Cytat: Michal_P
Jeśli Ci sięnie uda, to poszukaj na allegro toyot ze szrotów. Na pewno Ci za grosze sprzedają

Już zrobiłem rozeznanie, ceny zaczynają sięod 20 złotych, ale w chwili obecnej nie ma mojego koloru.

ale thenksanyłej   :cnice

Michal_P

• Gość
Klapka wlewu paliwa (F)
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Lipca 2005, 14:15:21 »
zawsz możesz spytać czy w ASO nie będą mieli do malowania podobnej Toyki to by Ci gratis mazneli;)
Mi tak kiedyś zrobili ale mam dobre stosunki z kolesiem z sekcji blacharskiej;)

topol

• Gość
Klapka wlewu paliwa (F)
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Lipca 2005, 14:21:06 »
Cytat: Michal_P
zawsz możesz spytać czy w ASO nie będą mieli do malowania podobnej Toyki to by Ci gratis mazneli;)
Mi tak kiedyś zrobili ale mam dobre stosunki z kolesiem z sekcji blacharskiej;)

Niestety mój kolorek (o ile sięnie mylę) przestali robić razem z Cariną, także szanse na to rozwiązanie są minimalne....
Zaraz,
zaraz wszyscy czytacze zrobią ROTFL
przecież w sierpniu mam robić tył w samochodzie, s stłuczki i 2 duże rysy
ale ze mnie czerwony kapturek   :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops:    :oops: :

Michal_P

• Gość
Klapka wlewu paliwa (F)
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Lipca 2005, 14:22:11 »
no widzisz problem z głowy:)

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
Klapka wlewu paliwa (F)
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Lipca 2005, 15:54:20 »
:bciiii   Topol nie przesadziłeś trochęz tym rumienieniem się??   :aduh  
Może trochębyś ciapnął tych buziek??