Witam
Ponieważ od miesiąca jeżdżę nową Corollą 1.8 TS, to mam w związku z tym pytanie o działanie jednostki multimedialnej. Generalnie chodzi mi o wykres słupkowy zużycia paliwa. U mnie to wygląda w ten sposób, że wykres zużycia paliwa albo się pojawi albo nie. Czasami jest tak, że ja jadę 20.01, a na wykresie pojawi się słupek z datą 19.01. Jak nacisnę przycisk aktualizuj, to wtedy zostaje u mnie wyzerowane spalanie łącznej średniej i całą historię sobie mogę wsadzić, wiadomo gdzie. Wyzerowanie tej wartości zadziała również po naciśnięciu przycisku wyczyść dane - obie funkcje działają u mnie chyba tak samo i nie wiem dlaczego. Byłem z tym problemem w ASO i jednostka została zaktualizowana, przy jeździe próbnej, zaraz po upgradzie wszystko funkcjonowało, spalanie paliwa pojawiło się na wykresie, a nawet jego wysokość zmieniała się dynamicznie, czego wcześniej nie zaobserwowałem. Działało to normalnie do końca dnia, a następnego dnia problem powrócił. Teraz Serwis zalecił mi jazdę, bez dotykania czegokolwiek na tym wykresie, no to tak działam, ale nie wydaje mi się, żeby to miało pomóc. Moje pytania: czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem? Jeśli tak, to czy ten problem został rozwiązany? Co mogło być powodem takiej sytuacji? Co zrobiono w celu poprawy działania auta? Czy w tym aucie można ustawić datę, albo sprawdzić jaką datę mamy w danym momencie? Czy na wykresie tym pod jedną datą będzie tyle słupków ile było przejazdów? Z rozmowy w ASO wnioskuję, że chyba nie bardzo wiedzą, co mogą dalej z tym problemem zrobić.
Z góry dziękuje za ewentualne podpowiedzi.