Autor Wątek: Camry MR2025  (Przeczytany 132595 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bigbluee

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 24/25
Odp: Camry MR2025
« Odpowiedź #645 dnia: 30 Stycznia 2025, 22:49:03 »
Na Facebooku widzę już sporo sztuk zjechało i ludzie pokazują co pozamawiali. Natomiast padł zarzut że z tyłu trzeszczy listwa na klapie po prawej stronie.

Offline batorowo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry 2025
« Odpowiedź #646 dnia: 31 Stycznia 2025, 13:21:50 »
 Po zakupie prawdopodobnie będę chciał wyciszyć trochę auto więc może trzeba będzie coś podkleić pod listwę jeśli oczywiście u mnie też będzie trzeszczało ale tego się dowiem jak odbiorę auto.

Offline batorowo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry 2025
« Odpowiedź #647 dnia: 31 Stycznia 2025, 13:27:59 »
Dokładał ktoś może elektrycznie otwieraną klapę?

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #650 dnia: 01 Lutego 2025, 17:56:35 »
Wyglada na BS od AI.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Bigbluee

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 24/25
« Odpowiedź #651 dnia: 17 Lutego 2025, 08:56:49 »
Auto odebrane. Pojeździłem chwile bo na letnich przy -10 to nie ma co za bardzo szaleć. Narazie jestem zachwycony samochodem, kulturą pracy i ogólną funkcjonalnością. Nie testowałem wszystkich systemów ale to co lokalnie mi sie udało zrobić. Utrzymywanie w liniach przy małych predkosciach działa bardzo dobrze. Nie testowałem na A i S. Dopiero jak zmienie opony.
Zdalne sterowanie autem niesamowita rzecz. Wsiadasz ciepło i odmrożone przy -15 tak jak dzisiaj. O spalaniu się nie wypowiem bo robie same krótkie odcinki a w taki mróz nawet jak bateria prawie na full to mam wrażenie że silnik włacza się aby dogrzać do wymaganej temperatury nawet na ECO i troche tej beny schodzi na odcinku kilku km.
Zabawy mam co nie miara z ustawianiem 2 kierowców w tablecie tak zeby to działało jak chce ja a nie jak chce samochod. Oczywiscie 3 godziny spedzilem na rozkminianiu dlaczego pamiec foteli nie działa. Okazało się, że fotele były w trybie produkcyjnym i nie zostały zainicjowane. Nie ma o tym ani słowa w instrukcji obsługi. Trzeba było dać na skrajne ustawienia wszystkie po kolei i wtedy fotel zaczął sie zapamietywac.
Grzanie szyby też mi zrobiło rozkmine. Mówie, nie działa. Górne rzędy nie grzeja. Oczywiscie też nic w instrukcji. Okazało się że to Antena i tak ma być że tam nie grzeje.

Czy ktoś już przetestował działanie "automatycznych długich swiateł" ? Funkcja ciekawa. Pytanie czy działa poprawnie czy tak jak matrixy w vagu. Niby kamera ma wychwycić czy oślepi tych z naprzeciwka ale nie wychwyca i oslepia co kończy sie mruganiem długimi przez tych z naprzeciwka.
« Ostatnia zmiana: 17 Lutego 2025, 08:58:30 wysłana przez Bigbluee »

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #652 dnia: 17 Lutego 2025, 11:44:08 »
Automatyczne długie już były w Auris, z mojego doświadczenia raczej nie świecą bo coś wykryły niż kogoś oślepią.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline komisarzryba

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry
« Odpowiedź #653 dnia: 17 Lutego 2025, 12:34:15 »
zima lubi zaparowac kamera od dlugich. a raczej szyba przed nia.
béton brut

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
« Odpowiedź #654 dnia: 17 Lutego 2025, 13:46:17 »
Czy ktoś już przetestował działanie "automatycznych długich swiateł"
Ja nie mam zastrzeżeń.

Offline Jacek14

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV80
« Odpowiedź #655 dnia: 17 Lutego 2025, 13:56:36 »

Zabawy mam co nie miara z ustawianiem 2 kierowców w tablecie tak zeby to działało jak chce ja a nie jak chce samochod.
Jeśli masz wersje 2174 to odpuść sobie . Szkoda czasu. Ten system ma własną duszę i działa jak chce. Ty nie masz nic do gadania. Uważaj na Android Auto. Jeśli uruchomisz jakąś navi,to spodziewaj się,że losowo ci się zamknie. Posłuchaj lektora (jeśli masz włączone RSA). Pisz do Toyoty co zaobserwujesz. Jest jeszcze wiele dziwnych zachowań. Nie ruszaj zanim się system nie załaduje,bo będziesz  logowany jako GOŚĆ  I jeszcze z dziesięć innych niedoróbek.

Offline craft888

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry 2023
« Odpowiedź #656 dnia: 17 Lutego 2025, 16:10:43 »
Czy ktoś już przetestował działanie "automatycznych długich swiateł" ? Funkcja ciekawa. Pytanie czy działa poprawnie czy tak jak matrixy w vagu. Niby kamera ma wychwycić czy oślepi tych z naprzeciwka ale nie wychwyca i oslepia co kończy sie mruganiem długimi przez tych z naprzeciwka.

To zapewne to samo co w poprzedniej Camry, chociaż mam nadzieję, że poprawili soft i zrobili go na wzór nowej Corolli. Tam działał zdecydowanie szybciej i lepiej wychwytywał niuanse na drodze. Co do aktualnej Camry to działa i przydaje się na trasie chociaż u nas jest przypadłość, że na prostym odcinku 3 km ludzie w nocy jeżdżą tylko na mijania i automat ich nie widzi z większej odległości i dopiero jak mrugnie długimi to zaczyna przełączać światła. Trzeba też uważać na dojazdach do bocznej drogi i skrzyżowaniach typu "T" - trzeba ręcznie zmienić światła, bo automat nie "widzi" aut jadących na drodze poprzecznej.

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #657 dnia: 17 Lutego 2025, 17:09:00 »
Nie zgodzę się że trzeba dla nich wyłączać te światła manualnie. Twoje auto w większości wypadków najpierw zobaczy światło jego auta i wyłączy długie zanim kierowca wjedzie w pole świecenia.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #658 dnia: 17 Lutego 2025, 17:42:47 »
Mi w rav4 działało to tak na 90%.
Zawsze byłem czujny by ręcznie wyłączyć.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #659 dnia: 17 Lutego 2025, 17:54:53 »
U mnie działa praktycznie bezbłędnie.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl