No ja mam 251 kkm i nie żałuje benzyny, bo jak odpale silnik to on sobie zawsze na tej benzynce popracuje a i czasem na benzynce przedmucham go

tak do 180 km/h

, właśnie po to żeby niezapiekły się wtryskiwacze.
Regulacje zawroów miałem 21 kkm temu. Mechanik mi mówił żebym przyjechał po 30 kkm także za jakieś 9 kkm bede sie z nim widział.
U mnie nie tyle telepie silnikiem bardzo co odrobinkę ma nierówne obroty. Ale własnie co dziwne że tylko na benzynie na LPG jest wyczuwalnie lepiej chociaż też może minimalnie telepie ale na ten przebieg to chyba mieści się w normie bo własciwie na LPG jest to nie zuważalne.
Rano jak odpale maszyne to po kilku chwilach wlasnie zaczyna tak nierównomiernie pracować bo na ciepłym to prawie nie odczuwam. Przepustnica była niedawno czyszczona.
Jeszcze jest coś takiego że, jak delikatnie podnosze mu obroty z 900 do 2000 to tak jakby też miał problem delikatny jest taka nierówna praca, a przynajmniej takie mam odczucia. Miałem coś podobnego w Poldku jak była dysza przydkana

. Objaw jest taki, jakby tez świece już yły do wymiany. Kto wie może już na nie czas ale pomyslałem ze co 30 kkm starczy

. Używam świec NGK BKR6EYA-11, i mam zmniejszoną szczelinę do 1.0 mm.