Autor Wątek: RAV4 z salonu - jak zabezpieczyć auto?  (Przeczytany 12849 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matrix 22

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Land cruis
Odp: RAV4 z salonu - jak zabezpieczyć auto?
« Odpowiedź #30 dnia: 14 Stycznia 2024, 22:19:58 »
Może nie znudzi, ale zauroczenie mija i włącza się szwendacz po innych modelach. Choć po 32 tyś przebiegu wydaje mi się nie śmiało , że warto Ravkę doinwestować na dłuższe lata użytkowania.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 14 Stycznia 2024, 22:43:08 »
Naprawdę Panowie trzy warstwy wosku załatwią sprawę, mowa oczywiście o nowym aucie, lub karoserii dobrze umytej i wysuszonej. Ja mam swoje auto zalane woskiem prosto po odebraniu i do tej pory nie ma mowy o żadnych ogniskach rudej
Nie możesz porównywać siebie do przeciętnego użytkownika samochodu. Dla Ciebie to nic, dla innych spory problem, związany nie tylko z kosztami ale i lękiem co zostanie przy okazji tej pracy, w nowym samochodzie uszkodzone. Widząc co robisz ze swoim samochodem, do Ciebie miałbym zaufanie, do innych niekoniecznie.

Offline mjaniszewski

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: MY24, C+S AWD-i
« Odpowiedź #32 dnia: 15 Stycznia 2024, 14:40:17 »
Ja zdecydowałem się na takie powiedzmy miękkie zabezpieczenie, w sensie powłoki ochronne na plastiki karoserie szyby i felgi, plus folie na wyświetlacze. A z pomocą kolegi z forum dywaniki do środka i bagażnika plus oslony aluminiowe na progi. W sumie to się łamie czy nie zrobić mu wątek w galerii, jak to będzie :)

Póki co wersja zabezpieczona tylko śniegiem ;)

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #33 dnia: 15 Stycznia 2024, 15:51:14 »
Pamiętaj, że jeśli zepsuje się wyświetlacz to nim pojedziesz to ASO to zdejmij folię :)

Offline mjaniszewski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 15 Stycznia 2024, 16:18:07 »
Pamiętaj, że jeśli zepsuje się wyświetlacz to nim pojedziesz to ASO to zdejmij folię :)
xd widziałem wątek, pamiętam :)

Offline sparrov

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 GR Sport
« Odpowiedź #35 dnia: 22 Stycznia 2024, 17:04:36 »
Dzisiaj dostałem info, że jak założę alarm na własną rękę (poza ASO), to z automatu tracę gwarancję na układ elektryczny w aucie :shock:

Dodatkowo, jak zrobię wygłuszenie to serwis nie będzie realizował gwarancji w temacie jakiegoś pukania, trzeszczenia itp.  :roll:

O ile to drugie jestem w stanie jeszcze zrozumieć, o tyle to pierwsze jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe. W dodatku dowiedziałem się, że dostanę tylko jedną pastylkę BLE i jak chcę drugą to muszę zapłacić ponad 500 zł :shock:

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #36 dnia: 22 Stycznia 2024, 17:10:08 »
Dzisiaj dostałem info, że jak założę alarm na własną rękę (poza ASO), to z automatu tracę gwarancję na układ elektryczny w aucie

Poproś o to stanowisko na piśmie.

Wytyczne TCE oraz to, co przekazują im na szkoleniach jasno mówią iż zabronione jest sugerowanie: "że skorzystanie z usług niezależnego warsztatu spowoduje unieważnienie gwarancji" czy też "że zlecanie doposażenia samochodu w akcesoria poza dilerem również powoduje taki skutek"

Takie działania są uznawane za sprzeczne z zasadami wolnej konkurencji. Także to co na górze: Poproś o to stanowisko na piśmie i wrzuć nam skana ;)

黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline mjaniszewski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 22 Stycznia 2024, 17:13:45 »
W dodatku dowiedziałem się, że dostanę tylko jedną pastylkę BLE i jak chcę drugą to muszę zapłacić ponad 500 zł
Mnie proponowali za 250, więc ciekawe te rozbieżności. :)

Korzystam tylko ja z samochodu, potrzebuję do czegoś drugą?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 22 Stycznia 2024, 17:17:20 »
Niczego w życiu nie zgubiłeś, ani nie popsułeś?

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #39 dnia: 22 Stycznia 2024, 17:34:38 »
By mieć dwa komplety?
Znaczy
2x kluczyk+pastylka
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline mjaniszewski

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 22 Stycznia 2024, 17:53:46 »
Aby mieć dwa komplety pewnie ma sens jak się je używa. W dotychczasowych samochodach drugiego kompletu używałem dwa razy, przy zakupie i przy sprzedaży. Może z tej perspektywy patrzą w ASO i dają jeden. :)

Online Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #41 dnia: 22 Stycznia 2024, 18:12:04 »
Napisz do TCE, że chcą Ci dać 1 pastylkę BLE, powinni dać dwie. Temat tu skutecznie poruszany.
Jest na YT nawet film reklamowy toyoty i tam też jest mowa o dwóch.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline sparrov

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 GR Sport
« Odpowiedź #42 dnia: 26 Stycznia 2024, 06:38:02 »
Napisałem do TME w sprawie instalacji alarmu w zewnętrznym serwisie. Z odpowiedzi wynika, że nie tracę gwarancji, choć jak przypuszczam, w praktyce i tak zapewne serwis zawsze zgoniłby winę na wyposażenie dodatkowe, które nie zostało zainstalowane przez ASO, skoro nawet naklejona folia na wyświetlacz, może przyczynić się do odmowy naprawy gwarancyjnej.

„Montaż akcesoriów, które nie zostały oficjalnie z zatwierdzone przez Gwaranta Toyota Motor Europe (TME) nie powoduje automatycznej utraty gwarancji oferowanej przez TME. Jednak Gwarant  ponosi odpowiedzialność tylko za problemy, które wynikają z doposażenia samochodu w akcesoria, które Gwarant oferuje. Możliwość zgłoszenia reklamacji gwarancyjnej do Gwaranta istnieje tylko wówczas, gdy odpowiedzialność za powstały problem jednoznacznie leży po jego stronie. Nie jesteśmy w stanie przewidzieć, czy i jakie problemy mogą wystąpić na skutek montażu dodatkowych elementów, które nie zostały zatwierdzone przez Gwaranta. Dlatego też każda reklamacja jest rozpatrywana indywidualnie przez Autoryzowany Serwis Toyoty. Zadaniem Serwisu  jest potwierdzenie, czy zgłoszona przez Klienta usterka jest przypisana odpowiedzialności Gwaranta  i tylko wówczas taka usterka może zostać usunięta na jego koszt.”

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #43 dnia: 26 Stycznia 2024, 06:48:34 »
I widzisz. Już inna rozmowa.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline suchy2201

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #44 dnia: 04 Maja 2024, 21:52:08 »
Ja zabezpieczałem całe podwozie w swojej RAV4 2022 zaraz po zakupie ( włącznie ze ściąganiem zbiornika paliwa amortyzatorów nadkoli) polimerami Noxudol 3100  dwoma warstwami na całość poszło 22 litry . cena za 1l ok70zl. Po 2 latach użytkowania zero rdzy.produkt ten prócz konserwacji przed ruda także wycisza auto. W ASO z gwarancją zero problemów nawet dopytywali gdzie to robiłem i robotę uznali za b.profesjonalna.

Wysłane z mojego motorola edge 30 neo przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 04 Maja 2024, 21:56:50 wysłana przez suchy2201 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl