Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24  (Przeczytany 277607 razy)

Offline topoll

• Toyot Spamer
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24
« Odpowiedź #705 dnia: 18 Kwietnia 2024, 17:50:39 »
Ale montaż to dopiero w salonie, więc chyba nie ma nic wspólnego z Mszczonowem. Mnie czeka jeszcze przeprawa z hakiem i kilkoma innymi dodatkami.
Może w przyszłym tygodniu już będzie gotowy :/
Ponoć jakbym brała listwy progowe to w Mszczonowie  zakładali by wtedy taniej  by wyszło. Bo pierwotnie miałam brać
Co kto lubi ale moim zdaniem listwy progowe powinny osłaniać rant progu (jak wszystkie narożniki znacznie łatwiej lakier się na nich ściera) a tej ochrony Toyotowskie nie zapewniają.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline sp4

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav 4
« Odpowiedź #706 dnia: 18 Kwietnia 2024, 20:56:08 »
Ja nie zamawiałem nic dodatkowego nawet z alarmu za darmo zrezygnowałem więc mój ominie kolejki :grin: :grin: :grin:

Offline sparrov

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 GR Sport
« Odpowiedź #707 dnia: 20 Kwietnia 2024, 00:33:16 »

Czy ktoś komu zmienił się Mszczonow  tydzień temu ma dalej Mszczonow? Czy zostałam sama

U mnie też nadal Mszczonów.

Ja nie zamawiałem nic dodatkowego nawet z alarmu za darmo zrezygnowałem więc mój ominie kolejki :grin: :grin: :grin:

Ja też nic dodatkowego nie brałem. Z alarmu też zrezygnowałem, a nadal czekam :)
« Ostatnia zmiana: 20 Kwietnia 2024, 00:34:49 wysłana przez sparrov »

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 HEV AWD-i
« Odpowiedź #708 dnia: 20 Kwietnia 2024, 01:38:40 »
Ja też nic dodatkowego nie brałem. Z alarmu też zrezygnowałem, a nadal czekam
Spokojnie. Moje auto stoi od 4 kwietnia już u dilera, a wyjadę po majówce. Czas oczekiwania na rejestrację, montaż akcesoriów, przygotowanie do wydania obecnie u nas 4-5 tygodni.
Pozdrawiam,

Offline sparrov

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 GR Sport
« Odpowiedź #709 dnia: 20 Kwietnia 2024, 07:25:59 »
Jakbym czekał na rocznik 2023 to chyba bym zrezygniwał i jeszcze raz złożył zamówienie.

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #710 dnia: 20 Kwietnia 2024, 07:51:35 »
Jakbym czekał na rocznik 2023 to chyba bym zrezygniwał i jeszcze raz złożył zamówienie.

Nie mogę tak zrobić, bo:

1. Ja już raz wycofałem zamówienie na rocznik 2024 i przeszedłem na 2023 żeby skrócić czas oczekiwania (ja pier ...... miszcz) i kolejny raz już nie przejdzie. Wygląda na to, że trzeba było zostawić już to zamówienie 2024, co prawda nie miałbym szyberdachu, a autem pewnie wyjechałbym ostatecznie w połowie czerwca lub w lipcu.
2. Gdybym teraz zamówił 2024 to dostanę auto we wrześniu - październiku, to po co mi to auto wtedy.
3. Nie mogę się już wycofać, bo auto jest zapłaacone, zarejestrowanie i ubezpieczone. Mogę je co najwyżej sprzedać (bez faktury) na umowę kupna sprzedaży.

Ogólnie rzecz biorąc, gdybym miał większość świadomość jak to absurdalnie wygląda, co się z tym wiążę i jakie mogą być potencjalne cyrki z dalszym serwisem (np umawianie wizyt na głupią wymianę oleju 5-6 tygodni naprzód) nie kupiłbym tego samochodu.
Pozdrawiam,

Offline kapiszoniec

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #711 dnia: 20 Kwietnia 2024, 08:39:54 »
Mój wczoraj dotarł do salonu, na czwartek jestem umówiony na odbiór :)

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #712 dnia: 20 Kwietnia 2024, 08:42:49 »
Gratulacje. Tak to powinno wyglądać. Dodatkowo odbierasz szybciej ode mnie i auto 2024
Pozdrawiam,

Offline Edytka89

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav 4
« Odpowiedź #713 dnia: 20 Kwietnia 2024, 08:52:03 »
Myślę że to kwestia danego dealera/ serwisu, u nas na serwis czeka sie tydzień  czasu. A jeśli chodzi  o wydanie auta. To oni od razu  robią przeglad i inne czynności akcesoria montują po rejestracji. Więc jedynie rejestracją może opóźnić wszystko. Czyli jakby dobrze poszło  w 3 dni bym mogła mieć auto, ale już to nierealne auto nie dojechało zgodnie  z planem do salonu termin rejestracji mi we wtorek przepadnie a zaraz  majówka która  też komplikuje. Kolega odbierał Ravke w drugim salonie  i z montowaniem haka czekal 8 dni na wydanie auta czyli też niezle

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
Czas realizacji zamówienia - RAV4 2024 - MY24
« Odpowiedź #714 dnia: 20 Kwietnia 2024, 09:01:33 »
Tak. To już kwestia lokalnych uwarunkowań. U nas dopiero teraz szykują do wydania auta zarejestrowane na początku kwietnia!  Taka jest potworna kolejka, tyle sprzedano samochodów vs możliwości przerobowe serwisu. Makabra. Gdyby było kilku dilerów w okolicy byłby inaczej.
Pozdrawiam,

Offline Krzyhu6918

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #715 dnia: 20 Kwietnia 2024, 09:33:12 »

A gdzie odbierasz

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #716 dnia: 20 Kwietnia 2024, 11:15:21 »
Dlatego ja np. Volvo kupuje we Wrocławiu, a BMW aż w Gdańsku
Tak. To już kwestia lokalnych uwarunkowań. U nas dopiero teraz szykują do wydania auta zarejestrowane na początku kwietnia!  Taka jest potworna kolejka, tyle sprzedano samochodów vs możliwości przerobowe serwisu. Makabra. Gdyby było kilku dilerów w okolicy byłby inaczej.

Dlatego ja np. Volvo kupuje we Wrocławiu, a BMW aż w Gdańsku.
W Krakowie z rabatami cieżko no i obsługa kiepska, a auto kupuje się raz ma 3-5 lat wiec warto zrobić sobie wycieczkę.
Z drugiej strony obsługa klienta w Toyocie leci w dół od kilku lat.
Teraz już po otrzymaniu zaliczki mają klienta głęboko w du…

Offline marboy

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 PHEV
« Odpowiedź #717 dnia: 20 Kwietnia 2024, 12:55:08 »
Dołączam do szczęśliwców, wczoraj samochód wjechał na plac dilera i jest do odbioru.
Przy okazji, wczoraj status w aplikacji zmienił się na Zeebrugge.
RAV4 PHEV Style, Royal Grey/Attitude Black

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #718 dnia: 20 Kwietnia 2024, 12:56:09 »
Czas oczekiwania na rejestrację, montaż akcesoriów, przygotowanie do wydania obecnie u nas 4-5 tygodni.

Odbierz bez montażu, umówisz się na dogodny gdy będzie termin. W czym problem? Nikt nie może Twojego auta przetrzymywać bez Twojej zgody. Jakie przygotowanie do wydania? Umyć i tyle.
Pierwszy przegląd robiła Mostva.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Dr_Kotwica

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Rav 4 gen 5
« Odpowiedź #719 dnia: 20 Kwietnia 2024, 13:07:40 »
Mój już dzisiaj Athens Higway będzie dopływał do Belgi. Miał być samochód na początek kwietnia , z obsługą nie mam żadnego problem , miło uprzejmie itp . W międzyczasie sprzedałem swój samochód a miałem zaplanowany wyjazd na weekend majowy do Chorwacji i to też nie był problem , mój sprzedawca załatwił samochód na wyjazd ( nowa Corolla) . Czekamy dalej cierpliwie

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl